Het Dagboek van een Sjamaan

Het Dagboek van een Sjamaan

70593362b5jpg

‘’You can have it all’’
‘’Count your blessings, define what you look for’’.
- Adele, Rolling in the Deep

Wauw, ik werd vanochtend wakker met een BOM aan energie. Ik had gevraagd om mijn droom te kunnen herinneren, dus die schreef ik snel op. Voordat de vlaag van verbijstering kwam en ik mijn droom vergeten zou zijn. Gedroomd over: noten, een oude vriendin met wie ik het bed deelde, vrienden die aan kwamen waaien via de tuin en een vogel die bij mij naar binnen vloog die ik begon te aaien en ineens op een hondje leek. Van vogel naar hond, naar vogel was de transformatie.

Je zou kunnen denken ‘’wat een raaaaare droom!’’, maar ik weet helemaal wat ermee bedoeld wordt. Sinds ik weer in verbinding met Spirit ben geraakt, met mijn hogere Ware Zelf, heb ik ook de gave verkregen om dromen te kunnen duiden. Prachtig! De betekenis komt vanzelf tot mij en de delen die ik niet doorkrijg daar mediteer ik op. In dit geval ben ik de afgelopen paar dagen bezig geweest met een worsteling met noten. Ja, je leest het goed. Het onder controle krijgen van de noten die ik eet! Wanneer we onze voeding onder controle hebben met onze Geest, kunnen we alles onder controle hebben. Voeding is onze Liefdesmotor, noten zijn mijn guilty pleasure. Ik eet geen vlees meer, geen vis, drink geen alcohol, geen frisdranken en de hele reutemeteut, eet geen vette sauzen. Ik eet zo schoon mogelijk om mijn lichaam puur te houden voor het Goddelijke Licht om door mij heen te stromen. Noten en zout zijn mijn guilty pleasure. Wanneer ik in een trigger word geraakt, een oude overtuiging pak ik de zak met noten en vreet ik. Al mijn groenten doop ik in de zoutpot. Voor mij de boodschap dat ik daar aan mag gaan werken nu, wat mij zal helpen bij het overkomen van mijn innerlijke kind trigger.

De vogel.. ook een prachtig teken. Allereerst heb ik laatst gevraagd of er een vogel bij mij mag komen die ik kan aaien. Zo werk ik aan het afpellen van mijn angstpatroon. Vogels zijn dieren die in verbinding met de hemel staan. Heilige dieren die hun vleugels maar uit hoeven te slaan en weg kunnen vliegen. De hond staat voor loyaliteit. Die heb ik al vaker voorbij zien komen de afgelopen dagen, ook in mijn visoenen. Trouw blijven aan mijzelf is daarvan de boodschap. ‘’Sla je vleugels uit en vlieg de wijde wereld in, maar blijf wel trouw aan jezelf. Vertel de waarheid, leef vanuit je hart’’.

Na het opschrijven van mijn droom heb ik het hele huis gestofzuigd. Ever since ik Prana, mijn levensenergie, heb geheeld stroomt mijn energie als een gek, al vanaf ’s ochtendsvroeg. Stofzuigen is ook Karma Yoga, een ontzettend goede Mindful bezigheid en training voor onze Geest om aanwezig te zijn met de aandacht in het NU. Maar in dit geval was het ook gewoon nodig, met al die haren die ik telkens verlies en rond doen dwarrelen. Het verliezen van haren staat in verbinding met onze hart chakra. Sinds ik bewust bezig ben gegaan met het helen van mijn hartchakra verlies ik haren alsof het broodkruimels zijn. Gelukkig heb ik een flinke bos ;-)

Na het stofzuigen stond ik naar de radio te luisteren, ik zing dan mee en dans op de leuke liedjes. Dat brengt mij terug in mijn lichaam, dus zorgt voor mijn gronding en ‘’smering’’ van mijn keelchakra, mijn expressie en de poort naar de verbinding tussen mijn hart en mijn hoofd (God). Totdat.. ik werd getriggerd in een oud kindpatroon door mijn moeder. Mijn eerste reactie was dat ik boos was op háár ‘’waarom begin je hier nu wéér over?!’’. ‘’Ik doe de hele tijd mijn best om mijn oude overtuiging over geld te helen en jij brengt mij telkens weer opnieuw zorgen’’. Het zij gezegd dat ‘’geld’’ bij ons in het gezin altijd een topic is geweest. Mijn overtuiging van geld is dat er altijd een tekort is. Geld krijgt daardoor de stempel van ‘’slecht’’, waardoor het moeilijk is om geld te kunnen manifesteren. Geld is namelijk ook energie. Bij een negatieve overtuiging is de frequentie laag, waardoor het niet kan binnenkomen. Belangrijk is dus dat ik mijn frequentie verhoog en hoog houd.

Mindfulness en mediteren hebben mij gebracht dat ik me nu bewust ben van mijn triggers waardoor ik mijn innerlijke kind gerust kan stellen, alsook mijn gedachten kan veranderen. Ik krijg daar altijd hulp bij van God, Spirit, de Engelen en mijn gidsen. Omdat ik mezelf in de ‘’slachtofferrol’’ had geplaatst zakte ik in energiefrequentie. ''Waarom moet mijn moeder dit nu weer zeggen tegen mij''. Schuld naar mijn moeder, schuld naar mij. Schuld heeft een ontzettend lage trilling. Dat heeft mijn ziel direct ''vergeven'' en gezuiverd door even te huilen. Huilen brengt onze trilling weer in balans. Waarna ik kort erna op de radio het nummer van Adele hoorde ‘’Rolling in the Deep’’ en daar een prachtige boodschap uit kon halen.

‘’You can have it all’’
‘’Count your blessings, define what you look for’’.

De hele wereld ligt aan mogelijkheden voor ons open. Niet alleen voor mij, voor iedereen! Het enige wat ons weghoudt van die mogelijkheden zijn onze eigen gedachten. Onze eigen negatieve overtuigingen. Deze zijn vaak diepgeworteld en herhalen wij daardoor onbewust naar onszelf: ‘’Ik ben het niet waard’’, ‘’Ik verdien geen Liefde’’, ‘’Ik verdien geen financiële overvloed’’, zijn er zomaar een paar om te benoemen.

Wanneer we onze ‘’blessings’’ tellen: uitspreken waar we dankbaar voor zijn, verhogen we onze trilling, onze energiefrequentie. We trainen daarmee ook onze overtuiging van negatief naar positief. Niet meer ‘’wat heb ik niet’’, maar ‘’wat heb ik wél’’. Een dankbaar hart is een liefdevol hart. ‘’Define what you look for’’ is ook een hele belangrijke. Zet een intentie. Wanneer wij twijfelen wat wij willen aantrekken, kan het Universum ons niet helpen, het brengt ons dan zoals wij dat onbewust doen vragen – twijfel op ons pad. Het is dus belangrijk om helder te hebben wat het is dat je wilt en een keuze te maken. Zo heb ik vaak niet door dat ik héél véél leuk vindt waardoor mijn aandacht telkens verspreid is gedurende de dag. ''Geweldig als ik fulltime schrijver zou zijn'', ''ik wil graag mensen helpen met energieheling als Sjamaan'', ''ik moet mezelf wat meer laten zien als lichtwerker''. Natuurlijk kun je dat allemaal bereiken, maar wat is het dat je NU wilt bereiken? Waar wil jij jouw focus op leggen en bovenal heel belangrijk: op houden.

Erna hoorde ik dit nummer op de radio:

‘’Love changes, changes everything’’
‘’Love makes you fly, it can break your wings’’
‘’Love makes the rules’’.

Dat van het breken van de vleugels was volgens mij nodig om het te laten rijmen ;-) De boodschap is hier in ieder geval dat ‘’Liefde’’ het antwoord is. Alles ís namelijk al Liefde, alleen zien wij dat zelf niet zo vanwege oude overtuigingen en rondzwervende gedachten in ons hoofd. Leer te leven in het moment, waar jouw gedachten geen rol spelen en jij vanuit onvoorwaardelijke Liefde kunt kijken, dan trek je alles aan op je pad wat je wenst conform de ‘’Law of Attraction’’.

Tot slot hoorde ik deze geweldige boodschap:

‘’That’s just the way it is’’
‘’Some things will never change’’
‘’That’s just the way it is’’

Let op!

‘’But don’t you believe that!’’

Onze oude overtuigngen kunnen wij áltijd veranderen naar Liefde, naar positiviteit, naar dat wij geloven in al het goede wat voor ons bestemd is. Al dat goede ís er namelijk allemaal al. Er ligt al een hoger plan met alles wat jij voor jouzelf kunt bereiken.

The World is at your feet, my sweet Soul. You'd better believe it!

Liefs,
Avalon