Het Dagboek van een Sjamaan: het loslaten van oordelen naar mezelf

a95f5ac170jpg

HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

Mijn dag gisteren was erg wisselend in energie. Ik merk duidelijk dat de zomerzonnewende er is (20 juni) en de Nieuwe Maan in Kreeft én ook nog eens een zonsverduistering (21 juni). Verduisteringen zijn altijd hét moment van grote omslagen en doorbraken voor vernieuwing.

Het ene moment was ik goed verbonden en het andere moment ineens totaal niet meer. Gelukkig ben ik nu veel stabieler als dat ik voorheen was en weet ik mezelf nu veel gemakkelijker weer terug in verbinding te krijgen met Spirit.

Want dat is de kunst. Het gaat er niet om dat we altijd in verbinding zijn. Energie wisselt en helemaal met een eclips erbij kun je een flinke opdonder krijgen energetisch. De energie wil allemaal door jou heen als kanaal, dus vooral jezelf goed aarden is belangrijk.

Flinke towermomenten heb ik nu niet meer. Ik “zie” alles veel sneller binnenin mezelf en kan daarom tijdig ingrijpen en bijsturen.

Ik kreeg gisteren een erg mooi en fijn inzicht tav Guapa, maar ook mijn Tweelingziel.

Iedereen is van ons een spiegel, maar de ander heeft ook de eigen lessen om te leren en het eigen pad om te bewandelen.

Dat betekent dat ik niet altijd alles kan “sturen” met mijn energie. Zo kan ik Guapa niet in 1 keer zelfstandig(er) maken en van haar verlatingsangst afhelpen, door mijn eigen energetische frequentie in het moment te veranderen. Dit is een les die zijn heeft te leren wat tijd kost om te trainen bij haar.

Net zoals mijn Tweelingziel (nog steeds) heel erg kampt met het ophangen van zijn eigenwaarde aan zijn buitenwereld en jaloerse gevoelens tov anderen die wel al een goedlopend bedrijf hebben, waaronder ikzelf.

Ik heb mezelf lang afgevraagd of ik het goed heb gedaan in het contact met hem. Ik ben de laatste keer namelijk vrij ijzig geweest richting hem door hem te wijzen op zijn patronen (hij vertelde me doodleuk dat hij aan het flirten was met zijn huisgenote terwijl hij weet dat ik gevoelens voor hem heb) en uiteindelijk gewoon niet meer te reageren (queen of swords energie).

Gisteren realiseerde ik me dat dit voor mij juist mijn kracht was die me daartoe aanzette. Mijn eigen gevoel van (eigen)waarde.

Ik heb mijn hele leven te maken gehad met vriendinnen die jaloers op mij waren om wat ik had bereikt. Toen ik advocaat was en bij mijn beste vriendin op haar verjaardag en haar vriendinnen vroegen naar mijn werk, werd ik door haar overstemd omdat zij de aandacht wilde en eigenlijk jaloers was op dat ik wel advocaat was en zij werkte als jurist.

Alsook met een andere vriendin die achter mijn rug om over mij roddelde uit jaloezie.

Ik heb dit soort vriendschappen altijd getolereerd en het mezelf lange tijd kwalijk genomen dat ik dit toen ik begon te ontwaken “zomaar” heb afgekapt. Net als bij mijn Tweelingziel.

Gisteren realiseerde ik me dat dit niet zomaar is geweest en ook niet ineens. Dat ik jarenlang dit zo heb getolereerd en bij mijn Tweelingziel keer op keer mezelf kleiner heb gemaakt omdat ik zijn jaloerse gevoelens voelde richting mij.

Hij vroeg aan mij hoe het met me ging, maar wanneer ik dan vertelde over hoe het met me ging en over de fantastische dingen die gebeurden met mijn bedrijf, kreeg ik vrijwel nooit een inhoudelijke reactie daarop, of alleen kortaf van hem. Hij was jaloers. En dat is hij nog steeds.

*Deze inzichten worden mede mogelijk gemaakt door Mercurius in Retrograde (