Het Dagboek van een Sjamaan

Het Dagboek van een Sjamaan

Amsterdam, 24 maart 2018

Ik deel mijn verhaal voor de eerste keer met een vriendin.

Gisteren was het de eerste keer dat ik over mijn innerlijke magische krachten met een vriendin sprak. Geheel onvoorbereid en niet doordacht dat dit mogelijk een wereld is die onbegrijpelijk en eng is voor onze rationele mind. We zaten op het terras in de Pijp en ik knal ongenuanceerd eruit ‘’joh, wat ik de laatste tijd meemaak! Ik heb ontdekt dat ik een healer ben, ik voel mensen hun energie en behoefte aan en ik voel heel sterk dat mijn hogere doel in dit leven is dat ik als lichtwerker andere mensen ga helpen om de maatschappij naar een hoger level te brengen van bewustzijn, liefde en verbinding, zoals dat heel lang geleden bestond. Toen we nog in verbinding waren met elkaar en met Moeder Aarde. We leven nu namelijk in het Aquarius tijdperk, wat betekent dat bla bla enz. enz. bla..’’. Ongeveer wat mijn vriendin van de rest van mijn ontzettend enthousiaste en boeiende verhaal meekreeg. Ik was haar al lang kwijt, maar ik wilde zó graag mijn verhaal vertellen. Het was er eindelijk uit. Ik vertelde het, tegen een levend wezen. Ondanks dat de duif op mijn balkon ook een spirit heeft en ik met regelmaat tegen haar praat, zegt ze nooit hardop iets terug, behalve ‘’roekoe, ik wil eten’’.

Haar eerste reactie was: ‘’lieverd, ik weet dat je altijd al wel met intuïtie bezig bent en spiritueel ‘enzo’, maar dit is toch wel even wat anders. Weet je zeker dat je niet een beetje gek begint te worden?!’’. Een voor mij hele begrijpelijke reactie. Voor veel mensen is dit een wereld die niet bekend is. ‘’Magische krachten? Doe effe normaal!’’. En dat mag. Mijn vriendin zei ook zelf dat dit haar boven de pet ging, ze kende dit niet en het klonk ook best eng.

Volgens Boeddha is onwetendheid één van de kwaden op onze wereld. Onwetendheid zorgt ervoor dat de mens oordeelt en oordelen brengt innerlijke schade. De wereld zou er zoveel meer bij gebaat zijn als we iedereen lieten zijn wie hij of zij wil zijn, zonder oordeel. Het uitgangspunt van Mindfulness, een prachtige Boeddhistische leer. Al die oordelen die we als maatschappij vellen zorgen voor stress onder ons mensen, dan praat ik niet alleen over de oordelen die wij hebben ten aanzien van anderen, maar wat dacht je van het oordeel ten aanzien van onszelf? We zijn niet goed genoeg, we werken niet hard genoeg, de auto moet groter, ik moet vaker naar de sportschool, of een andere hele bekende ‘ik kan dit écht niet’. Al die overtuigingen die wij over onszelf hebben zorgen voor innerlijke onrust.

Ik was altijd de mening toegedaan dat vrijheid inhield dat ik kon gaan en staan waar ik wilde, zonder verplichtingen, zonder verbinding. Little did I know dat zoiets gewoon bindingsangst heet. Nee, echte vrijheid is kunnen ‘zijn’, in het moment, zonder zorgen, zonder oordeel, met een hart vol liefde, voor jezelf én anderen. Dát is rust, dat is vrijheid.

Alles is Liefde ♥ Alles is Energie