YIN en YANG energie (vrouw en man)

YIN en YANG energie (vrouw en man)

90babda4f6png

DE MANNELIJKE (YANG) EN VROUWELIJKE (YIN) ENERGIE

De afgelopen zomerperiode hebben wij de vrouwelijke energie (Yin) meer mogen helen: minder werken, meer tijd voor (zelf)liefde. Minder “productief zijn”, meer gewoon Zijn, in liefde. Voor onszelf, maar ook voor elkaar.

We hebben flink warm weer gehad zodat wij veel buiten konden zijn om te Aarden (chakra 1) en konden zwemmen/met water konden spelen (chakra 2). Chakra 1 en 2 zijn de chakra’s van de vrouwelijke energie. Chakra 1 onze wortel chakra, ons vertrouwen in het leven en chakra 2 onze seksuele energie, de energie van liefdevolle schepping. Eerst de onderste 3 chakra’s helen voordat de bovenste 3 zich goed zullen openen (onze verbinding met onze Ware Zelf) zodat uiteindelijk de middelste van de 7, ons hart chakra zich geheel kan openen. Zodat de stroom van Liefde, onze levensenergie, onvoorwaardelijk kan blijven stromen.

Wanneer Yin over ontwikkeld is (en dus uit balans) gedraagt de vrouw zich zoals de vrouwen zich vroeger gedroegen toen de man degene was die werkte en de vrouw degene was die zorgde voor de kinderen en het eten. Behoeftig en afhankelijk. De vrouw had veelal zelf geen inkomen en was geheel afhankelijk van de man om het brood op tafel te brengen. Zij was afhankelijk van de man voor haar zekerheid. De zorgzame aard van de vrouw is in onze maatschappij steeds meer onderdrukt geraakt door de carrière gerichtheid. Vrouwen begonnen voor hun eigen zekerheid en basis zorg te dragen.

Veel vrouwen bevinden zich daardoor in beroepen (o.a. de corporate wereld) waar zij hard moeten werken waardoor de Yang-energie in deze vrouwen sterk ontwikkeld raakt. Dit is bijvoorbeeld anders bij vrouwen die een andersoortige baan hebben zoals het werken in kinderdagverblijven, de zorg of het zijn van huisvrouw. Bij deze vrouwen is over het algemeen de vrouwelijke Yin energie meer in balans.

HELEN VAN DE MANNELIJKE (YANG) ENERGIE

De komende winterperiode staat het helen van de mannelijke energie (Yang) op de Goddelijke planning. Zowel bij vrouwen als bij mannen. Bij mannen betekent het dat hun “man-zijn” versterkt zal worden. De balans tussen Yin en Yang wordt meer rechtgetrokken. Hun eigen kracht zal toenemen. Heling van het 3e chakra vindt plaats, onze zonnevlecht, de plek van onze eigen kracht.

Bij vrouwen wordt de Yang energie tevens meer geheeld waardoor de vrouw meer vrouw mag zijn van zichzelf. Haar Yang energie verzacht. Er zal daardoor meer plaats komen voor (zelf)liefde en een sterkere verbinding met Spirit, met de intuïtie gemaakt kunnen worden.

TWEELINGZIELEN

Voor de tweelingzielen breekt er tevens een mooie nieuwe avontuurlijke periode aan. Veel van de zielen die elkaar nog niet ontmoet hebben zullen elkaar gaan ontmoeten. Dit zijn de Zielen waar bij de vrouwen de Yang energie overheerst en bij de mannen de Yin.

Nu wij namelijk toegaan naar een periode van heling van de mannelijke Yang energie is het belangrijk dat er bij de mannen bij wie de Yang energie onder ontwikkeld is en die zich dus passief en zwak voelen in hun mannelijkheid, heling plaatsvindt.

De vrouwen bij wie de Yang energie juist over ontwikkeld is krijgen door het ontmoeten van hun tweelingziel met overheersende Yin energie, heling van de zachtheid van de vrouwelijke energie van hun tweelingziel.

Waar de vrouw de eigen kracht (Yang energie) van de man zal versterken met haar teveel aan Yang, zal de man de eigen kracht (Yang energie) van de vrouw tevens versterken door deze juist te verzachten met zijn teveel aan Yin.

Deze zielen zullen elkaar gaan ontmoeten wanneer zij “rijp” genoeg zijn. Wat betekent dat de overheersende Yang energie bij de vrouw en andersom de Yin bij de man eerst meer in balans zal moeten worden gebracht door hun beide zodat er geen te grote verschillen (en daarmee ergernissen) zullen ontstaan.

Wanneer het verschil nog te groot is en een ontmoeting wel al plaatsvindt of heeft gevonden, zullen deze zielen weer uit elkaar gaan (al dan niet tijdelijk) om zich afzonderlijk van elkaar verder te kunnen ontwikkelen zodat zij meer in balans raken en elkaar kunnen gaan aanvullen als helften van elkaar wanneer de Goddelijke timing en daarmee hun Ziel daar rijp voor is. De ontmoeting heeft dan al plaatsgevonden om de ander een stuk aan heling mee te geven door het delen van elkaars (overheersende) energie met elkaar. Dit verhoogt de ander altijd in BewustZijn en brengt heling van het onder ontwikkelde deel met zich mee.

TIJD VOOR INTROSPECTIE

De tijd van herfst die wij nu ingaan is een tijd van oogsten en reflecteren. Hoe is de afgelopen tijd mijn helingsproces verlopen? Waar mag ik meer balans gaan aanbrengen? Wat ging goed, wat ging minder goed?

De winterperiode is de tijd van introspectie. Wanneer de Beer zich in het hol terugtrekt voor de winterslaap om tijdens de lente weer vervuld van energie naar buiten te kunnen komen. Tijd om naar binnen te gaan keren. Wat wil jij graag gaan ontwikkelen BINNENIN jou. Misschien wil jij de stilte gaan opzoeken in een Yoga retreat of een opleiding gaan doen tot Yoga docente. Zoek jouw plek op waar jij met jouzelf kunt Zijn middels introspectie. Waar jij jouzelf kunt terugtrekken uit de materiële wereld om te mogen ervaren wat voor jou van belang is. Voor de evolutie van jouw Ziel.

PROGNOSE

Wil jij weten welke energie bij jou overheerst (Yin/Yang) en wat jij bij jouzelf mag gaan helen aan energie de komende periode?

Herfst & Winter prognose €45.

Wil jij weten of jij jouw tweelingziel mogelijk binnenkort kunt gaan ontmoeten, weer bij elkaar komt op korte termijn of welke lessen jullie samen te leren hebben?

Tweelingzielen prognose €65.

Aanvragen kan via info@vindjouwspirit.nl