Het Dagboek van een Sjamaan “baarmoeder heling”

HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

“Ruimte geven aan mijn emoties en wie ik ben”

Perfectionisme heeft altijd al in mijn systeem gezeten, “het goed willen doen”, of eigenlijk zelfs “het uitstekend willen doen”. Wanneer ik namelijk iets uitstekend doe, dan kan niemand daar iets op aanmerken toch? Wanneer ik ervoor zorg dat alles kaarsrecht ligt, dan heb ik het goed gedaan en voel ik me alsof ik het “onder controle” heb.

Dus ik dacht vanochtend.. weet je wat.. ik kwak de Tarot kaarten gewoon eens rommelig op de tafel ;-) (met lichtelijke pijn in mijn hart), verschuif eens niet het notitieblokje omdat er anders dingen op de foto staan die er niet in horen. Met dank aan Amaru (slang) die op het INCA medicijnwiel ons in het Zuiden helpt met het loslaten van onze oude huid.

Lange tijd ga ik nu gebukt onder allerlei controle mechanismen die ik hanteer, om mezelf veilig te kunnen voelen. Om mezelf goed genoeg te kunnen voelen.

Ik weet nog dat mijn bazin tegen me zei, toen ik nog als advocaat werkte, dat ik echt minder moest mierenneuken met alle lettertjes en komma en punten in de processtukken, want “tijd was geld” in de advocatuur.

De laatste week is voor mij super intens geweest. 100% een aanloop naar deze Volle Supermaan in Schorpioen. Ineens, als een slag bij donkere hemel, kwam mijn trauma weer omhoog van mijn zware mishandeling.

Hoezó, de intensiteit van een SUPER maan is mega sterk. Wat nog verborgen lag in mijn onderbewustzijn, in mijn baarmoedergebied aan emoties, kwam aan het licht.

Ik werd bij een video gebracht van “Life of Lee” op YouTube. Ik had die dag al eerder wat van haar gezien, maar was me er niet bewust van wát het nu was dat ik precies moest zien. Tot diezelfde avond.

Ik zat op de badkamervloer met mijn rug tegen het bad aan en opende een video van Lee, waarin ze haar laatste woorden sprak over haar depressie. Lee heeft eind maart 2021 zelfmoord gepleegd.

Tranen rolden over mijn wangen. Want wat was het allemaal herkenbaar wat ze vertelde over haar depressieve gevoelens. Ik kon er niet langer meer voor vluchten. Dit was hoe ik me voelde. Ik lijd onder een depressie.

Op het Oosten van het medicijnwiel, nu in de lente periode, wil de kracht van de geest zich versterken door helderheid en verlichting te brengen. Deze kracht kan zich alleen maar versterken, wanneer WIJ stilstaan en luisteren.

Dus dat deed ik. Ik luisterde naar wat er binnenin mij gehoord en gezien wilde worden.

Ik deelde met mijn moeder dat ik lijd onder een depressie en realiseerde me dat ik mezelf weer opnieuw volledig had geïsoleerd van de wereld om mij heen. Ik was “teruggekeerd” naar daar waar het voor mij veilig voelde en dat was IN mijzelf. In mijn hoofd. Ik was de verbinding met mijn lichaam weer kwijtgeraakt en daarmee ook met de wereld om mij heen.

Vrienden had ik afgekapt uit angst om weer gekwetst te raken. In mijn hoofd speelde het zich af als een film, waarin ik zag hoe hun energie mij kwaad deed. Dus nam ik afstand. Mijn hart sloot zich en ik sloot mezelf weer op.

Een aantal pittige dagen voor mij, waarin ik me realiseerde dat dit een patroon is, wat ik al mijn hele leven lang herhaal: zelf isolatie en sabotage.

Doordat ik mezelf isoleer, sluit ik mezelf af van de liefde. Want liefde komt onder andere door mensen heen. We zijn naast spirit ook mens en dat heb ik altijd ontkend. Wat vast en zeker een grote wond is vanuit mijn vorige levens.

Ik ben altijd oordelend naar mezelf geweest, deed het nooit goed (genoeg), harder werken, blijven rennen en rennen. In de toekomst leven met mijn gedachten, want dán zou ik wel gelukkig zijn.

De koek was op en dat is gebleken.

Een aantal dagen na het bewustzijn wat ik verkreeg over mijn depressieve gevoelens, brachten mijn gidsen me bij een artikel over PTSS. BAM! Weer een flinke klapper, want ook daarin herkende ik mezelf volledig.

Post traumatische stress stoornis kun je gaan ervaren na een heftige traumatische gebeurtenis. Op de avond van oud en nieuw 31 december 2016 ben ik zwaar fysiek mishandeld en bijna vermoord door de jongen die ik toen aan het daten was.

Ik heb daar nooit voldoende over gesproken en droeg daarom al die pijn en het oordeel naar mezelf nog bij me. Ik realiseerde me deze dagen dat ik er écht over wil gaan spreken en deed dat al door er van alles over op mijn Social Media over te plaatsen. Alsook wil ik hulp gaan zoeken om in therapie te kunnen gaan.

Je kunt dus wel zeggen dat de Tarot kaart van “the star” van het Darkness of Light Tarot deck (besteld bij www.ishvara.nl), welke kaart staat voor VERLICHTING, behoorlijk on point is voor mij.

IK ZIE de realiteit en dat geeft me het bewustzijn om er iets aan te kunnen doen. Niet langer te vluchten voor mijn gevoelens, maar ze te doorvoelen. Mijn paniekaanvallen de ruimte geven en mijn angsten voor verbinding met anderen, die voortkomen uit vorige levens, maar ook uit mijn trauma in dit leven.

DIT IS WIE IK BEN. Ik bén getraumatiseerd. Maar dat betekent niet dat ik de manier van kijken daartegenaan niet kan veranderen.

Dit is gebeurd, maar het betekent niet dat ik voor eeuwig mezelf in mijn angst zal vasthouden.

En daarom begon ik de afgelopen dagen stapje voor stapje om mijn leven weer op te pakken.

Vanaf het moment van inzien van dit wat binnenin mij vastzat en eruit wilde, begon de wereld om mij heen al mee te veranderen! Er kwamen allemaal prachtige dingen op mijn pad, zoals een man die “handpannen” maakt, een prachtig muziekinstrument.

Inmiddels heb ik er één bij hem besteld, als kado van mijn moeder, om mezelf te kunnen gaan helen met muziek. Ik heb de sprong gewaagd om gitaarles te gaan nemen én heb mijn vriendinnen hier weer geappt en mijn excuses aangeboden voor als ik ze pijn heb gedaan vanuit mijn eigen zware stuk.

Direct stond iedereen voor me klaar hier. Wat een ZEGENING. Dit is de bloei van de energie die met de afgelopen nieuwe maan in ram is opgebouwd. Ik heb toen de intentie uitgesproken om écht op aarde te willen landen en een harmonieuze relatie met mijn tweelingziel te willen aangaan, dus heeft spirit me nu helderheid en verlichting gebracht in de stukken die gezien willen worden, geheeld en losgelaten.

Ik hield mezelf gevangen, net als een hoop andere tweelingzielen dat doen, vanuit angst voor het licht en de liefde. Vanuit angst voor wáre VERBINDING.

Want ware verbinding kan alleen ontstaan vanuit de hart chakra. Vanuit liefde en compassie. Ik heb me al die tijd niet met mezelf kunnen verbinden, omdat ik vluchtte voor mijn emoties en trauma, dus kon ik me ook niet verbinden met anderen, waaronder mijn tweelingziel.

Het zielscontract zei daarom tegen ons: STOP AND WAIT. We zijn er nog niet klaar voor om alweer in contact te raken met elkaar, want ik heb daar nu simpelweg geen ruimte voor.

Ik mag nu eerst mezelf meer de ruimte gaan geven. Het voelen wat ik wil. Het herleven van mijn passies. Lekker muziek maken en daar mijn weg in vinden. Want ik weet, dat wanneer hij nu zou terugkeren in mijn leven, de kans groot is dat ik weer terugschiet in mijn angsten en paniekaanvallen.

Nog steeds heb ik de ochtenden moeite om me goed te aarden en mijn dag stabiel te beginnen, in verbinding met mezelf. Zolang ik daar niet standvastig in ben en een ander mij nog te hard kan raken, is er gevaar voor mij om alweer van alles te gaan doen met jan en alleman, waaronder mijn tweelingziel.

Ik voel het ook. Ik voel het sterk dat ik nog niet klaar ben om hem weer te spreken. Om hem te vertellen wat ik voel en om mijn ware zelf met hem te delen. Mijn ware gevoelens. Ik voel bij hem ook nog steeds een barriere om dit te kunnen ontvangen, dus is het belangrijk dat we hier afzonderlijk aan werken.

Zodat we allebei op ons eigen tempo, in onze eigen veiligheid, ons eigen innerlijke kind kunnen zien en horen, zodat het kan worden wedergeboren in een veilige omgeving die wij zelf aan ons innerlijke kind verschaffen (king of cups & 4 of blades).

Vanuit ons eigen open hart kunnen wij ons dan met elkaar verbinden. Niet langer vanuit pijn, vanuit angsten en vanuit wegrennen voor de liefde, maar vanuit het aan durven gaan van de confrontatie dat óók het donker bij ons hoort.

Die confrontatie ben ik nu met mezelf aan het aangaan en dat mag deze lente blijven groeien, zodat mijn lieve kleine meisje, op kan groeien tot een goede moeder voor zichzelf (het zuiden op het medicijnwiel: de zomertijd).

De emperor kaart brengt ons de energie van stabiliteit, van structuur en van bescherming. Het is de vader in ons. Het is “de praktijk”, wat betekent dat we ons met deze Volle Supermaan mogen richten op de praktische kant: het nemen van de stappen in onze buitenwereld. Wat pas mogelijk kan worden wanneer we éérst onze gevoelens zien en laten stromen.

Ik voel in de collectieve energie een kracht opkomen die zoveel meer is dan dit in voorgaande jaren is geweest. Het is een kracht die zegt: “I AM DETERMINED”.

Ik voel dit ook heel sterk binnenin mezelf. Dat ik er nu écht klaar voor ben om niet langer te blijven vluchten voor mijn ware gevoelens. Om niet langer een masker te dragen voor wie ik ben. Beschadigd en al. Om het donker in mij te omarmen, want onze schaduw is onze grootste leermeester.

Niet langer ga ik mezelf meer uit de weg.

De wereld ligt voor mij open en ik weet dat er wensvervulling voor mij zal gaan plaatsvinden, waar de energie van de kaart van “L´Universo” voor mij voor staat. The lovers vertellen mij dat dit ook op het gebied zal zijn van een harmonieuze relatie met mijn tweelingziel en dat we samen zullen gaan wonen op den duur hier op het eiland.

Ik las op internet vandaag deze mooie beschrijving van deze wereld-kaart: “je bent door de beproevingen en energie heengegaan van alle andere Grote Arcana, om uit te komen bij de laatste Grote Arcana “de wereld”. Je hebt je lessen geleerd en bent er sterker uitgekomen. Het is nu tijd om de vruchten te gaan plukken”.

COMPLETION vindt plaats. “Wholeness”, of ook wel: HARMONIE.

En dat klopt ook echt voor mij. Ik ben door de diepste dalen heengegaan. Ik heb de onderwereld (Ukhu Pacha) afgereisd om mijn pijn te zien, voelen en helen. Ik ben door de bovenwereld heen gereisd (Hanaq Pacha) en heb daar mijn toekomst gezien, mét mijn tweelingziel en onze kinderen. En nu is het tijd voor integratie.

Nu keer ik weer terug naar de middenwereld (Kay Pacha). De wereld van het NU, de wereld waarin ik leef en mens mag zijn en me kan verbinden met anderen, waaronder mijn tweelingziel. De wereld waarin ik van mezelf weer mag zoenen en knuffelen met mensen en mijn hart mag openen om mijn gevoelens te kunnen delen.

Maar wel op geheel andere wijze dan ik voorheen in de wereld stond. Niet langer vanuit angst en paniek, maar vanuit zelfliefde en compassie. Een geheel nieuw begin en wedergeboorte van mij.

De kracht van het medicijnwiel!

Ik ervaar Ayni. Wat bij de Q´ero “in goede relatie” betekent. Ik ervaar dat binnenin mijzelf. Zelfacceptatie en groei van mijn zelfvertrouwen. Ik ben er nog niet volledig, maar iedere stap is een stap vooruit. En ook al heb ik het nodig om wel weer terug te stappen, achteruit, dan doe ik dat ook.

Ik sta mezelf toe om veilig te mogen zijn.

Die dromen en inzichten heb ik de afgelopen dagen ook heel helder gekregen. Écht het pad van helderheid en verlichting wat we bewandelen in het Oosten op het medicijnwiel. We zíen meer helder, we hóren meer helder, we ruiken meer helder ;-)

In de windrichting van het Oosten vinden we onze bestemming. En die bestemming begint bij het dieper in verbinding met onszelf raken, waardoor onze buitenwereld daarin mee verandert.

We hebben met de deelneemsters van het Vind jouw Spirit-programma inmiddels ook de eerste week van de Ñusta Karpay achter de rug, de INCA-inwijding van MAMA Ocllo met de kleur rood, van ons wortelchakra.

Mama Ocllo is een Godin uit Peru, die zaden van licht bij ons inbrengt. In al onze 7 chakra´s, zodat het donker, de “hucha”, vervangen kan worden voor het licht, “sami” genoemd bij de Q´ero (Inca).

Mama Ocllo heeft dus goed haar werk gedaan bij mij door mijn hucha eruit te duwen, zodat ik nu verlichting mag ervaren.

Het was even flink pittig, maar ik voel me nu zoveel rustiger nu ik mezelf zie. Nu ik mezelf liefheb en rust en ruimte geef om te helen. Om het rustig aan te doen, wetende dat ik gemakkelijk in paniek kan raken.

Ik zeg nu tegen mezelf: “het is oké. Je bent veilig. Als dit niet goed voelt, dan doen we het niet”.

Angie Wolf, deelneemster aan het Vind jouw Spirit-programma ronde 2021, heeft een prachtige blog geschreven over haar ervaring met de eerste inwijding van de Ñusta Karpay. Ze vertelt daarin net zoals ik in deze blog, wat het met haar heeft gedaan.

Een deel van haar ervaring:

“Meteen na één ceremonie, waarin ik werkte met de energie van Mama Occlo, merkte ik al een grote verschuiving binnen in mezelf. Ik merkte dat ik meer mijn lichaam was gaan bewonen en ik voelde ook meer respect en waardering voor mijn lichaam. Alles voelde meer zacht en liefdevol aan. Ik kreeg dan ook meer het verlangen om mezelf te liefkozen en was in staat mijn innerlijk kind vanuit de volwassen energie te voorzien van moederliefde. Dit zorgde voor een heelheid en compleetheid in mezelf, die gaandeweg de week steeds sterker werd. Ik ging meer leven vanuit mijn feminiene kracht, daar waar voorheen altijd mijn masculiene energie dominant aanwezig was. Ik moet zeggen dat dit een stuk prettiger aan voelt! Ook zorgt deze energie voor meer rust in mijn hoofd. Ik ben meer in staat om gewoon te ‘zijn ‘. Zijn in het hier en nu”.

Angie haar gehele blog lees je hier.

Deze tweede week vangt de 2e inwijding van de Ñusta Karpay aan: MAMA Serena. Mama Serena helpt ons de wereld van onze emoties te zien en verkennen.

Geheel in lijn met de Volle Supermaan in Schorpioen. Schorpioen is een waterelement en vindt het vaak lastig om over de gevoelens te spreken en de eigen gevoelens te zien en herkennen.

Ik heb mijn maanteken in Schorpioen (de maan stond in het sterrenbeeld schorpioen bij mijn geboorte), dus dit zal vast en zeker voor mij een lekker “waterige” week worden, met een hoop emoties die allemaal weer willen gaan stromen!

We gaan ook weer richting de afnemende maan, wat de maan is van het loslaten, dus KOM MAAR OP!

Dit keer ben ik er écht klaar voor. Ook voor de terugkeer van mijn tweelingziel in mijn leven.

Maar nu nog niet, ff wachten nog jij.

Liefs,
Avalon Sjamaan

BAARMOEDER ZEGENING

Op 27 april tijdens de Volle Supermaan vindt er weer een baarmoeder zegening plaats voor de hereniging van tweelingzielen. Meer informatie over een baarmoeder zegening en bestellen kan hier.

ÑUSTA KARPAY (INCA inwijding)

Wil jij ook de Ñusta Karpay ontvangen? De inwijding van Mama Ocllo?

De gehele Ñusta Karpay duurt 7 weken en kun je ook los bestellen in de webshop. Hier lees je er meer over.