Het dagboek van een Sjamaan: de energie van 2020, het jaar van krachtdier rat

1d9d4744fajpg

HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN: de energie van 2020

Wauw, 2020 alweer.. wat is de tijd gevlogen! Gelukkig nieuwjaar!!

Op 19 november verhuisde ik, of eigenlijk moet ik zeggen: emigreerde ik, naar Fuerteventura, één van de prachtige eilanden van de Canarische eilanden. Een grote droom kwam daarmee voor mij uit. Al 10 jaar droomde ik ervan om ooit – later als ik groot was ;-) – in Spanje te wonen met een vakantiehuis bijvoorbeeld.

In de winter van 2017-2018 verbleef ik op Fuerteventura om daar te werken in een surfcamp. En wat vond ik het er ge-wel-dig! Zonder dat ik dat toen wist, begon ik mijn leven al te creëren voor een aantal jaren later, in 2019.

Ik was in de winter van 2017 namelijk al op zoek naar een appartement om hier te gaan wonen. Al was dat wel best vooruitstrevend want ik had helemaal geen vast inkomen! Ik wilde ook dolgraag een hond nemen, die zou ik dan uit het asiel hier halen om de hond een tweede leven te kunnen geven. Dat verdienen we toch allemaal. Don’t buy, please adopt!

Maar ook een hond was natuurlijk niet haalbaar wanneer je in een garage slaapt van een surfcamp, werkend als vrijwilliger zonder enige zekerheid en stabiliteit van inkomen.. het was dus letterlijk dromen en daar bleef het ook bij.

In januari 2018 ontmoette ik op het eiland mijn tweelingziel. In december van datzelfde jaar vernam ik vervolgens van mijn gidsen dat hij mijn tweelingziel was. Het was totaal mijn type niet qua uiterlijk, maar toch was er iets bijzonders aan hem wat me aantrok.

Je leest op internet veel verhalen dat er echt een flinke spark aanwezig is bij de eerste ontmoeting en liefde op het eerste gezicht en nog meer blabla, want dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Zo heb ik dat namelijk helemaal niet ervaren. Ik voelde een sterke aantrekkingskracht, dus de energie tussen ons was er zeker, maar meer dan dat was het dan ook niet. Ik sprak wel voor het eerst mijn waarheid naar een man uit. Ik vertelde hem open en eerlijk dat ik hem leuk vond, nadat we elkaar een paar keer hadden gezien en met elkaar hadden gedanst. En dát is de connectie tussen tweelingzielen. Niet de connectie die elkaar verbindt op seksueel gebied, maar de connectie die verbindt vanuit het hart. Dat betekent dat je jezelf durft te zijn bij de ander, zonder dat je eigenlijk een idee hebt waarom je ineens zo open en eerlijk bent over je gevoelens.

Hij had een vriendin in Frankrijk (hij is frans) dus dat was dat. Hij appte nog erna, maar ik gaf geen sjoege meer, want je hebt een vriendin of in ieder geval ‘’date’’ je iemand, dus dan heb je bij mij niks te zoeken. Ik was al klaar met dat oude patroon waarin ik me telkens weer liet meeslepen van het aantrekken en afstoten. Ik had geleerd om los te laten en dat deed ik dan ook. Tabee, je hebt een vriendin, dus doei! Ik schreef zelfs in mijn dagboek over hem ‘’ik vind het een beetje een rare man’’, haha! Dus zo zie je maar.

Ik heb ook helemaal geen relatie gehad met mijn tweelingziel. We hebben niet gezoend. Er is geen romantiek tussen ons geweest (2e seksuele chakra), helemaal niks. Er was een helder weten en naderhand bij mij ook een gedachtenlezen en sterk in verbinding staan met zijn emoties. Wij zijn beide een lucht element. Ik een waterman en hij een weegschaal, wat ervoor zorgt dat we een sterke connectie hebben vanuit de geest. Ik kon altijd al moeilijk bij mijn gevoel komen en maak dus eerder beslissingen vanuit de verbinding met mijn gidsen (intuïtie) dan vanuit mijn onderbuik gevoel.

Zelfs toen ik hem weer ontmoette in december 2019, toen hij ‘’toevallig’’ naar het eiland terugkwam. In 2019 heb ik intens aan mijn zelfheling gewerkt en de verbinding met mijn eigen spirit versterkt. Ik werkte intensief aan mijn zielsmissie (ook een beetje te..) en versterkte daardoor mijn eigen kracht zodat mijn aantrekkingskracht sterk genoeg raakte om mijn tweelingziel weer op mijn pad aan te trekken.

Hij heeft 2 jaar op het eiland gewoond, maar is een jaar na mijn vertrek, ook weer teruggegaan naar Frankrijk om daar zijn shit op orde te krijgen. Onze paden lopen parallel aan elkaar zo gelijk, alleen met enige ‘’vertraging’’ vanuit zijn kant ;-) wat natuurlijk geheel is conform ons hogere plan en de gewonde man in mij die nog heling behoeft.

Tijdens ons terugzien, zijn we gezamenlijk gaan kijken naar een stuk grond voor het bouwen van een retreat!! Spirit bracht ons daar en van het een kwam het ander en zaten we ineens aan tafel met een verkoper van grond. En hoe ‘’toevallig’’ dat het precies de plek was, waar mijn tweelingziel 2 jaar geleden had nagevraagd om een huis te gaan kopen.

Zie je de vergelijking tussen het creëren 2 jaar geleden en het uitkomen van dromen? Spirit vond het nodig dat ik hem weer terugbracht naar deze plek om hem duidelijk te maken dat dromen écht uit kunnen komen. Want ik had geen enkel idee van dat hij daar had gekeken voor een huis. Ik volgde gewoon mijn gevoel en intuïtie. De aanwijzingen van Spirit.

In de winter werd voor hem, voor ons, dus het zaadje geplant om weer te gaan dromen. Hij was zijn dromen geheel verloren. Hij zag het niet meer. Wat te maken had met zwaarte en geblokkeerde chakra’s. Zijn 2e chakra en 3e chakra zijn de chakra’s van verlangens en het hebben van een doel.

We spraken over van alles en nogwat, ook over het hebben van een gezin. Wauw, wat zat daar nog een grote blokkade bij hem op zeg. Daar wilde hij het eigenlijk liever niet over hebben. Het opzetten van werk en het vinden van zijn zielsmissie was voor hem belangrijker. Wat een goed iets is natuurlijk, maar ook een signaal van het zoeken van je geluk in het ‘’productief zijn’’ en niet in het ‘’gelukkig zijn’’, want daarvoor hoef je niet eens werk te hebben. Zo kende ik een zwerver die uiterst gelukkig was met zijn gitaar op straat.

En wat een spiegel was dat voor mij ontdekte ik!! Want mijn hele leven heeft altijd gedraaid om werk, om succesvol zijn door te werken, door het ‘’goed voor elkaar te hebben’’ en die kracht en eigenwaarde haalde ik tot voor kort uit werken. Uit het hebben van status als advocaat. Uit het zijn van Sjamaan. Maar wie ben ík nou echt? Waar wordt mijn hart blij van, zonder te werken? Zonder een label te hangen aan mijn productie? Hoe kan ik van mijn tweelingziel verwachten dat hij zich zal openstellen voor een liefdevol gezinsleven als daar bij mezelf nog een flinke blokkade op zit?

De laatste tijd lukt het me meer en meer om mijn geest tot rust te laten komen en gewoon te mogen zijn van mezelf. Ik gun het mezelf weer om te mogen rusten, maar vooral.. om een gelukkig gezinsleven te mogen hebben. Om nu eens een keer mijn gezin op nummer 1 te zetten, in plaats van alsmaar werken, werken, werken. Genieten met een gezin. Wauw, dat klinkt superfijn!

Deze blokkade heb ik meegenomen uit mijn vorige leven. We maken daar veelal afspraken die doorwerken in volgende levens. Zo ben ik in een vorig leven ontzettend gekwetst geraakt in de liefde, sloot ik mijn hart en besloot ik me voortaan op mijn werk te richten. Daar waar ik wel een goed gevoel van kreeg.

DE ENERGIE VAN 2020: het jaar van krachtdier rat

De tijden zijn nu anders. We leven inmiddels in 2020. De energie van liefde, van verlichting, van vriendschappen, van relaties en romantiek! Dit is namelijk het Chinese jaar van de rat, alsook de ‘’Aquarian age’’, welk tijdperk wordt gekenmerkt door een gehele andere energie dan in 2019. In 2019 was de energie nog zwaar, nog bedrukkend en verstikkend. Wat een transformatiejaar was dat, vol met huilen en lessen en patronen die gezien wilden worden.

Nu, anno 2020, gaan we naar een lichtere energie, yes! Wat zaten we daar lang op te ‘’wachten’’ niet! Want wachten hebben we natuurlijk niet gedaan, met alle heling die mocht plaatsvinden.

De maand januari is een ‘’bouw maand’’ van het jaar 2020. De maand waarin we een fundering leggen voor alles wat we willen terugzien in 2020, wat we willen manifesteren.

Voor mij zelf betekent dat bijvoorbeeld regelmaat in het bijwerken van mijn administratie (het überhaupt eraan werken ;-)), een yoga practice weer opzetten hier: regelmaat in het bewegen van mijn lichaam en trainen van mijn geest! Gezond eten, geen suikers meer! En meer plezier mogen maken van mezelf.

De maand januari ondersteunt ons in energie om deze veranderingen voor onszelf door te voeren. U CAN DO THIS!

Vanaf 25 januari vangt het jaar van krachtdier rat aan, tot en met 11 februari 2021. Het Chinese nieuwjaar begint dan. En wat een nieuw jaar zal dat worden. Een jaar vol van vernieuwing en verlichting.

De kracht van rat is liefde, samenzijn en vriendschap en bovenal vernieuwing in al deze gebieden. Dat kan bijvoorbeeld voor sommige tweelingzielenparen betekenen dat ze dit jaar in een relatie samen zullen komen. Maar ook dat jij dit jaar nu eindelijk voor jouzelf gaat kiezen en mogelijk juist daarom een destructieve relatie beïndigt. Vriendschappen zullen zich verdiepen. Je zult meer gelijkgestemde zielen gaan ontmoeten en daar meer hechtere verbindingen mee kunnen creëren, geheel omdat je deze verbinding met jouzef meer geheeld hebt het afgelopen transformatiejaar.

Rat brengt jou dit jaar welzijn, overvloed, geluk en succes. Are you ready to receive?!

Het betekent voor vele lichtwerkers dat er flinke stappen genomen zullen worden in de eigen zielsmissie. Vele inzichten zullen er worden ontvangen en vele doorbraken en ontwaken zullen gaan plaatsvinden. We leren meer en meer met de standen van Grootmoeder Maan samen te leven (meer informatie daarover lees jij hier). De vrouwelijke energie in ons maakt een opmars dit jaar. Ons hart opent zich meer en meer en we komen weer terug bij de liefde die wij zijn. Conform deze energetische frequentie van een open hart en sterk eigen energieveld, gaan we vervolgens ook aantrekken in ons leven. Wat een prachtige wonderen zullen daardoor gaan ontstaan!

2020 is hét jaar voor de lichtwerkers om aan de slag te gaan en met hun hogere frequentie van licht te gaan werken en naar buiten te treden. Waar jij jezelf dus nog klein hield lieve lichtwerker, is dat toch echt voorbij in het jaar 2020!

Tijd om de sprong te wagen!!

Wees de pionier die jij bent! Shine your light!

Liefs,
Avalon