Trauma verwerking


Trauma verwerking is Ziel versterking

De angst voor (ver)oordelen, wreedheid en pijn, kregen wij vanuit vorige levens overgedragen.
Zonder ons daar bewust van te zijn, etteren deze wonden door in onze on(der)bewuste lagen.
We zijn als mensheid geteisterd, gestenigd, verbrand, vermoord, achtervolgd, opgehangen en verbannen.
De vrouwelijke energie in ons heeft daardoor geleerd zich klein te houden, veilig, en zichzelf constant leren verdedigen en vermannen.

Alle trauma’s die wij in vorige levens hebben opgedaan,
zijn in dit leven met Spirit meegegaan.
Jouw Ziel besloot met een hoger doel opnieuw te incarneren,
zodat jij in dit leven de lasten van de mensheid kon dragen en weer verder kon met evolueren,
met jouw Zielsmissie, jouw reis, om bij de Goddelijke Liefde terug te komen.
Jouw Hart weer te durven openen zodat God’s Liefde weer door jou heen kan stromen.

De missie van jouw Ziel in dit leven, is niets meer en niets minder dan om te leren LEVEN.
Leven in vreugde met een open Hart, door Liefde te ontvangen en onvoorwaardelijk te geven.

Jouw reis is om jouw trauma’s te verwerken,
om de delen van jouw Ziel terug te vinden zodat jouw Spirit de verbinding met “thuis” vanuit jouw Geest kan versterken.

Weg met alle karma die zich vastbijt in jouw lichaam en in jouw Geest.
Wanneer we leven in het NU, is er eigenlijk nooit sprake van karma geweest.
Willen we “daar”, in het NU, terechtkomen,
zal eerst de Liefde weer onvoorwaardelijk door ons heen moeten kunnen stromen.
En daarmee is de cirkel weer rond en bevinden we ons zolang dat nodig is voor onze Ziel weer in de dualiteit.
We zitten nu eenmaal nog vol met oude overtuigingen, beperkende gedachten gebaseerd op een lagere illusionaire - zelf verzonnen - realiteit.
Met onze eigen overtuigingen en gedachten creëren wij namelijk onze eigen werkelijkheid.
Onze éigen gedachten en overtuigingen houden ons weg van het leven van de hogere waarheid.
Onze éigen gedachten en overtuigingen houden ons weg van onze eenheid.
De staat waarin de Geest rust bereikt en stopt met de innerlijke strijd.
De staat waarin de Geest leert te accepteren,
dat wij zélf verantwoordelijk zijn ons eigen tij te keren.
En zich overgeeft om het Hart te laten leiden,
alleen ons Hart kan ons van het menselijke lijden bevrijden.

Lieve Ziel, er komt een moment in jouw leven, dat jij leeft zonder verleden,
zonder toekomst en zonder heden.

Dat jij leeft zonder tijd.
Zonder gevoelens van angst, van schaamte, van schuld of spijt.

Dat alles goed is zoals het is, en alles zoals het al is - inclusief jouzelf - mag Zijn.
Dat jij niet meer ziet, praat en denkt in termen van “pijn”.

Dat alles voor jou als een les is geworden en alles om de reden gebeurt om jouw Ziel te helpen evolueren,
dat jij met enig gemak herkent wanneer jij aan het (over)denken bent geslagen, jouw gedachten kunt loslaten door terug naar het NU te keren.

Want gedachten komen immers en ze gaan net als het weer.
Zon, regen, sneeuw, hagel, hitte, dat verandert ook iedere keer.

Achter de wolken zal de Zon altijd schijnen.
Net als jouw Licht dat wacht totdat jouw zwaarte zal verdwijnen.

Een staat van Zijn is niet een staat van denken.
Een staat van Zijn is een staat waarin wij onze aandacht aan de pracht van het leven doen schenken.
Dat alles goed is en wij de schoonheid zien in alle situaties, mensen en dingen.
Dat wij vreugde beleven, overvloed aan Liefde en de hele dag lopen te zingen.

Wanneer heb jij voor het laatst op heerlijke opzwepende blijmakende muziek doen swingen?!
Dát is wie jij werkelijk bent. Geen zwaarte, maar Liefde, Vreugde, Geluk, Plezier, Lol, Humor en Lichtheid.

Lieve Ziel, raak al jouw zwaarte maar kwijt.
Weet, dat zonder donker het Licht niet kan bestaan.
En zonder Licht, kan het donker nooit transformeren gaan.
Een Lotusbloem wordt uit de modder geboren.
Eenmaal in de bloei, straalt zij als nooit tevoren.

Het is tijd lieve Ziel, om het Licht in jou onvoorwaardelijk toe te laten.
Vind jouw Ziel terug en vul het met de stroom van Liefde, al jouw lege gaten.
Verwerk jouw trauma’s zodat jij overal de Liefde in ziet en niet kan ophouden met positief te(gen jouzelf) praten.
Heel jouw wonden, jouw energie, jouw Hart, jouw Zielenpijn.

Vind jouw Spirit, zodat jij voortaan alleen nog maar hoeft te Zijn.

“A diamond, the world’s hardest and most brilliant and beautiful gem, is born of the deepest folds of the earth’s darkness”.


Liefs,
Avalon


''Avalon heeft me de afgelopen zomer na het overlijden van mijn verloofde een mooi inzicht gegeven in wie ik ben, waar ik vandaan kom en hoe ik dichter tot mijzelf kan komen. Haar heling en begeleiding heeft me heel erg geholpen om verder te kunnen leven op intuïtieve wijze, iets wat ik nooit eerder deed. Ik kan nu verder bloeien en op eigen kracht verder gaan. Dankjewel lieve Avalon!''

De Sjamanen geloven dat elke lichamelijke ziekte een geestelijke oorsprong heeft op het niveau van de Spirit. Het niveau van de Ziel. Wanneer onze Ziel niet heel is uit dit zich op elk gebied in ons leven. We zorgen niet goed voor onszelf, zijn twijfelachtig (vertrouwen niet op onszelf), hebben weinig tot geen discipline, een lage eigenwaarde, laag zelfbeeld, geen vertrouwen in onszelf, anderen of überhaupt in het leven, we zitten niet lekker in ons vel, zijn vaak ziek(ig), hebben energiedipjes, trekken ons terug of isoleren onszelf zelfs voor dagen aaneengesloten, zijn supermoe vaak. Alles kost eigenlijk best wel veel moeite. Het leven gaat niet vanzelf, in een flow.

Trauma

Wanneer wij een trauma ervaren in ons leven verliezen wij daaraan een deel van onze Ziel door de shock die een trauma met zich meebrengt. Een trauma is niet altijd vanaf de ''buitenkant'' te herkennen als een trauma. Soms ervaren we iets niet als een trauma, maar heeft onze Ziel dat wel op die manier ervaren. Want wauw, wat hebben wij een trauma's meegemaakt in vorige levens. Gedood, gemarteld, achtervolgd, geteisterd, op de brand stapel terechtgekomen, onderdrukt als vrouw zijnde (geen stemrecht / hekserij), oorlogen waren er gaande waar wij in dit leven totaal geen BewustZijn meer van hebben, maar wat zich nog wel in ons systeem, in onze Spirit bevindt.

Zo kwam ik erachter dat ik in een vorig leven als jonge vrouw ben verkracht. Toen ik een jaar of 16 was schreef ik een gedicht over een verkrachting vanuit de blik van een jonge vrouw. Wat een blokkade heeft dat opgeleverd in mijn seksualiteit, in mijn vrouw zijn. In dit leven maakte ik ook ontzettend veel traumatische ervaringen mee wat ik tijdens de ervaring zelf niet zo ervoer. Twee jaar na mijn aanrijding (ik zat op de fiets en werd geschept) ontdekte ik dat ik emotioneel gezien te weinig aandacht aan mezelf heb gegeven en de aanrijding had afgedaan als ''onhandig''. Ik had geen fysiek letsel, maar geestelijk en emotioneel kennelijk wel. Dat bleef vastzitten in mijn onderbewustzijn.

Op 33-jarige leeftijd droomde ik over een meisje door wie ik in groep 5 (25 jaar geleden!) ontzettend ben gepest. Ondanks dat ik haar nooit meer heb gezien daarna of gesproken droeg ik die wond daarvan nog bij me in mijn onderbewustzijn. Eind 2014 toen ik nog Advocaat was ervoer ik een flinke burn-out wat bij mij voor een megagroot schaamtegevoel zorgde, teleurstelling en een oordeel naar mijzelf. Een ontzettend grote deuk in mijn Eigenwaarde en het vertrouwen in mijzelf hield ik daar aan over. Och, wat voelde ik me een mislukking. Ik groeide op met een vader die alcoholist is en zelf niet in staat is om Liefde te geven. Ontzettend veel gebeurtenissen die ik zelf niet als een trauma zou herkennen, misschien ook wel uit schaamte.

Zelfs toen ik met nieuwjaar 2017 door mijn toenmalige vriend zwaar lichamelijk mishandeld werd en bijna gewurgd zag ik dat zelf niet als een trauma. Ik sprak erover, ik huilde en stopte het toen weg. Wat flink is gaan etteren in mijn onderbewustzijn. Nooit had ik gedacht dat dit mij zou overkomen. Ik was ''de advocate''. Ik wilde er uit schaamtegevoel niet over uitwijden. Ik wilde het zo snel mogelijk vergeten en verder met mijn leven! Daar dacht mijn Ziel anders over. In de tussentijd stapelde het zich op en begon ik lichamelijke klachten te ervaren. Mijn lichaam begon te protesteren van al het vuil aan energie, aan emoties, wat ik van binnen vasthield. Het begon zich te uiten zonder dat ik mij daar bewust van was in mijn buitenwereld in angst, onrust en vooral mezelf klein houden, mezelf op minder waarde schatten door telkens verkeerde mannen aan te trekken, slechte keuzes voor mezelf te maken, niet goed voor mezelf te zorgen. Ik was in mijn ogen de Liefde niet waard. Ik had geen vertrouwen in mezelf of in anderen (waaronder veel mannen) dan wel in het leven. Ik hield mezelf zo klein mogelijk. Onzichtbaar. Want klein is veilig. Zo had ik dat geleerd in mijn vorige leven(s) en in mijn jeugd. Liever word ik niet gezien, dan kan me ook niets gebeuren.

Onder trauma kun je dus heel veel verstaan: een overlijden van een dierbare, een verkrachting, seksueel misbruik, opgegroeid in een liefdeloos gezin (met geestelijke en/of fysieke mishandeling), een alcoholist als ouder, huiselijk geweld door (ex-)partners, maar ook een gebroken hart doordat je partner bijvoorbeeld is vreemdgegaan en nog veel meer zoals ik je al vertelde, wat wij zelf niet als trauma zien.

Een traumatische ervaring brengt een dusdanige schok voor ons Hart teweeg dat wij daardoor een deel van onze Ziel verliezen aan de ervaring. Dit uit zich in ons gedrag. We raken moeilijk in slaap, kunnen de situatie of persoon maar niet loslaten, flarden blijven er maar van terugkomen, of situaties blijven zich herhalen (op de verkeerde mannen vallen is daar zelfs een resultaat van: slechte keuzes voor onszelf maken). We zijn ons niet altijd even bewust van dat ons gedrag voortkomt uit een traumatische ervaring, maar al het gedrag en elke lichamelijke klacht valt terug te herleiden naar een verstoring in onze energie, naar het ontbreken van delen van onze Ziel.

Soul retrieval

Middels Soul retrieval heelde ik mijn Ziel. Ik vond mijn Eigenwaarde en de Liefde voor mijzelf terug, ik vond mijn Spirit. Ik hervond mijn Eigen Kracht en durfde na jaren weer op mijzelf en in het leven te vertrouwen. Na alle emoties flink te hebben weggestopt jarenlang gaf ik het eindelijk de ruimte. Ik gaf mezelf de ruimte om te mogen Zijn. Wat een verlichting. Ik kon eindelijk mijn verleden achter mij laten.

Steeds meer emoties en energie liet ik los gedurende mijn Sjamanistische reis om mijn Ziel te kunnen helen. Ik vergaf mijn alcoholische vader voor het trauma wat ik als kind van hem heb gekregen, en ik heelde de band met mijn moeder. Ik doorbrak mijn familiekarma en versterkte daarmee mijn Ziel. In de tussentijd raakte ik steeds meer heel en kwam ik terecht op mijn Zielenpad met daarbij mijn Zielsmissie als Sjamaan.

Net zoals jij aan het helen bent, ben ik dat ook. Als ik mijn Spirit kan vinden, kun jij dat dus ook. Weet dat jij niet alleen bent, de wakkere Zielen reizen allemaal met jou mee (zelfs de slapende zielen). Onderaan deze pagina kun je via social media mijn eigen reis volgen, alsook tref je met regelmaat op de blogpagina nieuwe avonturen en geleerde lessen van mij aan.

Meer lezen over Soul retrieval en hoe ik jou kan helpen bij het vinden van jouw Spirit kan op de pagina ''Soul retrieval''.

Of ga voor het aanbod van Sjamanistische audio reizen voor het vinden van jouw Spirit en jouw Soul Retrieval, direct naar de webshop.

Schrijf je in voor de Vind jouw Spirit ♥ Nieuwsbrief

* indicates required