HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN 29 mei 2021 “mercurius retrograde: ik denk na over een gezinsleven”


 HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

Fuerteventura, 29 mei 2021

"Mercurius retrograde: "ik denk na over een gezinsleven"

Haaaaa! Wauwieeee! Ik hoorde mijn gidsen al zeggen: “we gaan je naar Sol brengen”. Dus ik kom op het strand aan en zie daar de caravan van mijn vriendin Sol staan! Ik had even mijn twijfels, omdat ik hoofdpijn voelde (flinke schoonmaak bij mijn 3e oog) en niet mezelf wilde overprikkelen na de Hatun Karpay die ik had gegeven die ochtend.

Ik had tijdens mijn ceremonie van de Volle Super Bloemenmaan gevraagd om gelijkgestemde zielen hier op het eiland en ¡guess what! Bijzonder toch dat gelijkgestemde zielen al in mijn netwerk zaten, maar soms zie je de waardering niet ervan.


d8fd4f5061jpg

Ik ontmoette Sol een tijdje geleden, toen ze hier geparkeerd stond met haar caravan een paar straten verderop. Ik werd naar haar toegetrokken en direct klikten we goed. Sol is ook op het pad van de Sjamaan.

En ze wil ook graag een plek voor haar alleen! Een stuk grond, met een casa erop! Prachtig! Ik liet een foto van de yurt zien die ik supergraag wil laten bouwen en wauwie, we hebben zoveel gemeen! Ik zei dat ik bezig was met het zoeken naar een drum, laat ze me een pagina zien en vertelt ze me dat zij ook bezig is met het zoeken naar een drum! Wauw!!

Zie ik ineens bij Sol aan haar muur van alles over Llanqay, Munay en Yachay! Naaaaa! Fantastisch!!! Echt ge-wel-dig!! De leer van de Q´ero, waar ze mee bezig is! Dat was me eerder nog helemaal niet opgevallen.

Llanqay is ons buikgebied, Munay onze hartstreek en Yachay onze intuitie en ratio, de plek van ons "helder zien" en van ons verstand: de Adelaar (ratio - Masculine) en de Condor (intuïtie - Feminine), verbonden aan "Hanaq Pacha", de bovenwereld. Wanneer we deze gebieden met elkaar herenigen creëren we harmonie in onszelf en herenigen we met onze tweelingziel.


46bb31e501jpg

Dus ik pak mijn mesa erbij.. iets dat ik al eerder voelde om mee te nemen (wat ik niet deed) en vertel haar over de khuya´s die erin zitten, de medicijnstenen verbonden aan mijn chakra´s. Het bleek dat ze al khuya´s op haar pad had gekregen in de vorm van harten! Die ze nu steeds oppakt. Naaaa! Weer een wauwie!


820420685cjpg

Ik kreeg wel flink het inzicht tijdens het uitwaaien op het strand, dat ik een verdraaid beeld in mijn hoofd heb van een toekomstige relatie met mijn tweelingziel. Ik heb telkens in mijn hoofd "samen samen samen". En daar zit eigenlijk mijn angst! Want ik heb het juist ook ontzettend nodig om alleen te zijn! En kan ik dit dan nog wel doen, wanneer ik samen ben met mijn tweelingziel of met vrienden? Vooral mezelf de ruimte geven om voldoende te rusten. Een relatie heeft namelijk BALANS nodig. Niet alleen maar samenzijn, maar ook niet alleen maar alleen zijn.

Ik heb nu bijvoorbeeld gemerkt hoe erg ik het nodig heb, om na mijn Hatun Karpay-(Akasha Kronieken)sessie te ontladen en te rusten door gewoon echt te gaan slapen, in bed. Zonder prikkels. Zonder mensen. Helemaal afgesloten in mijn bubbel. Anders red ik het gewoon echt niet, want het is een flinke aanslag op mijn eigen energieveld. Ik was daardoor weer wat opgeladen, maar alsnog merk ik dat het pittig is!

Want je neemt met sjamanistische extractie de hucha (zware energie) van een ander over. Ik zuig dat uit het energieveld en voer dat na de sessie altijd af, middels een ritueel. Voorheen voerde ik niet goed af en rustte ik niet voldoende. Dan ging ik direct erna weer van alles doen, of ik sprak allemaal mensen erna.

Hierdoor kon mijn energieveld telkens niet herstellen, waardoor ik mezelf bleef blokkeren. Ik stond open na een sessie, dat gebeurt automatisch, anders kan ik niet met de ander verbinden, maar nam niet de tijd om mezelf weer te kunnen “sluiten”.

Dat gaat dus nu geheel anders! Thank goodness! Ik heb zo flink geleerd van al het dragen dat ik onbewust deed! Ik geef mezelf nu eindelijk de ruimte die ik nodig heb om op te laden en te herstellen. Ten minste.. het proces daarvan is gaande! Dus ik hoef helemaal niet bang te zijn voor het samenzijn met mijn tweelingziel of anderen, want ik heb nu goed geleerd om écht naar mezelf te luisteren en mezelf terug te trekken om mezelf te beschermen! Mijn Divine Masculine-energie is in actie gekomen, met de steun van mijn Divine Feminine.

Intuïtief ontlaadde ik mezelf na de sessie, door naar buiten te gaan en de Khuya te offeren, tezamen met de Kintu, waar ik intentie in heb geblazen. Ik deed mijn schoenen uit en stond met blote voeten in het zand en vroeg of de violette vlam, via mijn kruinchakra vanuit de kosmos, door mij heen mocht stromen de aarde in en weer terug, via de aarde omhoog. Dit noemen ze bij de Q´ero "Samin Chackuy" (leer je in het Vind jouw Spirit-programma dat iedere lente aanvangt). Dat is een opschoning van ons energieveld, door de hucha af te voeren en Sami (licht) in te brengen.

Eerst naar beneden met de stroom, om alle hucha los te laten. Ik voelde een flinke brok bij mijn rechterbeen verdwijnen. En erna heb ik helende energie uitgenodigd, Sami, om me weer op te vullen en te verlichten.

Ik haalde snel de Bach bloesem medicijnen op aan de “drukke kant” van mijn complex, waar ik me voldoende afzijdig hield van alle bewegende energie op de terrassen om mezelf voldoende te beschermen en keerde toen weer terug naar huis, om te kunnen rusten. Even geen knuffels en hele gesprekken!

Doordat we openstaan na een inwijding en zegening, ook wanneer je die hebt ontvangen, is het nodig om heel voorzichtig te zijn met onze energie door lagere energie uit de weg te gaan. Het vermijden van drukke plekken! Van andere mensen zoveel als mogelijk en van de straling van apparaten.

Het energieveld heeft vooral RUST nodig om te kunnen herstellen.

Écht mijn Mercurius in retrograde les: naar mezelf leren luisteren! Maar ook niet langer bang meer zijn om de mening van anderen te vragen en te delen met anderen. BALANS mag ik vinden hierin! Want ik denk wel telkens na over hoe een gezinsleven met mijn tweelingziel zou zijn. En dat ik kinderen met hem wil en met hem wil samenwonen. Ik mag deze angst daarom binnenin mezelf helen, want uiteindelijk wil ik namelijk wel graag samenzijn natuurlijk! En toch ook een aards leven kunnen leiden met mijn gezin! Ik zie ook ineens overal gezinnetjes lopen en mensen met Babies!!

Gewoon aanwezig in mijn lichaam!

Mijn allerallerallergrootste les is dat ik dissocieer, gedurende de dag. Ik verlies de connectie met mijn lichaam. Ik leef vooral veel in de toekomst. Ik denk veel na over of er nu een bus of camper op mijn pad zal komen, wanneer mijn tweelingziel terug zal keren, wanneer ik naar Tindaya zal kunnen verhuizen. Geldzorgen spelen mee, of ik wel genoeg geld heb straks voor een bus, enzovoorts enzovoorts. Ik leef dus totaal niet in het nu en maak mezelf alleen maar gek met al deze gedachten!

Mijn zware mishandeling heeft er flink ingehakt. Daardoor ben ik nog meer gaan dissociëren. Ik kies nu wel steeds meer voor mezelf en werk eindelijk samen met mijn gidsen door naar ze te luisteren (het grootste deel!). Maar ik heb hierin nog wel een weg te gaan.

Ik wil mezelf niet weer opnieuw verliezen in een relatie, in het alsmaar mezelf weggeven, ten koste van mezelf. Ook niet in vriendschappen. Maar mezelf daartegen "over beschermen" door iedereen maar op gepaste afstand te houden, werkt ook niet! Dus ik mag het meer samen gaan doen, met anderen, met vrienden hier op het eiland én met mijn tweelingziel.

Wanneer mijn ziel volledig durft te landen in mijn lichaam, is er ruimte om te geven aan een ander op romantisch vlak. Want dan weet ik, dat mijn ziel zal blijven in mijn lichaam. Dan weet ik dat ík zal blijven hier op aarde. AANWEZIG bij mezelf! Mijn Mercurius in retrograde les! Stap voor stap gaat het resocialisatie proces, na een trauma en een lange periode van dissociëren. Dat gezinsleven is ook voor mij! Ik geloof daarin!

WAKANDA is terug, de Lakota Sjamaan, Hoge INCA Priesteres, Godin en leider die ik ben. Avalon. Vol van eigen kracht en liefde vibrerend!

Wanneer mijn ziel weer IN mijn lichaam is, weet ik dat mijn eigen identiteit niet meer verloren raakt, doordat ik mezelf verlies in die van een ander. Ik weet dan dat ik mezelf niet langer zal dissociëren en verliezen in alle prikkels van de buitenwereld, inclusief lieve woorden van mijn tweelingziel (al valt “hey sister” wat hij een tijdje geleden tegen me zei, daar niet echt onder haha).

Eerst mijn eigen verbinding met MIJN kern ROCK SOLID. Af durven gaan op mijn gevoel en mijn instinct vertrouwen! Het pad van het Zuiden op het medicijnwiel: de zomer!

Wat wil ik? Wat heb ik nodig zodat ik sterk genoeg ben, om aan anderen te geven? Zodat ik mijn zielsmissie kan uitvoeren? Ben ik aanwezig in mijn lichaam? Leef ik hier? Of ben ik nog voornamelijk in mijn hoofd en bezig met denken aan het verleden of de toekomst en andere zorgen, waar ik telkens mijn energie aan verlies?

Mijn Mercurius en eclips les is mijn rust te vinden door alleen te leren zijn en mezelf mee te laten nemen op de stroom van de wind: “me llevo con el viento”. Want hoe meer rust ik vind, hoe meer ik loslaat, hoe meer mijn Divine Feminine kan samenwerken met mijn inner Masculine en ik energie heb om intuïtieve actie te ondernemen!

Ook als dit betekent dat ik ineens aanwaai bij een vriendin om mee te delen. Ik mag erop vertrouwen dat ik veilig ben.

Wat heb jij nodig om jouw zielsmissie te kunnen leven? Wat is jouw Mercurius en eclips les?

DE TAROT

Op 29 mei gaat Mercurius retrograde lopen. Dat betekent dat de planeet van de communicatie, verbonden aan het sterrenbeeld tweelingen, in vertraging zal gaan, om ons een spiegel voor te houden op welk vlak het “schort” aan onze communicatie met onszelf.

De voorfase is er al voor geweest deze 2 weken, om inzichten te verkrijgen daarin. Aan deze inzichten mogen we tijdens de retrograde actief gaan werken, zodat we ze wanneer Mercurius weer direct gaat lopen (op 22 juni), kunnen integreren in ons leven.

In de Tarot kwamen als eerste de 5 of cups en de devil omhoog. In combinatie met de judgement kaart, de king of cups en de prince of swords, vertelt deze energie ons dat we klaar zijn om een zwaar stuk binnenin onszelf te transformeren en los te laten.

Onze duivelse stem. De stem van onze ratelende gedachten. Onze stem die ons probeert veilig te houden, door controle uit te oefenen over hoeveel licht en wie we toelaten in ons leven.

Wanneer we ons overgeven aan de flow van ons leven, aan onze Divine Feminine, aan het water, dan worden we vanzelf op de plekken gebracht waar we zijn mogen. Dit vraagt om een groot vertrouwen in onze spirit. Een groot vertrouwen in ONSZELF om onszelf staande te kunnen houden, wanneer er met bommetjes negatieve energie wordt gegooid om ons heen, of zelfs tegen ons aan.

Tweelingzielen zijn vaak overgevoelig, omdat velen van hen HSP zijn (hoog sensitief). Natuurlijk met de reden om goed verbinding te kunnen maken met de spirit dimensie, door een dunne filter te hebben op hun brein.

Dit is voor velen nog “een weg vinden in de duisternis van de aardse energie”. Die weg vergt overgave en vertrouwen: de emperor en de empress, die beide veel kleur rood aanhebben. Rood is de kleur van de wortelchakra en daarmee onze aarding. Onze “I AM”.

Wanneer onze (the sun) Zon krachtig genoeg is binnenin ons, wat gelijk loopt met de kracht van Grootvader Zon in de natuur (zomerzonnewende 21 juni), dan zijn we veel beter in staat om er te ZIJN. Om IN ons lichaam aanwezig te zijn. En daarmee sterk genoeg te zijn en bewust genoeg te zijn, van onze eigen behoefte en kern.

Als empress, ga je voor de liefde. Je bént de liefde. Het is de connectie met de Divine Feminine in ons, wat de connectie is met ons Pachamama (de aarde). De energie van de empress vertelt ons, dat we ons in de zomer gereed zullen gaan voelen (wanneer mercurius weer direct gaat lopen), om onze Sjamanen kracht, onze Hoge Priesteressen kracht, onze Feminine-kracht en kwetsbaarheid, te gaan uiten en tonen aan de buitenwereld.

En dus ook de Masculines aan hun Feminine IN DE BUITENWERELD.

De emperor ontwaakt en is er klaar voor om actie te gaan ondernemen op het pad van de ziel, het pad van de sjamaan, het pad van het luisteren naar de eigen innerlijke wijsheid, het pad van het hart, van het gevoel, van de Divine Feminine!

Zij zijn er als krachtig stel klaar voor om het samen te gaan doen op aards niveau!

De King of cups brengt ons namelijk liefde en verzachting. Het is de energie van een verzachte Divine Masculine, zonder oordelen naar zichzelf. Dat betekent dat deze Divine Masculine aanwezig durft te zijn in het hier en nu. IN het lichaam, hier op aarde, in verbinding met zijn Feminine. Hierdoor wordt de eigen kracht versterkt, omdat de ziel het lichaam dan zal geleiden en niet langer alleen de geest.

Er zal een samenwerking gaan ontstaan en justice (balans) zal gaan ontstaan in het leven van hen beide. Er zal een betere verbinding ontstaan met het lichaam, waardoor de verbinding met de spirit wereld beter “geïntegreerd” zal worden hier op aarde.

“Op de hoede zijn, maar met een open hart” kan gewoon samengaan. Wat betekent jezelf beschermen tegen andermans energie, maar je wel laten leiden door de flow van je leven en je intuïtie. Dit is het samenvliegen van de Adelaar (ratio - Masculine) en de Condor (intuïtie - Feminine) in ons.

En daarmee ook een nieuwe start van het samenwerken van de tweelingzielen op aards niveau! Hoe dit zich bij jullie zal uiten, hangt geheel af van de afspraken die jullie onderling hebben gemaakt voor jullie incarnatie en “hoever” jullie zijn in jullie karmische cyclus op het medicijnwiel.

De prince of swords vertelt ons, dat jouw tweelingziel weleens terug zou kunnen gaan keren in je leven, gedurende de mercurius retrograde fase! Daar staat mercurius retrograde namelijk om bekend! De energie brengt “oude bekenden” terug in je leven. Dit kan ook een vriend of vriendin zijn, of een (ver) familielid wat je mogelijk niet had verwacht.

En niet alleen terugkeren, maar mogelijk zelfs met een aanbod voor jou. Klein of groot, een aanbod om het samen te gaan doen. Spirit kent geen Westerse tijd, dus dit kan in de retrograde periode gebeuren, maar ook pas in de zomer voor jullie, wanneer de Zonnekracht (divine masculine actiekracht) op het hoogst is!

De mercurius retrograde versterkt áltijd de verbinding met jouw gidsen. Ook daar staat de prince of swords-energie voor: communicatie met jouw hogere zelf. Met jouw spirit. Met wat jíj wilt en nodig hebt! Als ziel, als spirit én als persoonlijkheid. Dat is de integratie van het mannelijke en het vrouwelijke.

We dienen eerst onze behoefte te voelen (king of cups), voordat we hier actie op kunnen gaan ondernemen (the sun & the emperor). Als geen ander ervaren we nu in deze Corona tijd onze beperkingen in ons leven. Wat we missen en wat we waarderen wordt extra versterkt, wanneer we meer op onszelf aangewezen raken.

Bij vele tweelingzielen ontwaakt dan ook het gevoel meer betekenis te willen geven aan het leven, onder andere door middel van een gezin. Warmte van het huis en de veiligheid van de familie, maar ook op het gebied van de zielsmissie is er een grote ontwaking gaande. We voelen zó sterk nu hoe er heling nodig is voor onze maatschappij en moeder aarde, dat we massaal wakker worden als tweelingzielen en aan de slag gaan! Stappen gaan nemen! Ook jouw Masculine!

JUSTICE spreekt en vertelt ons dat er écht een nieuw begin zal gaan ontstaan tussen jullie van meer balans in jullie verbinding. Dit ontstaat automatisch, wanneer jij zelf meer balans creërt tussen jouw Divine Masculine en Divine Feminine van binnen.

Door je:

Te uiten;

Te laten zien in je puurheid;

Te spreken vanuit een open hart naar anderen;

Te verbinden met anderen in liefde én in pijn;

Kwetsbaarheid te durven laten zijn;

Vriendelijk naar jezelf op te stellen.

Je hoeft het niet allemaal goed te doen en al zeker niet alleen te dragen! We zijn teruggekomen naar de aarde met andere mensen om samen mee te helen, daar hebben we contracten mee gemaakt. Daar mag je gebruik van maken, door je kwetsbaarheid te tonen naar een ander.

Je hoeft je hart niet langer te beschermen voor het donker. We hebben allemaal onze schaduwstukken en die mogen we accepteren, zonder oordeel naar onszelf.

DO´S:

Een brief schrijven naar jezelf voor het vergeven van jezelf;

Je lichaam veel bewegen;
water drinken;
Zingen;

Een vriendin bellen om je hart te luchten;

Het afronden van lopende projecten;

Reflecteren;

Mediteren.

DON´TS:

Alles alleen willen doen;

Jezelf veroordelen voor je keuzes en je angsten;

Nieuwe projecten of contracten aangaan;

Teveel nadenken over je verleden (enig nadenkwerk is nodig voor reflectie!);

Zomaar iedereen weer “binnenlaten” in je leven (dit is altijd een keuze van jouzelf!);

Jezelf uitdrogen door weinig water te drinken!!

De energie van een retrograde planeet is altijd pittig! We hebben deze periode niet alleen mercurius, maar ook nog Saturnus en Pluto in retrograde ennnn ook nog eens de eclips periode waar we ons in bevinden!

Als dat niet zorgt voor een mega grote schoonmaak van het wegnemen van onze angsten en overgave in vertrouwen, weet ik het ook niet meer!!

De medicijnwiel-jaarprogramma deelneemsters kunnen hun eclips handleiding raadplegen voor meer begeleiding voor deze periode en vinden begin juni, weer het nieuwe overzicht van alle belangrijke data met extended reading in het e-learning systeem.

Geef jouw tweelingziel de ruimte om de eigen keuzes te maken, zonder dat jij de ander daartoe beweegt met jouw woorden of jouw acties richting de ander.

We zíjn energie, dus dat betekent dat je niet op Facebook van alles hoeft te posten om de ander proberen te bewegen (een mercurius retrograde punt om aan te werken voor velen!).

Probeer los te laten of de ander met jou bezig is en jouw verhaal op Facebook of instagram heeft bekeken. Indien je dat wel onder ogen krijgt, probeer dan vervolgens niet te analyseren waarom wel of waarom niet. Simpelweg omdat dit geen enkele zin heeft!

Je houdt jezelf daarmee “bezig” in je hoofd en weg van hier zijn in het moment. Alleen hier in het moment kun je genieten!

Beweging helpt ons allemaal om uit ons hoofd te komen!

De behoefte aan een 10 of cups-energie (gezinsleven) en situatie, mag je voelen lieve Divine Feminine (en Masculine!!). Je mag je eraan overgeven en het laten ontstaan zoals het wil en vooral wanneer het wil.

De meeste Divine Feminines hebben zich al uitgesproken richting hun Masculine. De ander weet wat jij wilt en dat je geen genoegen neemt met minder. Eerder dan dat zij daar klaar voor zijn en jou dit kunnen bieden, heeft het dus geen zin om jou te benaderen.

Wanneer de ander daar klaar voor is, zal dit vanzelf gebeuren.

Zullen we lekker gaan loslaten met z´n allen lieve Divine Feminines? Lieve krachtige Godinnen van me!

YOU HAVE GOT THE POWER TO DO THAT!

Want je weet, lieverd, je bent nooit alleen. We reizen samen met onze gehele groepsziel. Zoek daarom steun bij elkaar!

Deel! Schrijf! Verbind!

Liefs,
Avalon Sjamaan

Heb je al een kijke genomen op de website van dé Academie voor hereniging van tweelingzielen? Daarop vind je een groot aanbod van INCA baarmoeder-inwijdingen, zegeningen en programma´s, om jou te helpen herenigen met je tweelingziel.

Ga naar de Vind jouw Spirit-Academie.


TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve tweelingzielen-energie.

Lid worden van de groep kan hier.


MAANBRIEF

Iedere Volle & Nieuwe Maan verstuur ik een maanbrief met het tweelingzielen nieuws en Maangebed voor het versterken van de verbinding tussen jou en jouw tweelingziel in spirit.

Lid worden van de maanbrief kan hier.