“Gelukkig” kerstfeest

342d5c9388jpg

“GELUKKIG” KERSTFEEST

Tweede kerstdag voor mij. 2 jaar geleden. Ik was nog samen met mijn toenmalige vriendje. Die ik eigenlijk verborgen hield voor de buitenwereld uit schaamte. Twee gouden tanden, roken, drinken, op straat hangen. Dat paste toch niet bij een “oud-advocate”, maar toch voelde ik mij ontzettend tot hem aangetrokken. Mijn intuïtie riep al telkens: “ga weg daar! Verlaat hem”. Maar toch. Ik bleef. Want ik voelde me geliefd en zei tegen mezelf: “hij kan hier niks aan doen. Hij houdt heel veel van je. We hebben een zielsverbinding”. Ondertussen duurde de geestelijke manipulatie voort. Wilde hij de hele dag door seks en als hij dat niet kreeg werd hij boos en lag alle schuld bij mij. Altijd lag eigenlijk alle schuld bij mij. En wat deed ik? Ik liet het gebeuren. Want diep van binnen was dat mijn overtuiging. “Ik verdien geen liefde. Ik ben liefde niet waard”. Dus bleef ik telkens maar voor mannen gaan die mij schoffeerden. Drugs gebruikers. Stevige alcohol drinkers. Die mij geestelijk manipuleerden. Want dat trok ik aan. Een man die zichzelf ook geen Liefde kon geven. Ik nam daar maar genoegen mee, want ik verdiende immers niet beter toch?

Ik twijfelde ontzettend om naar hem toe te gaan. Megagroot waren mijn twijfels. Hij wist me te overtuigen. Zijn ouders hadden allemaal kadootjes gekocht voor me. Hij praatte in op mijn zwakke plek. “Wat lief, speciaal voor mij allerlei kadootjes”. Ik voelde me weer geliefd en ging toch maar. Ik zei tegen mezelf: “alleen de kerst en oud & nieuw dan nog en dan is het voorbij”. Die afspraak maakte ik ook met hem en daar was hij het mee eens. Het ging niet goed zo, voor beide van ons niet.

Op tweede kerstdag zat ik aan tafel met zijn familie, “gezellig”, uit eten. Ik voelde me verschrikkelijk. Ik wilde daar helemaal niet zijn. Mijn intuïtie schreeuwde: “Ga naar huis!”. Maar toch bleef ik. Want het was onbeleefd als ik halverwege wegging. De donkere energie was zo sterk voelbaar dat ik geheel niet mezelf durfde te zijn. Ik durfde amper aan te geven wat ik wilde eten.

Leugens, bedrog. Alles zette zich voort tussen kerst en oud & nieuw. Ik wist dat hij loog, dat voelde ik zo sterk in zijn energie, maar ik vertrouwde niet op mezelf. Hij zei van niet en ik kon het niet bewijzen. Ik hóefde het helemaal niet te bewijzen! Maar toch voelde dat wel zo voor mezelf. Want misschien had ik het dan toch niet bij het juiste eind.

DE AVOND VAN OUD & NIEUW

Ik twijfelde ontzettend of ik met oud & nieuw naar hem toe zou gaan. Maar ik ging toch. We hadden het immers al afgesproken en ik wilde hem niet laten zitten. Hij had allemaal veganistisch eten in huis gehaald en wilde er een gezellige avond van maken. Oké, ik kwam.

Die middag was ik al bij hem thuis en zag ik per ongeluk een bericht van zijn ex-vriendin binnenkomen op zijn telefoon. Hij maakte van zijn telefoon nooit een geheim. Manipulatie trucje “kijk, ik heb niks te verbergen”. Weer een nieuwe leugen. Hij had namelijk gezegd dat hij geen contact meer met haar had. Het bericht deed me weinig, maar het was de leugen die me raakte. Alsof ik gek was. Zo voelde ik me ook, want dat praatte hij me immers aan en ik had een lager dan laag gevoel voor eigenwaarde.

We maakten er ruzie over en ik wilde weggaan. Weer overtuigde hij me en ik bleef. Ik besloot (onbewust) om te gaan drinken om de avond voor mezelf houdbaar te maken. Terwijl ik al een hele tijd bezig was met het drinken van alcohol terug te dringen. Hij dronk heel veel en met die energie raakte ik telkens weer “besmet”.

IK WERD ZWAAR MISHANDELD

De avond van oud & nieuw 2016-2017 was de avond dat mijn Ziel voor een deel ontwaakte. Ik werd door mijn vriend zwaar mishandeld. Twee blauwe ogen geslagen, de kamer doorgeslingerd, afgesloten van de buitenwereld (telefoon afgepakt en de deur op het slot), tot drie keer aan toe werd mijn keel door hem dichtgeknepen. Hij was rond de 1.89m en ik ben 1.63m. Dit gevecht kon ik niet winnen. In beginsel verzette ik me verschrikkelijk. Schreeuwen, schoppen, slaan. Totdat ik geen kracht meer had. Ik gaf me over.

De volgende avond kwamen zijn ouders thuis. Ik was doodmoe en durfde me niet te tonen met twee blauwe ogen. Ik was bij hem gebleven. Ik was niet boos op hem. Hij handelde uit onmacht. Het zou allemaal wel goedkomen. Ik troostte hem.

IK TROOSTTE HÉM!! Met twee blauwe ogen en een gekneusd lichaam stond ik daar. Hém te troosten. Hém te vertellen dat het allemaal wel goed zou komen.

Wauw. Ik ging volledig op in ZIJN energie en kon mijn eigen energie en behoefte niet voelen. Ik drukte mijn gevoel weg. Zoals ik dat mezelf had aangeleerd al die jaren. Ik stond niet open om hulp voor mijzelf te ontvangen. Ik reikte naar niemand uit. Telkens wanneer ik in de spiegel keek brak ik. “Hoe kon dit nou gebeuren?” vroeg ik mezelf dan af. Maar toch bleef ik. Hij had me weer overtuigd. Hij hield me vast en huilde. Ik voelde me weer geliefd. Terug in de ban van de voorwaardelijke “liefde”. De seksuele liefde. De liefde van de aantrekkingskracht. Van de tweede sacrale chakra.

Ik ben nog een nacht bij hem gebleven en verliet het huis van zijn ouders waar hij bij woonde op 2 januari. Ik heb zelfs na mijn mishandeling weer seks met hem gehad. Zó erg snakte ik ernaar me geliefd te voelen.

Ik heb me daar altijd verschrikkelijk voor geschaamd. Hoe kon ik als (oud-)advocaat mezelf zo laten behandelen? Ik stond als strafrechtadvocaat cliënten bij met deze problematiek. Ik stond vrouwen bij die mishandeld werden waartegen ik zei: “laat je niet klein maken! Ga weg daar!”.

De politie-agente bij wie ik de volgende dag een melding had gemaakt bevestigde mijn gevoel ook nog eens: “ja.. ik vroeg me gewoon af hoe dit iemand als jou kon gebeuren. Je bent zo intellectueel en een sterke vrouw”.

De dagen erna beleefde ik een golf van emoties die vrijkwamen. Ik schaamde me ontzettend. Hoe had ik dit kunnen laten gebeuren. Hoe had ik mezelf zo laag kunnen laten zinken. Waarom had ik niet naar mezelf geluisterd? Waarom was ik niet weggegaan toen het nog kon? Daarnaast was ik boos. Hoe durfde hij mij zo te behandelen! Maar ik was ook bang. Want wat als hij me op zou komen zoeken. Hij wist waar ik woonde. Ik beleefde een totale reset van mijn energie en alle emoties die ik zolang had vastgehouden kwamen er allemaal tegelijk uit. Hetzelfde gebeurde eerder al toen ik als advocaat in een burn-out terechtkwam eind 2014. Mijn Spirit was flink in de weer om mijn Ziel wakker te maken.

Ik wilde geen aangifte doen. Ik overtuigde mezelf ervan dat het beter was dat niet te doen want het strafsysteem in Nederland zou het toch met een sisser afdoen. Ik zou de molen in moeten van getuigen op het politiebureau en meer en dat wilde ik absoluut niet. Ik wilde dat het zo snel mogelijk voorbij ging. Ik uitte mezelf naar vriendinnen die me belden en erna stopte ik het weg. Diep van binnen.

ENERGETISCHE AFSLUITING

Al die tijd zijn die emoties blijven modderen bij me. Ik had hem fysiek achter me gelaten, maar mijn energie was nog bij hem. Mijn emoties had ik nog niet voldoende verwerkt. Dat merkte ik heel duidelijk doordat ik over hem droomde en soms nog aan hem dacht. Juni 2017 mocht ik al een deel van die emoties en energie herstellen door me te uiten via het schrijven van een gedicht. Dat gedicht lees je hier: https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/26978/we-zijn-op-aarde-om-te-leren

Gisteren heb ik middels een Sjamanistisch ritueel zijn energie losgelaten. Vannacht droomde ik dat ik al mijn kleding opruimde in zijn huis. Ik stopte het in een tas en vertrok. Ik haalde energetisch mijn energie bij hem weg. Deze blog schrijf ik om het hoofdstuk energetisch, emotioneel én geestelijk af te sluiten.

HET PAD VAN DE ZIEL

Onze Ziel kiest een pad uit met gebeurtenissen daarop om ons in BewustZijn te laten verhogen. Om ons terug te laten komen bij onze Ware Zelf. Om onszelf in te laten zien door een gebeurtenis als deze dat wij meer waard zijn dan onze eigen overtuiging. Dat wij zélf de kracht al in ons hebben. Dat Liefde binnenin onszelf zit. De ergste dingen kun jij meemaken. Allemaal omdat jouw Ziel dat heeft uitgekozen om jou terug te kunnen laten komen bij de onvoorwaardelijke Liefde. Om oude karma te verwerken. Om jouzelf terug te vinden. JOUW WARE ZELF. Jouw Spirit.

Ik kan nu tegen jou roepen wanneer jij in eenzelfde situatie zit: stap eruit! Ga daar weg! Maar dat is iets dat jij zelf moet voelen en ervaren. Ook jouw Ziel heeft jouw pad uitgekozen zoals dat moet gebeuren voor jou. Het enige wat ik tegen jou kan zeggen is:

Vind jouw Eigen Kracht. Vind jouw Eigenwaarde. Vind jouw Licht terug. Bid. Vraag God, de here Jezus en de Engelen om hulp. Vertel jouw verhaal aan anderen. Schaam jou niet. Sta jouzelf toe hulp te mogen ontvangen. Want weet, lieve Ziel. Jij bent tijdens jouw reis nooit, maar dan ook nooit, alleen.

VIND JOUW SPIRIT.

Liefs,

Avalon