Let op jouw houding!

Let op jouw houding!

0ff7120e80jpg

HOE YOGA HELPT BIJ HET VERSTERKEN VAN JOUW LEVENSENERGIE (PRANA)

Ons fysieke lichaam is rechtstreeks verbonden met ons mentale lichaam. Daarmee bedoel ik ons fysieke lijf en onze Geest, onze Mind, maar ook spreek ik in energetische termen wat inhoudt dat jouw fysieke aura, jouw fysieke energieveld, rechtstreeks verbonden is met jouw mentale aura, jouw Geestelijke energieveld (meer over ons energieveld lezen kun je hier: https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/29101/de-menselijke-aura).

Zo kun je bij jezelf goed meten waar jouw disbalans in energie zit door te kijken naar de balans en sterkte van jouw fysieke lichaam.

Wij bestaan allemaal uit mannelijke en vrouwelijke energie, Yang en Yin, donker en licht. Onze Ego en onze Liefde. Onze eigen Vader en onze eigen Moeder. Onze sterke man die ons basis veiligheid, (financiële) zekerheid en eigen kracht biedt. Onze liefdevolle vrouw die creativiteit laat flowen vanuit intuïtie en schept vanuit Liefde, met compassie en vrijgevigheid.

Wanneer hier een disbalans in zit zal je kunnen merken dat jouw Ego vaak ongezond overheerst vanuit oude beschermingspatronen. Het ontbreekt jou aan (zelf)Liefde, waardoor Ego de nood voelt om te compenseren en zich uit te sloven om Liefde te kunnen verdienen. Dit is de vorm van voorwaardelijke Liefde. De mannelijke energie overheerst de vrouwelijke. Liefde delft het onderspit.

Wanneer wij in balans Zijn, dus weer teruggekomen zijn bij heelheid, bij eenheid (wat gebeurt wanneer wij de stroom van Liefde / Prana / levensenergie niet meer onbewust afsnijden uit veiligheid), hebben wij genoeg Liefde te geven en zijn wij onze eigen vader en moeder geworden (van binnen). De Universele stroom van levensenergie, van Liefde, raakt namelijk niet op wanneer wij onszelf niet meer daarvoor afsluiten door ons Hart open te houden.
Wij bieden onszelf onze eigen veiligheid en verlangen dit daardoor niet meer van onze vader en moeder, dan wel vrienden, familieleden, huisdieren, collega’s, eten, materie, alles wat zich in de ‘’buitenwereld’’ bevindt.

Wij ervaren als YIN-YANG eenheid een overvloed aan onvoorwaardelijke Liefde. De vrouw in ons geeft de man in ons de Liefde waar hij zo naar verlangt, waardoor de man in de eigen kracht gaat staan en de vrouw bescherming biedt om te kunnen scheppen vanuit Liefde. Vanuit de energetische frequentie die zich het dichtst bij het Hemelse aura, Spirit, onze échte Ware Zelf, bevindt.

Hierdoor voelen wij ons niet meer alsof wij tekortkomen. Onze Ego hoeft niet meer te vechten voor de Liefde. Wij mogen gewoon Zijn.

Deze herfst en winterperiode staan in het teken van het helen van de mannelijke energie. Ego mag verzachten door meer in de Eigen Kracht te komen te staan en onze eigen veiligheid te creëren zodat de vrouw in ons kan gaan bloeien en schitteren door onze Ware Zelf te laten Zien in de fysieke wereld. Prachtig!

HOE DRAAGT YOGA HIER AAN BIJ?

Yoga werkt aan ons fysieke lichaam én tegelijkertijd aan ons mentale lichaam. Beide lichamen, beide energievelden, staan met elkaar in verbinding. Wat jij fysiek doet werkt mentaal door, wat jij mentaal meemaakt, uit zich in jouw fysieke lichaam (klachten / pijn / uitslag / enz.).

Onze rechterhelft van het lichaam is verbonden met de linkerhersenhelft. Dit is onze mannelijke hersenhelft, ons intellect en onze ratio. Onze linker lichaamshelft is verbonden met de rechterkant van ons brein en daarmee onze intuïtie, creativiteit, compassie, onze vrouwelijke energie.

Wij bemerken vaak een sterke disbalans in ons fysieke lichaam. Beide helften zijn in fysieke vorm nooit helemaal gelijk, maar ook niet qua balans. Zo kan het zijn dat jij beter kunt balanceren op je rechterbeen, dan op jouw linkerbeen. Wanneer jij beter balanceert op jouw rechterbeen, betekent het dat jouw ratio sterk is, jouw mannelijke energie. Wanneer jouw rechterbeen sterker is dan jouw linker, betekent het dat jouw mannelijke energie dus sterker is dan jouw vrouwelijke. Zo ook andersom. Let op de verbondenheid aan de hersenhelften (kruislings) en ga het voor jezelf maar na.

Door de kant die zwakker is qua balans dus meer te trainen, versterk jij de mannelijke of vrouwelijke energie. Jouw fysieke lichaam zal de versterking mentaal laten doorwerken en andersom. Mentale klachten uiten zich dus ook fysiek. Wanneer jij bijvoorbeeld last hebt van stress (vanwege werk of iets anders) overheerst jouw mannelijke hersendeel (daar zit onze stress) en daarmee jouw mannelijke energie en dus de rechterkant van jouw lichaam.

Zo ervaar ik bijvoorbeeld zelf lage rugpijn aan mijn rechterkant wanneer ik niet goed naar mijn Liefdevolle Zelf luister en Ego (de mannelijke energie) overheerst.

YOGA OEFENINGEN VOOR MANNELIJKE ENERGIE HELING

Deze herfst en winterperiode mogen wij de mannelijke energie gaan versterken in gezonde zin. Onze beschermlaag mag meer worden afgepeld, onze muur mag naar beneden, onze Ego mag verzachten.

Dit proces kun je energetisch ondersteunen met Yoga door oefeningen te doen voor jouw Eigen Kracht (jouw eigenwaarde), jouw zonnevlecht chakra (nummer 3). Helemaal nu in Nederland de zon minder kracht afgeeft is het belangrijk dat jij de kracht van Vuur (de vlam die jou ‘’ontsteekt’’, in actie brengt) ergens anders vandaan blijft halen.

Naast het dagelijks doen van Hart openers (om de stroom van Liefde (levensenergie) te verwelkomen), kun jij asana’s (poses) gaan doen om jouw Eigen Kracht te versterken.
Een mooie reeks voor versterking van jouw Eigen Kracht zijn de warrior poses. Het woord ‘’warrior’’ zegt het al: STRIJDER! KRACHT!

Je zult merken dat wanneer jij jouw fysieke lichaam versterkt, jouw mentale lichaam ook versterkt raakt, maar dus ook andersom! Wanneer jij jouw Geest mentaal versterkt (jouw mentale aura), wordt jouw lichaam als gevolg daarvan óók weerbaarder en sterker. Wanneer jouw eigen kracht mentaal toeneemt, merk jij dit dus ook in jouw fysieke lichaam. Want, de twee energievelden zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Let daarnaast op jouw houding gedurende de dag. Zit jij rechtop of in elkaar gezakt? Sta jij met jouw armen over elkaar heen op de trein te wachten? Kruis jij telkens jouw voeten of benen? Zorg ervoor dat jij de stroom niet afsluit via jouw handen of jouw voeten. Houd jouw fysieke lichaam OPEN. Daarmee houd jij jouw energieveld(en) open.

Tot slot. Ga maar even staan. Zet je beide voeten stevig op de grond en je handen in je zij.

Niets of niemand wat jou nog omver kan werpen.

Liefs,
Avalon