YOGA voor versterking van jouw fysieke en mentale EIGEN KRACHT

YOGA voor versterking van jouw fysieke en mentale EIGEN KRACHT

3a94cf8ce6png

YOGA VOOR EIGEN KRACHT

Nog heel goed herinner ik mij de eerste keer dat ik in aanraking kwam met deze krachtige vorm van Yoga: Ashtanga Yoga. Ik was op Bali en ging meedoen aan een willekeurige Yogales. Ik had nog maar weinig ervaring met yoga en was dus alles behalve flexibel of krachtig in mijn lichaam én mijn Geest. Die twee staan onlosmakelijk met elkaar in verbinding (meer over hoe onze houding belangrijk is voor onze geestelijke staat en energie lees jij hier: https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/29460/let-op-jouw-houding).

Nou.. kwam ik even van een koude kermis thuis. Of eigenlijk eerder een stomend hete sauna met het zweet druppend in mijn ogen. Welkom bij Ashtanga Yoga!

ASHTANGA YOGA EN HATHA YOGA

Ashtanga Yoga is opgebouwd uit een “serie” van bewegingen (asana’s). Degenen die Ashtanga al langer beoefenen kennen de sequence dus al en doen die op hun eigen tempo in een Flow.
Geen idee had ik wat van me verwacht werd. Ik hoorde allemaal Sanskriet benamingen “Samasthithi”, keek om me heen en vogelde zelf maar uit wat voor houding dat was en hoe ik moest staan. Overigens heb ik voor een hele lange tijd gedacht dat hij riep: ... Master ... nogiets. Dus ik keek dan altijd naar “the Master”, de leraar, die mij weer terug vragend aankeek van “wat is er?”.

Goed. Les 1 achter de rug. Pfieeeuw. Dat was me een partij pittig.
Met Hatha Yoga, wat hier in het Westen een “milde vorm” van beginners Yoga is, maar in het Oosten gewoon ook heel pittig, leer je de beginselen van Yoga, maar vooral het opbouwen van kracht in je spieren, je fysieke lichaam (energieveld). Tijdens Hatha Yoga houd je dus houdingen voor stabiliteit en balans, langer vast. Je traint daarmee de onderliggende spieren in jouw fysieke lichaam.
De Flow ontbreekt bij deze vorm van Yoga: “het van de ene in de andere houding bewegen”.

Ashtanga Yoga is Vinyasa Yoga. Het is een Flow van bewegingen achter elkaar aan geplakt. Met Ashtanga Yoga traint jouw lichaam en Geest op uithoudingsvermogen. Hatha wordt in India altijd beoefend voorafgegaan aan Ashtanga om fysieke en mentale kracht op te bouwen. Zonder stabiliteit en balans is er ook geen kracht en uithoudingsvermogen.

DE KRACHT VAN ONZE GEEST • MENTALE KRACHT • VINDEN VAN JOUW SPIRIT!

Ditzelfde beginsel zien wij terug in de kracht van onze Geest en ons dagelijkse leven. Hatha Yoga leert ons Aarden. Het leert de Geest stabiliteit en gronding waardoor de Geest kracht verwerft. De Geest (jouw Spirit) bouwt op deze manier voldoende kracht op om over te kunnen gaan in een Flow. In het hebben van uithoudingsvermogen. Het hebben van eigen kracht, het hebben van discipline, het hebben van voldoende adem, wilskracht en focus voor het blijven volhouden van de Flow.

Lieve Ziel. Bouw jouw eigen kracht op door jouw Geest te disciplineren, door jouw lichaam te trainen in stabiliteit. Sta als een rots. Balanceer. Telkens weer opnieuw totdat jij jouw lichaam en daarmee direct ook jouw Geest (onlosmakelijke verbinding) hebt geleerd om te blijven staan, met beide benen krachtig op de grond. Geestelijk bestendig. Om in een Flow te kunnen geraken, om de discipline te hebben om het vol te houden. De wilskracht voor het uithoudingsvermogen.

EIGEN KRACHT

Eigen Kracht is niet het kunnen optillen van zware gewichten om ze dan snel weer te kunnen laten vallen. Eigen Kracht is het doen van burpees, het kilometers fietsen, het hardlopen, het uithouden van de uitdaging en het blijven staan en doorgaan wanneer het gewicht en de uitdaging steeds zwaarder wordt. Jouw lichaam en Geest trainen met het optillen en laten vallen van gewichten om burpees te kunnen volhouden.

Dát is Eigen Kracht.

Met elke uitdaging op jouw pad win jij aan adem voor jouw uithoudingsvermogen lieve Ziel. Houd vol en geniet van jouw overwinningen. Jij kunt er alleen maar sterker van raken!!

Liefs,
Avalon ♥

Ps. Wil jij meer manieren leren hoe jij jouw energieveld kunt zuiveren en versterken?
Op 11 november (11-11) komt er van mij een gratis E-book uit.
Wil je daarvan op de hoogte blijven?
Zorg er dan voor dat jouw naam op de e-mail lijst staat!

Inschrijven kan via www.vindjouwspirit.nl (onderaan).

Ik plaats niet alle berichten ook op mijn website of in de nieuwsbrief (ruimte tekort!). Wil jij op de hoogte blijven van alle Sjamanen wijsheid zoals krachtdieren boodschappen, plant medicijnen en energie nieuws, like dan mijn FaceBook pagina (onderaan). Op mijn Instagram vind jij met regelmaat gratis spreuken voor jouw energieheling.