Het verschil tussen Psychische banden en Liefdesbanden

Het verschil tussen Psychische banden en Liefdesbanden

cae122dd40jpg

HET VERSCHIL TUSSEN PSYCHISCHE BANDEN EN LIEFDESBANDEN

Wij verwarren vaak een band die wij hebben met bijvoorbeeld familieleden, collega’s, vrienden, als een liefdesband terwijl deze banden in feite psychische banden zijn die ons naar beneden halen en ons energieveld ten negatieve beïnvloeden.

Wanneer jij heldervoelend bent, kan het flink verwarrend zijn wanneer jij energie oppikt van de ander en dit meeneemt in jouw eigen veld, jouw eigen aura. Jij kunt de behoefte van een ander voelen ‘’oh diegene heeft hulp nodig’’, of ‘’goh, wat vervelend dat jij jouw baan kwijt bent, misschien kun je dit of dat doen…’’.

Het is oké om de behoefte van de ander te voelen, dat is jouw gave van heldervoelendheid. Het is iets anders wanneer jij jouw energie daaraan verbindt door te proberen in de behoefte van de ander te gaan voorzien door actief te gaan helpen (ongevraagd).

Jouw energie raakt dan weg van jouw eigen kern en jouw eigen behoefte, waardoor wij soms urenlang aan de telefoon zitten om anderen te ondersteunen, bezig zijn voor andere mensen zonder ons Bewust te Zijn van wat onze eigen behoefte is in dat moment. Heb ik honger? Wil ik wat lezen? Ben ik moe? Aan het einde van een gesprek, of taak, of wat dan ook, voelen wij ons leeg. Wij zijn dan ook leeg, want gedurende die gehele periode dat wij met de ander bezig waren hebben wij onze energie aan die ander verbonden en weggegeven en niet bij onszelf gehouden in ons eigen veld.

PSYCHISCHE BAND

Wanneer er enkel sprake is van geven zonder te mogen ontvangen van de ander, is er sprake van een psychische band, psychisch vampirisme. Wij kunnen geven, geven en nog meer geven, maar de ander zal nooit ‘’vervuld’’ raken van levensenergie en Liefde, omdat de ander zichzelf niet weet te ‘’vullen’’, te herladen.

‘’Psychische vampiers’’ klinkt negatief, doch wordt zo benoemd om aan te tonen dat energie wordt ‘’opgezogen’’ door de ander. Wanneer jijzelf niet goed beschermd bent of er nog lekken in jouw veld aanwezig zijn die niet goed gevuld zijn met Prana, met levensenergie, ben jij vatbaar voor ‘’zuigers’’.

Bij vampiers kun je denken aan: mensen die telkens klagen, die denken in problemen, die overal het negatieve in zien in plaats van het positieve, die veel (op een negatieve manier) aandacht vragen, die almaar blijven praten tegen je en willen dat jij naar hen luistert. Die zichzelf dus niet goed kunnen zien en horen en daarom in de buitenwereld op zoek gaan naar een luisterend oor.

Weet lieve Ziel, deze mensen doen dit niet expres. Zij doen dit niet Bewust. Heb compassie voor hen die zichzelf niet kunnen zien en horen, die Liefde (levensenergie) buiten zichzelf zoeken. Zij weten niet beter.

Compassie en mededogen hebben betekent echter niet dat jij maar moet blijven luisteren, dat jij altijd moet klaarstaan op ieder moment dat de ander dat ‘’nodig’’ heeft. Dat jij jouw levensenergie beschikbaar moet stellen op het moment dat de ander het nodig heeft om op te zuigen. Want dat is letterlijk wat er gebeurt.

Wanneer jij jouw eigen veld helemaal gevuld hebt met levensenergie, ben jij bestand tegen psychische vampiers. Jij hebt dan namelijk een overvloed aan levensenergie dus komt dan zelf niet meer tekort.

LIEFDESBANDEN

Het is iets anders wanneer jij verbonden bent op grond van onvoorwaardelijke Liefde met de ander. Wanneer er sprake is van een liefdesband. Liefdesbanden zijn banden die ontstaan waarbij het voldoende is om enkel bij elkaar te Zijn, zonder ook maar een woord te hoeven zeggen.

Een liefdesband is een gelijkwaardige uitwisseling van geven en nemen, van levensenergie. De ander hoeft dit niet op te zuigen van jou, want ontvangt de energie van de Universele Goddelijke Liefdesstroom. De ander doet zichzelf zien en horen en voelt zich daardoor van binnenuit geliefd. De ander is niet afhankelijk van jou om naar hem of haar te luisteren en hem of haar daarmee te horen en te voorzien van Prana, van Liefde, van levensenergie.

Tuurlijk deel jij als vrienden of vriendinnen of met familieleden onderling weleens iets wat jou dwarszit om jouw Hart te kunnen luchten. Doch, wanneer jij de behoefte voelt om dat te doen komt dat voort uit dat jij jouzelf op dat moment niet goed hebt kunnen horen. Dat is oké. Wij zijn menselijk en zoeken allemaal steun en verbinding bij onze partner, lieve vrienden en onze familie.

Wanneer dit een enkele keer voorkomt kun je er dus vanuit gaan dat er sprake is van een onvoorwaardelijke liefdesband. ‘’Ik wil jou graag horen nu jij jouzelf even niet goed kunt horen, hier, neem maar van mijn levensenergie, mijn Liefde, ik heb genoeg voor ons allebei’’. Dat is geven vanuit onvoorwaardelijke Liefde.

SPREUK VOOR BESCHERMING TEGEN PSYCHISCH VAMPIRISME

Wanneer jij merkt dat jij erg vatbaar bent voor het leegzuigen van jouw veld door externe omstandigheden, kun jij jouw veld (jouw eigen kracht), gaan versterken met affirmaties, gebeden en spreuken.

Doordat aan de woorden een hogere trillingsfrequentie verbonden is, zuiver jij daarmee jouw energieveld en maak jij het sterker. Jij versterkt jouw eigen kracht, jouw verbinding met Spirit (jouw Geest, jouw hemelse Aura), waardoor jij steeds dichter bij jouw Ware Zelf raakt. Dichter bij de Goddelijke Liefde. Wanneer jij leert om de Bron telkens weer te kunnen raadplegen voor jouw levensenergie raakt jouw Liefde, jouw levensenergie, niet meer op. De energie stroomt jouw veld in, onvoorwaardelijk (dus zonder blokkades) en vult daardoor jouw veld op. Negatieve woorden (met een lage grofstoffelijke frequentie) van anderen hebben dan geen invloed meer op jou.

Bidden, mediteren, affirmeren, spreuken, zijn allemaal technieken om jouw energieveld te kunnen zuiveren en versterken. Binnenkort zal ik een gratis E-book uitgeven waarin ik nog meer manieren opneem om jouw energieveld te kunnen zuiveren en versterken, inclusief een visualisatie om psychische banden te kunnen doorsnijden.

Wil jij daarvan op de hoogte blijven en/of vind je het leuk om 2 keer per maand energie nieuws, spreuken, Maan journalen en Sjamanen Wijsheid, zoals plant medicijnen, edelstenen therapie en krachtdieren informatie te ontvangen? Schrijf je dan op www.vindjouwspirit.nl (onderaan de pagina) in voor de nieuwsbrief.

SPREUK

Lees de spreuk op zo vaak als jij dat wilt.

‘’Ik wakker het Licht aan in mij.
De stroom van onvoorwaardelijke Goddelijke Liefde maakt mij vrij,
vrij van psychische banden die mij vastbinden aan negativiteit,
door deze banden door te snijden zorg ik dat ik mijzelf van energielekken bevrijd.
Al mijn psychische vampiers raak ik kwijt!
Ik laat alleen nog Liefde naar mijn Hart stromen,
om zo dichter bij Spirit te kunnen komen.
Dichter bij het leven dat ik behoor te leiden,
dat de Goddelijke Liefde mij van alle negativiteit in mijn leven mag bevrijden!

EN ZO IS HET’’.

Vind jouw Spirit <3

Liefs,
Avalon


Bron deels: ‘’Compleet handboek Aura’s lezen en beïnvloeden’’, van Susan G. Shumsky