Het Dagboek van een Sjamaan 14 mei 2021 “een visioen voor de nabije toekomst”

HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

Fuerteventura, vrijdag 14 mei 2021

"een visioen voor de nabije toekomst"

Gisteren ben ik naar vrienden geweest die in Tindaya wonen. Een klein dorpje, vol met heilige en helende energie en vooral met RUST.

Vanaf het moment dat ik binnen reed voelde ik de krachtige energie al van de berg. Wanneer ik ergens naartoe word getrokken, weet ik dat mijn ziel zich met die plek wil verbinden en mijn gidsen, de Apus (heilige berg spirits van Peru) me daarnaartoe roepen.


8f401d6a65jpg

Er is daar vrijwel geen beweging gaande, omdat het gewoon een erg klein dorpje is en ik merk dat ik daardoor veel meer rust en ruimte in de verbinding met mezelf ervaar.

Sinds mijn ontwaken, "hoor" en "zie" en "voel" ik namelijk alles in de energie. Ik hoor dus mensen hun gedachten en wanneer je ergens in de drukte woont, kan ik je vertellen, zijn dat er HEEL VEEL! Hierdoor vind ik zelf geen ruimte en rust om mezelf goed te kunnen horen.

De kracht van de Sjamaan is natuurlijk om in alle dimensies gelijktijdig te kunnen leven en dus is het "zien" en "horen" en "voelen" van de spirit van de ander, heel belangrijk. Maar het put ook uit, wanneer we door niets anders omgeven worden dan bewegende gedachten en energie.

Ik heb van mezelf al een bewegende geest, vol met angstgedachten en bewegende gedachten, waardoor ik juist extra aarding en rust nodig heb. Ik mediteer daarom 3 keer per dag, wat me helpt om de verbinding met mezelf te versterken en herstellen gedurende mijn dag. Op die manier trek ik me terug uit de wereld van de gedachten en beweging.

Ik keek gisteren op internet en zocht op “het kopen van een stuk grond op Fuerteventura” of iets in die richting. In ieder geval kwam ik uit bij een website waar daar meer info over stond.

Ik bladerde en zag een stuk grond in Lajares te koop. Lajares zit al een tijdje in mijn hoofd. Geen idee waarom, maar ik had de overtuiging dat ik daar zou gaan wonen. Een tijd geleden heb ik eens een keer een stuk grond daar op mijn pad gekregen. Lajares is een leuk klein dorpje, of eigenlijk meer een lange straat met aan weerskanten huizen en barretjes, terrasjes, shops.

Het is een hip dorpje. Ik bedacht me dat dit bij me zou passen. Aangezien ik überhip ben (...). Iedere dag dezelfde slangen-print legging aan om me met de kracht van Amaru (slang) te verbinden is überhip!!

Anywayz.. ik bladerde op de pagina en hoorde toen: “nog eentje verder”. Dus ik blader nog eentje verder en zie daar TINDAYA staan. Direct begint mijn hart te kloppen en begon ik te huilen van geluk en herkenning. Wauw!


3b86e86a3cpng

Ik weet wanneer dit gebeurt is het voor mij. Geen twijfel over mogelijk! Mijn hart(chakra) spreekt dan tegen me, mijn Munay (hartgebied).

Zo ben ik 19 november 2019 geëmigreerd naar Fuerteventura, terwijl ik dacht dat ik naar Sri Lanka zou gaan om te backpacken, enkel en alleen omdat mijn hart me dit vertelde. Ik hoorde een week voordat ik naar Sri Lanka zou vliegen: “Fuerteventura, teruggaan”. En toen wíst ik het gewoon. Ik vóelde het. Ik twijfelde hier namelijk al een tijdje aan, net zoals dat ik al een tijdje Tindaya voorbij had zien komen.

En nu weet ik: wanneer je twijfelt.. moet je wachten op inzichten en helderheid. Dan is het de juiste tijd nog niet om het te "weten". Dan hebben we nog meer chakra schoonmaak en opening te verrichten.

Er is daar een retreat genaamd “Casa Lapaz” (het huis van de vrede), die ik al eerder op instagram tegen ben gekomen. Er staan daar allemaal tipi´s en ik zag dat ze hun eigen groenten en fruit verbouwden! Dat wil ik ook! Maar verder deed ik er niks mee, want het was de juiste tijd nog niet.

Tot gisteren. De afgelopen weken heb ik een hoop losgelaten door mijn pijn aan te kijken van mijn zware mishandeling van 2016. Doordat ik vergeving heb laten plaatsvinden en letterlijk zware energie (hucha) heb losgelaten die ik nog meedroeg ervan, kwam er weer ruimte voor licht (sami) en bracht spirit me bij mijn vrienden die daar met hun caravan staan sindskort.

Ik kon dit "ontvangen", omdat ik er eindelijk voor openstond om niet langer voor de pijn te kiezen en mezelf klein te houden, maar op mezelf toe te laten. Ook de pijn en dus nu ook de liefde. Mijn ware zelf roept al zolang naar rust, ruimte en stilste. Ik heb al zolang in mijn hoofd dat ik naar een rustige plek wil verhuizen. Dus stond ik mezelf toe om te mogen transformeren naar mijn ware zelf en om nu eindelijk voor mezelf te kiezen. Voor wat ik vóel dat ik nodig heb, in plaats van me te laten leiden door wat anderen, of ikzelf, dénken dat ik nodig heb.

Eerlijk gezegd zag ik alleen niet in hoe ik op korte termijn een stuk grond zou kunnen kopen, dus had ik het idee van een rustig leven dit jaar alweer losgelaten en op de lange termijn geschoven.

Maar wanneer je dan het dorp inrijdt en je wordt verwelkomd door Maria, dan weet je dat je goed zit!

Na wat te hebben rondgereden, kwam ik bij mijn vrienden aan.9fe420cffcjpg

b0500fb7fdjpg


Zij hebben hun caravan kort geleden naar Tindaya versleept en sindsdien had ik ze niet meer gezien. Ik had al in gedachten om hen daar te willen bezoeken, dus zo werd het één met het ander samengebracht.

Direct zei mijn vriendin me dat het verhaal van hoe ze hier gekomen waren heel mooi is. Ik nam plaats in de caravan, opende de heilige ruimte met mijn handpan (nee grapje, maar liet mijn handpan wel horen aan ze), ging even provisorisch naar de wc, zoals dat gaat in een caravan en vroeg mijn vriend toen hoe ze hier terecht waren gekomen.

Ik vroeg mijn vriend wat het koste en dus begon hij het verhaal te vertellen. In het Spaans, met een Argentijns accent.. ik had de grootste moeite om alles te kunnen volgen en me te concentreren, maar bleef braaf knikken. Ik begreep het grotendeels wel.

Gelukkig heb ik dan mijn gidsen, die me op het juiste moment even wakker schudden door te zeggen: “nu moet je even goed opletten”. Hij vertelde dat je de grond eerst goed moet voorbereiden, voordat je eco kunt gaan verbouwen. Want dat is wat zij ook willen gaan doen met hun stuk grond!

Oké interessant! Tip 1!

Toen ging hij weer verder, ik verloor mijn concentratie weer en op het juiste moment waarschuwde mijn opa me weer: “nu gaat hij het zeggen”.

NU KOMT HET!

En toen kwam het hoor.. ze betalen welgeteld €50 per maand aan HUUR voor een mega stuk grond!!! WAAAAAT!! Direct zag ik mijn dromen weer tot leven komen!! Want diezelfde man heeft meerdere stukken grond beschikbaar!! En ik had geen besef ervan dat je ook grond kon huren hier! En nota bene kreeg ik dit gewoon door via mijn vrienden, die contact hebben met de man van de grond!

Wauw! Wat een visioen voor mijn nabije toekomst!

Oké! Dus wat is het plan van aanpak nu?! Sprak ik in mezelf uit naar mijn gidsen.

Ik heb visioenen gekregen van het wonen in een Yurt, maar dat is op korte termijn niet mogelijk. Ik kan daar nog weleens onrealistisch in zijn, omdat ik door dissociatie teveel kan leven in de spirit wereld en te weinig hier op aarde. Teveel in ideeën en te weinig aanwezig in de realiteit. Ik eet daarom nu Ayurvedisch, wat me mega helpt bij het balanceren van mijn elementen en daardoor het element aarde in me versterkt. Ik zweef vaak, omdat ik nog altijd moeite heb met de aardse (zware) energie en lessen. Zoals vele lichtwerkers / tweelingzielen.

Gelukkig heb ik dan anderen om me heen, zoals mijn vriend, die me zei: “je kunt niet gaan bouwen op huurgrond en een Yurt kun je niet zomaar verplaatsen”. Hmm.. daar had hij een punt. Dus oké.. een Yurt is voor later. Dat neem ik dan ook aan en laat ik dan weer los. Ik richt mijn gedachten er dan niet meer op, want het heeft geen zin om een Yurt te manifesteren (wat we gericht kunnen doen), terwijl dit niet passend is voor nu.

Maar wat dan? "Dat is een zaak voor later en mag ik nu weer loslaten". Oké helder opa. Dat ga ik dit keer wel doen.

Ik keek naar buiten bij mijn vrienden vanuit de caravan en keek tegen Tindaya aan, aan de andere kant zie ik de Oceaan. Wat een droomplek om zoveel heilige energie en rust dichtbij te hebben!

Ik schreef in mijn dromenboekje een paar dagen geleden op, wat mijn verlangens en behoeftes zijn voor mijn ideale plek. Ik schreef op dat ik onder andere graag uitzicht op de oceaan wilde.

Ik werd vervolgens naar Tindaya gebracht, wat óók nog eens betaalbaar is voor me! Het is nu dus enkel een kwestie van tijd en divine timing, voordat ik daarheen zal gaan verhuizen.


fa212b5245jpg


Een tip van mij voor jou, is om op te schrijven waar je naar verlangt voor jezelf en laat het dan los, door het weg te stoppen in een lade. Verwacht het beste, maar laat de "vorm" los van hoe het tot je zal komen.

Spirit wat je nodig hebt, vertrouw erop dat je op precies het juiste moment zult krijgen wat voor jou bedoeld is.

Ook al is dat in een andere vorm, of met andere details dan je oorspronkelijk hebt opgeschreven.

Zo schreef ik op dat ik graag een knappe Spanjaard wilde als tweelingziel, met lange surfers haren en kreeg ik een Fransman die Spaans spreekt met een kale knikker. Oké, een klein detail dat spirit gemist heeft, maar dat mag de pret niet drukken!

Liefs,
Avalon Sjamaan