Het Dagboek van een Sjamaan ♥ Mijn pittige les in Eigenwaarde

Het Dagboek van een Sjamaan ♥ Mijn pittige les in Eigenwaarde

388fa713a9png

Mijn vader is het cliché type van een mannen man. Niet janken. Gedraag je niet als een baby. Emoties bestaan niet. Doordat hij emoties geheel ontkend met als gevolg dat hij zichzelf ook niet, dan wel moeizaam, zal uiten (uit trots - ego), ontkent hij daarmee zijn vrouwelijke energiehelft. De energie van zorgzaamheid, van het willen delen met anderen, van het geven, van het liefhebben, van zelfliefde, van onze Ware Zelf er mogen laten Zijn.

Doordat hij zichzelf niet laat Zijn, zijn Ware Zelf, sluit hij zijn Hart voor de Universele Liefdesstroom. Hij leeft daardoor altijd in ''tekorten'', want feitelijk heeft hij door zijn gesloten Hart ook een tekort, hij heeft daardoor tevens grote moeite om te geven aan anderen. Hij zit zo vastgeroest in zijn strak omlijnde kaders - want die bieden hem veiligheid, dat hij niet samen kán leven met iemand. Al zou hij dat diep in zijn hart nog zo graag willen. Want wie wordt oprecht gelukkig en vreugdevol door zichzelf van de Liefde af te schermen?
Degenen die het hardste roepen dat ze liever alleen zijn, want dan hebben ze rust, zijn degenen die het meest bang zijn om gekwetst te raken wanneer ze een ander toelaten. Zo ook mijn vader.

Ik verhuisde naar hem toe in de veronderstelling dat ik mijn mannelijke energie zou gaan helen in relatie tot hem. Wanneer ik hem accepteer zoals hij is zou ik dat gespiegeld bij mijzelf ook kunnen en andersom was mijn overtuiging. Kreeg ik me toch even flink de deksel op mijn neus toen ik een les in eigenwaarde en hechting aan geld kreeg op een geheel andere wijze dan mijn verwachting was (verwachting is de oorzaak van menselijk lijden - Boeddha).

Na een week begonnen de eerste barsten zich te vertonen in onze relatie. Ik merkte heel duidelijk dat ik met mijn aanwezigheid en Liefde (hogere frequentie energie) hem raakte in zijn ego-patronen. Er borrelde bij hem steeds meer angst van onveiligheid, tekortkoming en niet goed genoeg zijn omhoog. Dat uitte zich sterk in dat hij de (valse) behoefte voelde om elke avond een discussie aan te gaan over het Sjamanisme. Hij had óók kennis. Hij had óók gelezen. De strijd tussen de mannelijke energieën. Ik werd flink getriggerd in mijn oude patronen doordat ik de behoefte voelde om mijzelf te verdedigen. Telkens. Weer. Opnieuw. Ego tegen ego. Totdat ik begon leeg te raken. Mijn energie ging op aan de lagere energie van de discussies, wat ik helemaal niet wilde.

Ik raakte uit verbinding met mijzelf en wilde niet meer geven. Ik raakte verstrikt in mijn ego-patroon en weg van de frequentie van de Liefde. Ik trok mij steeds meer terug, waardoor hij ook weer terugraakte in zijn ego-patroon. Waar hij in beginsel nog weleens boodschappen ook voor mij haalde en betaalde werd hij ontzettend gierig en wilde niks meer voor mij betalen. De koelkast werd in verdiepingen gescheiden. DIT was van hem en ALLEEN van hem. Ik voelde heel sterk bij hem de behoefte naar MACHT. Macht over mij om de controle te kunnen bewaren, zijn veiligheid. Ik nam teveel ruimte in. Mijn hogere trilling van Liefdesenergie werd hem teveel. Teveel Liefde, voor iemand die het zichzelf niet gunt en zichzelf niet durft te openen. Dit is veel voorkomend onder Zielen die nog sterk vastzitten in hun angstpatronen. Die kunnen qua BewustZijn de hogere frequentie niet toelaten, simpelweg omdat zij er (nog) niet aan toe zijn om te worden geheeld (in hun proces). Zij hebben mogelijk nog lessen te leren of zullen niet geheeld raken in dit leven. Geheel volgens Gods Wil.

NARCISME

Alles moet verlopen zoals hij dat wilde, anders raakte hij van de leg. Een sterk kenmerk van mannen, en ook vrouwen, die veel te hoog in de mannelijke energie zitten (ego). De behoefte aan kaders, patronen, zekerheid, controle, is dan ontzettend groot. Geen bordje mocht in de gootsteen worden gezet. Overal waren regels voor gemaakt.
Ik deed mijn best om hem tevreden te houden. En dat was nou juist het “probleem”. Iemand die zo hoog in mannelijke energie zit is narcistisch. De hele wereld moet om hem of haar draaien want anders voelen ze zich niet gehoord (dat kunnen ze zelf namelijk niet vanwege de disbalans).

Wanneer ik een dag voor mezelf had en me terugtrok om te herladen was het in de avond altijd drama; hij had niet voldoende aandacht gehad en voelde zich daardoor machteloos en niet gehoord. Hij voelde zich niet belangrijk en daardoor niet geliefd. Het is ónmogelijk om in deze behoefte van de ander te kunnen voldoen wanneer diegene zichzelf niet kan zien en horen. Je doet het namelijk nooit goed genoeg in die ander zijn of haar ogen.

Zo dus ook bij mijn vader. Ik begon mij steeds meer terug te trekken omdat ik merkte dat het mij mijn eigen kracht kostte om telkens in deze lagere energie rondjes te draaien. Zolang ik hem energie (liefde) gaf, was het goed, was het hanteerbaar. Ik knuffelde hem, hielp hem met het huishouden en luisterde naar hem, telkens weer opnieuw. Maar wanneer ik een dag had dat ik dat allemaal dus niet deed, ontstond het drama.

Daarnaast is mijn vader alcoholist, wat nog een extra uitdaging voor mij was om mee te dealen, want wanneer er (zoveel) alcohol in het spel is worden ego-patronen vele malen sterker. Je verliest dan zo goed als geheel de verbinding met je Ware Zelf vanwege de lage frequentie die aan alcohol zit en de invloed die het heeft op de geest. Wanneer wij dichter bij onze Ware Zelf raken krijgen wij daardoor ook meer de behoefte om ons niet meer op drukke plekken te begeven waar zich veel lagere energie bevindt. Waar gedrag als egoïsme, onredelijkheid, haat, jaloezie, wrok, veel voorkomend is. Al het gedrag waarbij de Liefde ontbreekt. Dat brengt jouw energieveld uit balans doordat het jouw frequentie verlaagt.

IK BEN MIJN EIGEN VADER

Mijn patronen van het creëren van veiligheid, heb ik mogen ontdekken bij mijn vader. “Als ik lekker alleen ben heb ik geen last van andermans energie en kan ik ook niet tekort komen”, is van mij een heel duidelijk patroon. Natuurlijk is het belangrijk dat wij ons weer herladen, maar ik scherm mij soms dagenlang van de mensen af uit angst om energie kwijt te raken. Wanneer wij ons hart openhouden en energie mag blijven stromen komen wij echter nooit tekort.
Mijn vader heeft dit patroon ook, alleen is hij inmiddels geheel vastgeroest geraakt in die comfortzone en ben ik mij juist bewust geraakt van dat ik dat mag overstijgen en weer de wereld in wil stappen. Want hoe kan ik als Lichtwerker mijn licht gebruiken voor anderen wanneer ik anderen telkens uit de weg ga en mezelf terugtrek met mijn energie?

GELEERDE LESSEN

In 3 weken tijd heb ik mijn les flink geleerd, doch op een geheel andere manier dan mijn verwachting was. Mijn veiligheid brokkelde beetje bij beetje steeds meer af. Het begon ermee dat mijn veilige oversized trui kapot ging in de was. Het tweede was dat mijn vader geen boodschappen meer voor mij haalde, waardoor ik leerde om weer onafhankelijk te zijn (op eigen kracht). Als derde moest ik telkens weer mijn grenzen aangeven bij mijn vader, ik moest dus weerstand bieden tegen de mannelijke energie die mij telkens wilde overheersen, die telkens de macht over mij wilde uitoefenen (zo gebeurt dat ook binnenin ons). Ik moest dus leren herkennen waar mijn grens lag, dat deed ik door telkens opnieuw naar binnen te keren en mijzelf af te vragen: ''voelt dit oké voor mij?''. Verbinding maken met mijn Ware Zelf, keer op keer.

Als klap op de Eigen Kracht-vuurpijl, begon mijn vader te dreigen dat ik met een week zijn woning moest verlaten. Toen begon ineens mijn veiligheid (het dak boven mijn hoofd) onder mijn voeten te schudden. Ik raakte hem teveel in zijn patroon van veiligheid, dat voelde ik energetisch. Raar, maar waar, zorgde dit ervoor dat ik mijn Eigen Kracht herwon. Ik begon namelijk mijn intellect (3e oog), mijn mannelijke energie, ten goede te gebruiken om te bedenken wat IK nou wilde.

Door de zuivere berglucht in Spanje en de zuivering van het zoute water door het zwemmen in de zee wat ik had gedaan én het allerbelangrijkste voor onze Eigen Kracht en het Christus BewustZijn: de Zon, alsook woonde ik daar op de begane grond aan een bloementuin (aarding), kon ik mijn Ware Zelf heel goed horen. Alle elementen waren aanwezig, ik was energetisch in balans. Ik at gezond, zorgde goed voor mijn huid en haar (verbonden met onze hart chakra), ging dagelijks naar buiten en begaf me steeds meer onder de mensen. Ik wilde graag geven. Ik was in balans en raakte steeds meer vervuld van Eigen Kracht. Ik stapte uit mijn veiligheid.

ACTIVATIE VAN HET VUUR

Doordat mijn vader mij “de wacht” aanzei activeerde hij de vlam in mij. Vooral de woorden “je bent zwak, toon eens kracht, je bent aan het zweven, ga werken voor je geld in de buitenwereld”, activeerden mijn Eigen Kracht. ''Hoezo was ik zwak?!'', ging het door mij heen. Vuur voelde ik, boosheid, welke boosheid omgezet mocht worden ten positieve voor mijn Eigen Kracht.
Ik begon op te schrijven wat ik onder “Eigen Kracht” verstond: uit de advocatuur stappen na 9 jaar studeren, ondanks alle oordelen van mijn omgeving sterk blijven en mijn eigen pad volgen, mijn huur opzeggen en alles verkopen om alleen met mijn backpack de wereld rond te gaan voor 3 jaar, een yoga opleiding in India elke dag om 5:00 uur opstaan, cursus hier, opleiding daar, vriendschappen stopzetten waarbij de wegen te ver uiteen zijn gaan lopen, voor mijzelf kiezen telkens weer opnieuw, zwaar mishandeld zijn met 2 blauwe ogen geslagen en tot 3x aan toe gewurgd tot bijna dood en daarna mijn ex-vriend vergeven (het verhaal daarvan lees je hier https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/26978/we-zijn-op-aarde-om-te-leren) en mijn hart weer openstellen voor Liefde. EN OF dat ik Eigen Kracht had!! Door mijn lijst te lezen begon ik weer in mijzelf te geloven. Het zat er al die tijd nog, het was geheel mijn éigen overtuiging dat ik zwak was!

Uiteindelijk ontplofte het tussen mij en mijn vader geheel en sommeerde hij mij twee avonden geleden om de volgende dag zijn huis te verlaten. Hij wilde zijn ruimte, rust en energie weer voor zichzelf. Het maakte niet uit wat ik deed. Het zou nooit goed genoeg zijn voor hem, omdat hij zichzelf geen Liefde waard vindt, hij vindt zichzelf niet goed genoeg. Door er alleen maar te Zijn, met de hogere frequentie energie van de Liefde, raakte ik hem in zijn veiligheid, dat wilde zijn ego niet en dat is oké. Iedereen heelt op de eigen tijd, zoals God het Wil. De manier waarop wij uit elkaar gingen was echter mijn grootste les. In eigenwaarde.

WEG VEILIGHEID

Na de eis die hij koud op mijn dak gooide, wilde hij niet meer met mij praten. Hij was voor zichzelf opgekomen op een over-assertieve wijze, dat wordt ook wel agressief-assertief genoemd (wat veelvuldig gebeurt bij mensen die hun emoties niet durven te uiten, die ''gooien'' ze als het ware eruit), en zo wilde hij het laten uit angst dat hij zijn mannetje niet zou kunnen blijven staan. Ik kon dus niks meer doen aan zijn eis en zat ''vast'', waarop ik in paniek raakte. Ik stond op straat de volgende dag.. weg veiligheid.

Ik had ervoor kunnen kiezen om het zo te laten voor die avond. De volgende dag als hij nuchter had geweest hadden we er mogelijk over kunnen praten en had ik mogelijk nog wat speling kunnen hebben om rustig uit te zoeken wat mijn volgende stap zou kunnen zijn. Ik had hem kunnen proberen te overtuigen of ik nog langer bij hem zou mogen blijven wonen op zijn voorwaarden (voorwaardelijke Liefde werkt nooit). Ik kon mij nóg meer aan zijn regels aanpassen (hetgeen ik de keer ervoor al had gedaan). Maar wat blijft er dan van mij over als ik mij geheel wegcijfer voor de ander uit angst om mijn externe (!) veiligheid kwijt te raken?

KIEZEN VOOR EIGENWAARDE

Ik had ook de keuze en voelde dat zo sterk, om de volgende dag zijn huis te verlaten. Te kiezen voor mijn EIGENWAARDE. ''Jij bent het niet waard dat iemand jou zo behandelt'', zei mijn innerlijke kracht, mijn innerlijke leiding. Ook wanneer dat betekende dat ik €400 voor een enkel ticket en 2 taxi’s moest betalen. Wanneer wij ons hechten aan geld en dat proberen uit te sparen (zoals ik deed uit angst om tekort te komen vanuit een oud patroon), zal er altijd een les komen die ons zal leren om die angst los te laten. Ik kreeg deze les al afgelopen winter op de Canarische eilanden en nu kreeg ik 'm weer. Deze les blijft terugkomen totdat ik ervan geleerd heb en mijn overtuiging ten opzichte van geld weet te veranderen.

Ik had een keuze: liet ik mijn angst overheersen: “zoveel geld ga ik niet uitgeven”, of koos ik voor mijn Eigenwaarde: “hell no dat ik hier nog een dag langer blijf wat het ook moge kosten”.

Wauw, wat was ik gegroeid sinds afgelopen winter tijdens mijn verblijf op de Canarische eilanden, waar ik niet luisterde naar mijn innerlijke leiding, mijn innerlijke kracht, waar ik bleef werken voor een man die mij manipuleerde en tegen mij loog. Wauw wat kon ik mezelf inmiddels veel Liefde geven. Ik hoorde mijn Ware Zelf en koos voor mijn Ware Zelf: JIJ BENT DIT NIET WAARD.

Geheel in lijn met de Universele energie - het helen van de mannelijke energie - kreeg ik deze les op mijn pad. In plaats van dat ik de band met mijn vader versterkte, verbrak ik geheel onverwacht de band geheel zodat ik psychisch en energetisch los van hem kon komen waardoor mijn Eigen Kracht niet meer naar hem wegvloeit via de psychische band tussen ons (het verschil tussen een psychische band en liefdesband lees je hier: https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/29563/het-verschil-tussen-psychische-banden-en-liefdesbanden....

Nu kan ik ervoor kiezen om mijn energie te richten op ''wat erg dat dit gebeurt is'', of mijn energie te richten op ''wauw, wat ben ik dankbaar voor deze les''.
Ik kies voor het laatste en vervolg mijn pad zoals God het Wil.

Onthoud lieve Ziel, wij zijn op Aarde om te leren, alles en iedereen is energie en alles en iedereen is vergankelijk in dit Aardse leven.
Let the Energy Flow.

MAANBRIEF EN SOCIAL MEDIA

Schrijf je in voor de Maanbrief. Inschrijven kan hier. Op mijn Sjamanen pagina op FaceBook en Instagram vind je veel updates voor tweelingzielen en Tarot readings voor het collectief. Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot facebook-community? Daarin deel ik veel van mijn eigen reis en verbinden we ons met elkaar door onze verhalen met elkaar te delen. Lid worden kan hier.

Op YouTube vind je veel uitgebreide Tarot readings voor tweelingzielen.

Voor mijn Tweelingzielen aanbod kijk je hier. Of ga direct naar de webshop.

Vind jouw Spirit <3

Liefs,
Avalon