Toeval bestaat niet!

Toeval bestaat niet!

abc23aa8efpng

We worden allemaal begeleid
Ken je dat gevoel? Dat bepaalde dingen op bepaalde momenten gebeuren en dat toch echt geen toeval kan zijn. Dat is het ook niet, want toeval bestaat niet. Alles gebeurt met een reden op exact het juist moment dat eenieder dat nodig heeft.

We worden allemaal begeleid tijdens ons Aardse leven. We ‘zien’ alleen de begeleiding niet, dus geloven we daar al snel niet in. Maar als we echt de moeite nemen om te ‘zien’, stil te staan bij wat we hebben gezien, dan ‘weten’ we diep van binnen wel dat toeval niet bestaat. Wat het dan wel is willen we vaak niet weten, uit angst voor het onbekende. ‘’Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet’’.

Ratio vs Intuïtie
In het Westen is onze linkerhersenhelft heel goed ontwikkeld. Onze ratio kant, ons denken. Wanneer zich een situatie voordoet wat we niet kunnen verklaren met ratio, zijn we eerder geneigd om het te verwerpen. ‘’Bewijs het maar, anders geloof ik het niet’’. Laten we eens kijken naar het Oosten. In India is Ganesha daar de God die de Indiërs bijstaat met kracht. India is waar Yoga de oorsprong kent en waar het de normaalste zaak van de dag is dat je gedurende de dag je bezighoudt met je spirituele ontwikkeling en daar voldoende aandacht aan besteed. Thailand, waar de Monniken je leren over het Boeddhisme en waar mediteren wordt geprezen als uiting van zelfliefde.

Het Aquarius tijdperk
Inmiddels beginnen wij in het Westen ook de draai te maken naar de Spirit Wereld. We worden ons meer bewust van hoe we in dit leven staan en houden ons meer bezig met Yoga, mediteren, Mindfulness, maar ook met de vragen ‘’wat wil ík?’’ en ‘’wie ben ík?’’. Meer en meer mensen stoppen met vluchten en beginnen met luisteren naar hun intuïtie. Er wordt minder alcohol gedronken, minder drugs gebruikt, minder gestemd zelfs. We noemen dit het Aquarius tijdperk, het tijdperk van de Waterman, waarin bewustwording almaar belangrijker wordt. We verschuiven van disconnectie met onszelf en Moeder Aarde terug naar het maken van verbinding met onze ziel, onze Spirit en onze Moeder, Gaia. We beginnen beter voor het milieu te zorgen, beter voor onze Moeder, onze intuïtie, onze vrouwelijke kant, in plaats van onze ego, onze mannelijke kant. Onze energie raakt weer in balans waardoor we weer kunnen leren leven vanuit Liefde, in plaats van jaloezie, afgunst en haat.

Het hogere plan
Onze zielen, onze Spirits, reïncarneren met een zielsmissie. Deze missie bepalen zij voordat zij terug op Aarde komen. De wens van een ziel, van een Spirit, om te mogen reïncarneren hangt samen met ‘oud karma’. In een vorig leven kan er een situatie zijn ontstaan waardoor jouw Spirit oud zeer, oude karma, wil goedmaken. Om dit te kunnen bewerkstelligen maakt jouw Spirit een plan voor op Aarde en krijgt jouw Spirit begeleiding van Spirit Gidsen en jouw Aarts en Bescherm Engelen. Alles gebeurt dus op exact het juiste moment wanneer jij dat nodig hebt. Toeval bestaat niet, want er ligt een plan. Hoe productief jij jezelf ook dwingt te zijn in je dag, jouw plan zal daardoor niet sneller gaan. Alles wat op ons pad komt is een les om te kunnen leren leven vanuit ons licht. ‘Do less, get more’ is dan ook mijn adagium geworden. Minder rennen, meer ruimte voor bewustzijn, zelfliefde en Liefde naar anderen. Meer tijd om te zien, proeven en ruiken. Meer tijd om te genieten in het moment!

Verlichting
Ik had nooit enig idee wat de term ‘verlichting’ inhield. Ik dacht altijd ‘’oh, dat is zoiets dat je kunt zweven in je hoofd, dat je nergens aan denkt’’. Totdat ik heb mogen ervaren hoe het voelt om ‘verlicht’ te zijn. Verlichting houdt namelijk in dat je van álle kanten van jezelf kunt houden. Dus ook van je mannelijke kant, je ego, waar we veel mee worstelen. ‘’Waarom heb ik dat nou weer zo gezegd…’’ of ‘’Ik heb echt weer eens de verkeerde keuze gemaakt’’ of ‘’Ik ben zo onhandig, maar dat is een leuke eigenschap zeg ik dan altijd maar’’ of ‘’Ik ben echt een zeef, ik vergeet altijd van alles, dus let maar niet op mij’’. Dat laatste was mijn meest gebruikte regel en keuzes maken was bij mij ook altijd een bron van frustratie. Zo had ik in Fuerteventura afgelopen winter nog de grootste moeite met het uitkiezen van een komkommer. Ja je leest het goed.. een komkommer.

Wanneer wij álle kanten van onszelf accepteren zoals deze zijn en we ophouden met ons verzetten tegen ons hogere plan, de manier waarop ons leven loopt, de manier waarop wij zijn, krijgt het licht in ons, onze Spirit de ruimte om te mogen leiden. En wat een prachtig plan heeft jouw Spirit voor jou gemaakt, vol met onvoorwaardelijke Liefde, geluk en overvloed. Wij frustreren dat zelf, met onze angsten, met ons ego-oordeel dat we niet goed genoeg zijn. Het herkennen van oude patronen is daarbij heel belangrijk, het helen van oude wonden, oud karma, zorg voor je ziel met fijne muziek, met voldoende natuur dagelijks, met mooie bloemen die je voor jezelf koopt, met lekkere etherische oliën die je thuis brandt, maar vooral met mediteren, Yoga en Mindfulness. Met je bewust te zijn van, en te kunnen luisteren naar, wat je Spirit nodig heeft.

Wanneer van jouzelf het Licht in jou mag stralen. Wanneer jij succesvol mag zijn van jezelf, vanuit Liefde mag leven en vol overgave leert vertrouwen op jouw innerlijke (bege)leiding; wanneer jij jouw Spirit ruimte geeft om jou te mogen begeleiden in jouw prachtige plan, dán ben je verlicht. Dan mag jouw Spirit aan het Licht komen en kan jouw Licht stralen volgens jouw plan.

Namasté ‘’het Licht in mij groet het Licht in jou’’. Van ziel tot ziel, Spirit tot Spirit ♡

Cadeautje!
In het kader van mijn adagium ‘do less, get more’, geef ik graag het bijbehorende boek weg (in het Engels), wat ik tijdens mijn reizen heb gelezen om mijn bewustzijn te kunnen verhogen. ''Ja! Dit boek komt precies op het juiste moment voor mij op mijn pad!'' Stuur dan een mailtje met je naam en adres daarin naar info@vindjouwspirit.nl.

Liefs,
Avalon

Alles is Liefde ♥ Alles is Energie