Mars in Retrograde 9-9 “temper je vuur”

MARS IN RETROGRADE, DE ENERGIE VAN 9-9 & AFNEMENDE MAAN

9 september tot 13 november: Mars Retrograde

10 september: Afnemende Maan “loslaten”

De ontwikkelingen voor het Tweelingzielen collectief: “de definitieve doorbraak van de herhaling van een karmische cyclus: het toelaten van zijn Feminine”

In deze blog lees je de ontwikkelingen voor het Tweelingzielen collectief, verweven met mijn eigen ervaringen als Tweelingziel en Sjamaan.

DE 9-9 ENERGIE

Het is vandaag 9-9, een energetisch krachtige dag waarop een portaal zich opent en er een nieuwe energie-instroom naar de aarde komt. Alle “dubbele dagen” (8-8 leeuwenpoort, 7-7 enzovoorts) zijn belangrijke energetische dagen, maar deze maand in dít 2020 jaar is een groot keerpunt voor het tweelingzielen collectief.

Het is namelijk de bedoeling dat we collectief wakker worden, op grote schaal, zodat we ons kunnen verenigen en daarmee meer licht naar de aarde zullen brengen. De reden waarom we als lichtwerkers opnieuw geïncarneerd zijn. Het is dus dit jaar écht tijd om niet langer uit te kunnen stellen, maar aan onze zielsmissie te gaan beginnen.

9 is het getal van “volledigheid”, van “afronding”, van “compleet zijn” en dat betekent het afronden van een grote cyclus met de verschuiving die we nu maken naar de herfstperiode.

9 is ook het getal van verlichting, wat alleen kan plaatsvinden wanneer we LOSLATEN. Nog voordat we de zomer afsluiten duwt Spirit ons dus om het anders te doen dan dat we gewend zijn. En niet in het klein, maar GROOTS. We staan nu voor een keerpunt die onze levens zal gaan veranderen op grote schaal. De richting die we nu zullen kiezen met het ingaan van de herfstperiode is leidend voor ons aardse leven (JA! Zo groot is dit keerpunt!). Of jij een keuze maakt en je regenboogpad gaat bewandelen is natuurlijk helemaal aan jouzelf, al zal Divine Intervention er bij jou ook vast en zeker voor zorgen dat je op je pad raakt, waar je ervan af was gegleden. Dat is menselijk lieve tweelingziel en gebeurt ons allemaal.

Mars is ook in retrograde per vandaag en daarmee hebben we 7 belangrijke planeten in retrograde staan. Wat Mars in retrograde ons brengt lees je verder in deze blog.

Hoe Divine intervention mij deed omslaan, lees je in mijn dagboekverhaal van 9 september.

MARS RETROGRADE IN RAM

Op 9 september (9), gaat Mars Retrograde lopen in Ram. DUBBEL VUUR! Vuur is een mannelijk element (masculine energie), verbonden aan onze zonnevlecht chakra en brengt ons dus in actie.

Tijdens een retrograde is de energie in “stilstand”, dat betekent dat de passievolle energie en de assertiviteit en directheid van Mars en Ram, deze periode juist onder de loep worden genomen met de vraag: “waarom houd jij jouw vuur tegen?”.

Deze periode zet ons aan tot het ondernemen van actie op die gebieden waarin we onszelf tegenhouden en klein. Want zonder passie in ons leven (en alleen maar werken) is er geen balans in onze eigen verbinding en ook geen balans in de buitenwereld met onze tweelingziel, waarmee we onszelf dus eigenlijk liefde misgunnen. Want wie wil er nu niet een passievolle, liefdevolle bloeiende gezonde relatie?

Hebben wij zó´n relatie met onszelf? Nou ik niet op dit moment. Ik heb een uitgeputte, uitgebluste, vermoeide relatie op dit moment met mezelf, van een hoop negatief denken, veel zorgen en een te hoog gehalte aan innerlijk ongezond vuur, wat zich uit in STRESS!

En dit is precies hoe vele Masculines zich op dit moment voelen. UITGEBLUST. En misschien jij ook wel. Hoe jij je voelt hangt niet alleen af van of je “meeheelt” met het collectief, door open te staan (met jouw kanaal) voor de energie-instromen van de planeten, grootmoeder Maan en anderszins, maar ook uit welke energie jij bestaat. Zo kan een “Moon-Child”, zoals kreeften worden genoemd, zich heel anders voelen dan bijvoorbeeld een Boogschutter, die uit vuur-energie bestaat en minder uit water-energie (emoties en vrouwelijke energie).

Het hangt ook nog eens af van het moment waarop je geboren bent op het medicijnwiel (in welke windrichting), alsook van je ascendant en je Maan-teken. Zo ben ik zelf bijvoorbeeld lucht-water-water en lijken de tranen uit mij maar niet te stoppen!! Water is een vrouwelijk element en kan daardoor heel emotioneel zijn en als uitingsvorm huilen hebben, waar een vuur element zich eerder kan uiten door bijvoorbeeld te gaan sporten. Huil je niet vaak is er dus echt niks “mis” met je!

Er kan deze retrograde behoorlijk wat ruis ontstaan bij jou. Mars en Ram zijn beide “strijdlustige” tekens, dus pas op dat je jouw vuur op een goede manier uit je laat, in plaats van het te ventileren door je af te reageren vanuit je impuls. Veel water drinken helpt! Zwemmen! Naar buiten om te aarden en je vuur te temperen met frisse lucht.

Nu is het hier momenteel een aantal dagen 35 graden dus ik denk dat ik gewoon maar als een dooie walrus in het zwembad ga drijven om mijn vuur te temperen. Arme Guapa, hondenkind verveelt zich dood de hele dag binnen! De grond is veels te heet om op te lopen en ze heeft ook nog eens een zwarte vacht!!

JEZELF KWIJTRAKEN OM JEZELF WEER TERUG TE KUNNEN VINDEN

Deze retrograde die best een tijdje duurt, tot 13 november (2 dagen voor de laatste SUPER Nieuwe Maan in een reeks van 3!!), kan je even behoorlijk in de war brengen. Je zult door het hoge vuur gehalte mogelijk gemakkelijker uit verbinding kunnen raken met jezelf. Of als je die verbinding eigenlijk nog helemaal niet goed hebt gevonden, zal deze Retrograde daarin nog meer verwarring kunnen zaaien:

“WAT WIL IK NOU?!”.

Wanneer je dus echt niet goed die verbinding met jezelf kunt maken en een beslissing kunt nemen, is de enige optie: WACHTEN. Helemaal wanneer dit grote beslissingen betreffen waar je over twijfelt.

Zo weet ik dat mijn tweelingziel al heel lang twijfelt over zijn terugkeer naar het eiland. Hij heeft gevoeld dat Fuerteventura, waar ik woon, zijn thuis is, maar voelt zich er nog niet klaar voor om terug te keren.

Dat betekent dat hij hierin geen beslissing zal nemen, totdat deze retrograde voorbij is. Mars en Ram zullen hem wel laten zien waar hij zijn passie de kop in blijft drukken. Zo houdt hij namelijk ontzettend van Kite surfen (Fuerteventura is daar hét eiland voor met 150 stranden en veel wind), maar ook ligt zijn passie bij het helpen en helen van anderen en Pachamama, als coach, als Sjamaan. Daar geeft hij nu door al zijn “dagelijkse bezigheden” geen enkele ruimte aan.

Spiegeltje, spiegeltje, dus weer deze periode voor het tweelingzielen collectief.

Wanneer jouw eigen vuur is uitgeblust en uitgedoofd (jouw twin flame is jouw zonnevlecht chakra: jouw christus bewustzijn), is er bij jouw tweelingziel ook geen romantisch gevoel en liefde voor jou mogelijk.

Op dit moment bevindt de focus in het collectief zich ook nog vooral op het werk. De zomerperiode is de tijd voor het ondernemen van actie en het naar buiten richten van de energie, van het LOSLATEN (naar buiten toe met die energie!).

En dat kan kennelijk alleen maar wanneer velen van ons, onszelf tig keer aan dezelfde steen stoten (inclusief mezelf, HA!).

Het gaat erom hoe je hiermee omgaat. Vergeef je jezelf? Laat je los? Ga je verder met je leven en doe je het voortaan anders? Of blijf je hangen in je negatieve gedachtenspiraal en blijf je jouw Hogere Zelf en jouw kans op een harmonieuze relatie saboteren?

Één van mijn krachten als Waterman, is dat ik loslaat. Als Sjamaan werk ik met de kracht van intentie. Ik zend mijn gedachten uit naar Spirit en laat los. Ik vertrouw en ik geloof in dat ik het zal weten wanneer ik in actie dien te komen. Ik ben ook ontzettend gedreven en leergierig en heb mezelf daarom een ongans gelezen aan boeken en doe dat nu nog steeds. Daarmee focus ik mijn brein en groei ik in kennis en helende energie. Ik voel me daardoor ook meer zeker van mezelf, omdat ik veel dingen herken of dingen resoneren met hoe ik dat voel.

De dualiteit betekent dat we eerst die bevestiging vanuit onze buitenwereld nodig hebben, voordat we die bevestiging uit onze binnenwereld gaan en durven halen. En ook wanneer we die bevestiging nog weleens nodig hebben vanuit onze buitenwereld is dat helemaal oké. We zijn naast spirituele lichtwezens, ook mens. Ook dat is onze dualiteit. En als mens mogen we behoefte hebben aan liefde en fijne woorden van een ander. Wie voelt zich daar nu niet beter door? Het is alleen iets anders wanneer jij daar (volledig) op vertrouwt en deze woorden telkens nodig hebt om jezelf beter te kunnen voelen.

WAT TE DOEN TIJDENS MARS RETROGRADE?

> komt er een idee in je op? Geef het eerst tijd om te bezinken (minstens een week!), voordat je erop handelt;
> komt er woede of frustratie of een andere emotie in je op n.a.v de woorden of het gedrag van een ander? Haal eerst adem en kijk naar de trigger binnenin jouzelf, voordat je reageert (waarom voel jij je zo?);
> goed voor jezelf zorgen door VEEL water te drinken! Meer dan normaal!;
> zoek een geschikte uitlaatklep. Niet pas wanneer het is opgebouwd, maar laat los gedurende je dag, door te zingen, te bewegen, te schrijven, je vrienden te bellen, de natuur in te gaan. Delen (ook met Pachamama door gewoon in de natuur te zijn) is helen. Zorg ervoor dat je kunt blijven stromen!;
> zoek verkoeling voor je hoofd, gebruik een natte koude handdoek bijvoorbeeld, wanneer je voelt dat je aan het stressen en overdenken bent (die to do lijst gaat wel door);
> sta stil bij je passies en of je daar ruimte aan geeft. Doe meer van wat je leuk vindt als uitlaatklep;
> reflecteer op waar jij jouw eigenwaarde uit haalt in je leven. Hoe vul jij je leven in? Is er een balans tussen plezier en serieus-zijn? Draag je verantwoordelijkheid? Ben je in actie op wat je leuk vindt om te doen in je leven, ook als werk? Confucius: “geef me werk wat bij me past en ik hoef nooit meer te werken” (mooie intentie voor een nieuwe maan!). Wat motiveert jou?;

> beoefen je geduld. Dit kan met kleine oefeningen zoals je bewust zijn van je ongeduld in de rij van de kassa, je eten even uit te stellen, het kopen van dat leuke kledingstuk even uit te stellen. Op die manier “beoefen” je de spier van je brein die zegt: “nu, nu, nu, ik wil het nu!”, waardoor we impulsief handelen en veel te snel ergens inspringen zonder bewuste overwegingen en het onderzoeken van meerdere mogelijkheden. Wanneer je gevoel supersterk zegt: “doen!”, laat je dan natuurlijk niet tegenhouden door deze woorden!;

> SPORT, maar dan een meer actieve versie met meer beweging als uitlaatklep (pas wel op voor het extra vuur wat je daarmee creëert);

> LAAT LOS, probeer jezelf niet te verliezen in het richten van je aandacht op negativiteit. Ook niet in de buitenwereld van je tweelingziel!

WAT NIET TE DOEN?

> je woede of frustratie afreageren op anderen;
> teveel sporten waardoor je vuur de gehele tijd “AAN” staat en je geest geen rust krijgt van al het “moeten sporten” van jezelf, om je goed te voelen,
> belangrijke beslissingen nemen, tenzij je niet anders kunt, maar neem dan ruim je tijd ervoor zodat je er zeker van bent dat het niet uit impuls voortkomt (!);

> teveel tijd doorbrengen met anderen en te weinig alleen. Wanneer de energie duwt, hebben we de neiging om onszelf in de relatie met anderen te storten en van alles te gaan “doen”, maar juist tijdens een retrograde is het van belang dat we stoppen en stilstaan en ons bewust zijn van ons vluchtgedrag. Dagen als een retrograde en de afnemende maan, zijn daarnaast ook nog eens dagen waarop het extra belangrijk is dat je tijd voor jezelf neemt door te mediteren zodat de energie goed kan stromen en verschuiven - door jou heen;
> je focus teveel op je buitenwereld houden. Eind september vangt de herfstperiode alweer aan, waarop er een verschuiving zal gaan plaatsvinden van minder je energie naar buiten richten en meer naar binnen en bij jezelf houden. Minder helpen, meer mogen en laten zijn (Feminine energie). Dat betekent dat je buitenwereld dan in een rustiger vaarwater mag komen. Mars loopt nog retrograde tot 13 november, dus de verschuiving van de zomer naar de herfst, is ook weer een apart moment om bij stil te staan en je activiteiten op aan te passen;
> obsessief gedrag uiten, dan wel anderen (je tweelingziel!) proberen te bewegen door je “te uiten” naar de ander. Hiermee beweeg je de ander namelijk niet, maar probeer je controle uit te oefenen door je woorden te gebruiken, onder de noemer van “ik heb mezelf geuit, zo!”. Jij draagt de verantwoordelijkheid voor je eigen woorden en emoties, dit is eigenlijk een “altijd must not do”.

Geef de ander de ruimte om zichzelf te zijn. Spreek je uit waar dat nodig is, maar wees je bewust van je projecties!

Mars gaat maar eens in de 2 jaar in retrograde, dus maak er goed gebruik van deze keer!!

7 PLANETEN IN RETROGRADE

Met 7 planeten in retrograde - ik schreef het al eerder - worden we ontzettend bewogen om andere keuzes te maken voor onszelf. Dit weekend zal Jupiter alweer direct gaan lopen, de geluksplaneet. Wat een geluk ;-) Waardoor we weer meer geluk in ons leven kunnen gaan ervaren, in plaats van de donkere stukken waar we de afgelopen tijd doorheen zijn genavigeerd (schouderklop voor jou, because you are doing it!).

Saturnus gaat einde van de maand ook weer direct lopen, de planeet die geassocieerd wordt met ambitie, waardoor je weer meer de drive kunt terugvinden om vooruit te bewegen. Saturnus heerst namelijk ook over onze grenzen en limitering, maar ook over structuur en heeft ons de tijd dat Saturnie (hóe leuk is deze nick name, niet?) retrograde was, nogal tegengehouden om eerst aan onze grenzen en structuur te werken! (Ps. Hoe is dat voor jou gelukt?). Want willen we ondernemer zijn, of op een andere manier anderen helpen helen in de uitoefening van beroep of bedrijf, dan is structuur en grenzen toch wel één van de belangrijkste dingen om onze eigen energie te bewaken. Dus dank Saturnus.

AFNEMENDE MAAN & ZOMER

10 september, de dag nadat Mars in retrogrades verschuift (wat ook nog doorwerkt op 10 september), is het Afnemende Maan.

Deze Maan is altijd de maan van het LOSLATEN, wat gelijk staat aan de zomerperiode op het medicijnwiel.

Loslaten kan van alles betekenen, maar komt altijd terug op het loslaten van zware energie.

Dit kan zich uiten in het loslaten van vriendschappen, in het weg doen van spullen, in het jezelf uitspreken naar anderen (woorden en gevoelens loslaten), in het loslaten van oordelen naar jezelf, oude patronen, het bijleggen van een ruzie.

Alles wat verlichting brengt is loslaten. Zó´n gevoel van “ZUCHT, ahhh, pfff, het is eruit”. Niet per se je stinkende puf, al is dat natuurlijk ook een vorm van loslaten ;-) Puf maar raak zou ik zeggen!

Ik moest stiekem bekennen dat ik soms echt volle vaart moet puffen tijdens een Sjamanistische reis.. dan komt er zoveel energie door me heen die eruit wil! Gelukkig zitten jullie dan in je eigen “veilige” ruimte thuis, ver van enige geur en winderigheid!!

“De ruftende Sjamaan”.. het heeft wel wat. Hoplaaa daar ging er weer 1-tje! (Geen grap).

Deze Afnemende Maan is de voorloper op de Volle Oogstmaan op 1 oktober. Wanneer je er bewust van bent wat je mag loslaten en dat ook toelaat door met Spirit samen te werken, zal jouw buitenwereld daarin met de Volle Oogstmaan kunnen meebewegen. We bevinden ons dan in de herfstperiode, wat betekent dat we ons familiekarma gaan doorbreken en onze buitenwereld daarin zal meeveranderen.

Voor jouw Masculine betekent het dat de focus niet langer alleen maar op werk zal liggen. En bovenal dat het werk wat hij doet ook daadwerkelijk matcht met zijn passie. Binnenin hem mag de Feminine energie vanaf de herfst meer spreken en haar liefde laten zien. Ook jouw tweelingziel gaat mee in de shift van Mars in retrograde in Ram en de 3 komende SUPER Nieuwe Manen die eraan komen vanaf september.

In hoeverre dit zich al uit in de buitenwereld van jouw tweelingziel richting jou, heeft helemaal te maken met hoever jullie in jullie karmische contracten zijn en het doorbreken van jullie familiekarma.

Voor sommige tweelingzielen zal het betekenen dat ze de verbinding met jou een kans gaan geven, alsook hun passies door nu écht de stappen te gaan ondernemen om hun passies meer de ruimte te gaan geven.

Voor andere tweelingzielen betekent het dat ze nu eerst meer ruimte gaan geven aan het nemen van stappen in hun eigen leven. Jij kunt pas weer “in beeld” komen in het leven van de ander, wanneer jouw eigen Feminine energie (zelfliefde) in beeld is in jouw eigen leven in spiegel naar jouzelf.

Vraag jezelf dus maar af: “in hoeverre sta ik mezelf toe om liefde te ontvangen?”, “zorg ik goed voor mezelf?”, “luister ik naar wat ik nodig heb en geef ik mezelf dat?”.

Now is your time.

VIND JOUW SPIRIT!

Liefs,
Avalon


TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve energie en kun je er gratis je dromen laten duiden.

Lid worden van de groep kan hier.


MAANBRIEF

Je inschrijven voor de Maanbrief om iedere Volle en Nieuwe Maan de ontwikkelingen voor tweelingzielen, inclusief het Maangebed en mijn aanbod voor tweelingzielen te ontvangen, kan hier.