Soul Retrieval


De Sjamanen geloven dat elke lichamelijke ziekte een oorsprong heeft op het niveau van Spirit. Het niveau van de Ziel. Wanneer onze Ziel niet heel is uit dit zich op verschillende gebieden in ons leven. We zorgen niet goed voor onszelf, zijn twijfelachtig (vertrouwen niet op onszelf), hebben weinig tot geen discipline, een lage eigenwaarde, laag zelfbeeld, geen vertrouwen in onszelf, anderen of überhaupt in het leven, we zitten niet lekker in ons vel, zijn vaak ziek(ig), vermoeid, hebben energiedipjes, trekken ons terug of isoleren onszelf. Alles kost eigenlijk veel moeite, want we zwemmen tegen de stroom in. Het leven gaat niet vanzelf in de flow waarin het zouden willen laten gaan.

Dit alles heeft te maken met blokkades in ons chakra systeem, in ons energieveld, onze aura. Chakra's zijn energie knooppunten en vertegenwoordigen allemaal een ander vlak in onze buitenwereld.

Trauma

Wanneer wij een trauma ervaren in ons leven verliezen wij daaraan een deel van onze Ziel door de shock die een trauma met zich meebrengt. Een trauma is niet altijd vanaf de ''buitenkant'' te herkennen als een trauma. Soms ervaren we iets niet als een trauma, maar heeft onze Ziel dat wel op die manier ervaren. Want wauw, wat hebben wij een trauma's meegemaakt in vorige levens. Gedood, gemarteld, achtervolgd, geteisterd, op de brand stapel terechtgekomen, onderdrukt als vrouw zijnde (geen stemrecht / hekserij), oorlogen waren er gaande waar wij in dit leven totaal geen BewustZijn meer van hebben, maar wat zich nog wel in ons systeem, in onze Spirit bevindt. Die energie hebben we vanuit vorige levens allemaal meegenomen en blokkeert tot op de dag van vandaag ons chakra systeem. We durven maar moeilijk te aarden (het landen van de Ziel) vanwege alle ellende die we ervaren hebben op aarde, we voelen ons niet veilig, vertrouwen het niet, durven onszelf niet te uiten en nog veel meer. Door al deze blokkades zijn we verzwakt in eigen kracht.

Zo kwam ik erachter dat ik in een vorig leven als jonge vrouw ben verkracht. Toen ik een jaar of 16 was schreef ik een gedicht over een verkrachting vanuit de blik van een jonge vrouw. Wat een blokkade heeft dat opgeleverd in mijn seksualiteit, in mijn vrouw zijn. In dit leven maakte ik ook ontzettend veel traumatische ervaringen mee wat ik tijdens de ervaring zelf niet zo ervoer. Twee jaar na mijn aanrijding (ik zat op de fiets en werd geschept) ontdekte ik dat ik emotioneel gezien te weinig aandacht aan mezelf heb gegeven en de aanrijding had afgedaan als ''onhandig''. Ik had geen fysiek letsel, maar geestelijk en emotioneel kennelijk wel. Dat bleef vastzitten in mijn onderbewustzijn.

Op 33-jarige leeftijd droomde ik over een meisje door wie ik in groep 5 (25 jaar geleden!) ontzettend ben gepest. Ondanks dat ik haar nooit meer heb gezien daarna of gesproken droeg ik die wond daarvan nog bij me in mijn onderbewustzijn. Eind 2014 toen ik nog Advocaat was ervoer ik een flinke burn-out wat bij mij voor een megagroot schaamtegevoel zorgde, teleurstelling en een oordeel naar mijzelf. Een ontzettend grote deuk in mijn Eigenwaarde en het vertrouwen in mijzelf hield ik daar aan over. Och, wat voelde ik me een mislukking. Ik groeide op met een vader die alcoholist is en zelf niet in staat is om Liefde te geven. Ontzettend veel gebeurtenissen die ik zelf niet als een trauma zou herkennen, misschien ook wel uit schaamte.

Zelfs toen ik met nieuwjaar 2017 door mijn toenmalige vriend zwaar lichamelijk mishandeld werd en bijna gewurgd zag ik dat zelf niet als een trauma. Ik sprak erover, ik huilde en stopte het toen weg. Wat flink is gaan etteren in mijn onderbewustzijn. Nooit had ik gedacht dat dit mij zou overkomen. Ik was ''de advocate''. Ik wilde er uit schaamtegevoel niet over uitwijden. Ik wilde het zo snel mogelijk vergeten en verder met mijn leven! Daar dacht mijn Ziel anders over. In de tussentijd stapelde het zich op en begon ik lichamelijke klachten te ervaren. Mijn lichaam begon te protesteren van al het vuil aan energie, aan emoties, wat ik van binnen vasthield. Het begon zich te uiten zonder dat ik mij daar bewust van was in mijn buitenwereld in angst, onrust en vooral mezelf klein houden, mezelf op minder waarde schatten door telkens verkeerde mannen aan te trekken, slechte keuzes voor mezelf te maken, niet goed voor mezelf te zorgen. Ik was in mijn ogen de Liefde niet waard. Ik had geen vertrouwen in mezelf of in anderen (waaronder veel mannen) dan wel in het leven. Ik hield mezelf zo klein mogelijk. Onzichtbaar. Want klein is veilig. Zo had ik dat geleerd in mijn vorige leven(s) en in mijn jeugd. Liever word ik niet gezien, dan kan me ook niets gebeuren.

Onder trauma kun je dus heel veel verstaan: een overlijden van een dierbare, een verkrachting, seksueel misbruik, opgegroeid in een liefdeloos gezin (met geestelijke en/of fysieke mishandeling), een alcoholist als ouder, huiselijk geweld door (ex-)partners, maar ook een gebroken hart doordat je partner bijvoorbeeld is vreemdgegaan en nog veel meer zoals ik je al vertelde, wat wij zelf niet als trauma zien.

Een traumatische ervaring brengt een dusdanige schok voor ons Hart teweeg dat wij daardoor een deel van onze Ziel verliezen aan de ervaring. Dit uit zich in ons gedrag. We raken moeilijk in slaap, kunnen de situatie of persoon maar niet loslaten, flarden blijven er maar van terugkomen, of situaties blijven zich herhalen (op de verkeerde mannen vallen is daar zelfs een resultaat van: slechte keuzes voor onszelf maken). We zijn ons niet altijd even bewust van dat ons gedrag voortkomt uit een traumatische ervaring, maar al het gedrag en elke lichamelijke klacht valt terug te herleiden naar een verstoring in onze energie, naar het ontbreken van delen van onze Ziel.

Soul retrieval

Middels Soul retrieval heelde ik mijn Ziel. Ik vond mijn Eigenwaarde en de Liefde voor mijzelf terug, ik vond mijn Spirit. Ik hervond mijn Eigen Kracht en durfde na jaren weer op mijzelf en in het leven te vertrouwen. Na alle emoties flink te hebben weggestopt jarenlang gaf ik mezelf eindelijk de ruimte om er te mogen Zijn. Wat een verlichting. Ik kon eindelijk mijn verleden achter mij laten.

Steeds meer emoties (energie) liet ik los gedurende mijn Sjamanistische reis om mijn Ziel te kunnen helen. Ik vergaf mijn alcoholische vader voor de verlatingsangst wat ik als kind van hem heb opgedaan, en ik heelde de band met mijn moeder. Ik doorbrak mijn familiekarma en versterkte daarmee mijn Ziel. In de tussentijd raakte ik steeds meer heel en kwam ik terecht op mijn Zielenpad met daarbij mijn Zielsmissie als Sjamaan.

Net zoals jij aan het helen bent, ben ik dat ook. Als ik mijn Spirit kan vinden, kun jij dat dus ook. Weet dat jij niet alleen bent, de wakkere Zielen reizen allemaal met jou mee (zelfs de slapende zielen). Onderaan deze pagina kun je via social media mijn eigen reis volgen, alsook tref je met regelmaat op de blogpagina nieuwe avonturen en geleerde lessen van mij aan. Via mijn YouTube kanaal deel ik ook mijn Tweelingzielenreis met jou.

Sjamanistische Dood & Wedergeboorte

Wij doorlopen allemaal de cyclus van het afscheiden van onze zware energie om terug bij onze Ware Zelf te kunnen raken, weer in verbinding met Spirit. Bij de Sjamanen heet dit een ''Sjamanistische dood en wedergeboorte''. Ons oude leven zoals we dat kennen en zelf gevormd hebben, gebaseerd op zware energie en negatieve overtuigingen, dienen we eerst achter ons te laten voordat we wedergeboren kunnen worden als onze Ware Zelf, vol van liefde, compassie, vriendelijkheid en kracht!

Zware energie dienen we los te laten uit ons energieveld voordat onze Ziel zich pas kan helen (en daarmee ook materie / mensen / situaties / herinneringen). Wil onze Ziel zich kunnen versterken is het belangrijk om pijn en trauma's uit dit leven, maar ook uit vorige levens te verwerken. Dat doen wij door ruimte te geven aan onze emoties. Door alles wat wij voelen er te laten zijn. Door onze emoties aan het licht te brengen, vindt er verlichting plaats en wordt er - letterlijk - ruimte gemaakt in ons energieveld voor nieuwe energie. Nieuwe positieve, krachtige en helende energie van Spirit: onze Ware Zelf. Hoe meer Liefde wij durven toe te laten, hoe sterker onze verbinding met Spirit raakt, hoe meer wij geheeld raken en in alignment komen met (het pad van) onze Ziel.

Online Soul retrieval

Trauma’s die wij meemaken zorgen voor heftige shocks waardoor een deel van onze Ziel verloren raakt. Dat deel reist bijvoorbeeld mee met overleden dierbaren in de 5e dimensie, of kleeft aan de energie van een ex-partner, op een plek, of aan een voorwerp. Dat deel van onze Ziel dat ergens anders aan verloren is gegaan bevindt zich daardoor niet in ons lichaam wat zich in de 3e dimensie bevindt. Waardoor wij ‘’ziekte’’ en gebrek manifesteren in onze buitenwereld (3-D).

Niet alleen trauma’s blokkeren onze energie, zelfs door ‘’simpele’’ gebeurtenissen en bewoordingen raken oude trauma’s uit vorige levens getriggerd waardoor delen van onze Ziel nog meer verloren raken en onze energie geblokkeerd. Een ‘’simpele’’ afwijzing door één van onze ouders: ‘’dat heb je nou niet zo slim aangepakt’’ of ‘’nu even niet, ik ben even bezig’’, kan al leiden tot het niet gehoord en gezien voelen wat de muur om ons Hart heen alleen maar steviger en groter maakt.

Niet alleen in dit leven maken we namelijk trauma’s mee. In vorige levens hebben wij zulke zware energie opgedaan – we zijn gemarteld, onderdrukt, gedood, opgehangen, verbrand, als mens, maar vooral als vrouw zijnde. De vrouwelijke energie is zich daardoor klein gaan maken, want klein is veilig. We hebben geleerd dat onszelf zijn niet werd getolereerd. Want als we ons uitspraken werden we verbrand. Met andere woorden zeiden wij keer op keer weer tegen onszelf: ‘’nu even niet’’ en ‘’jij mag er niet zijn’’. Die zwaarte uit zich nog dagelijks in dit leven en veroorzaakt in onze buitenwereld veel kommer en kwel.

Het grootste terugkerende patroon bij ons allemaal is het gebrek aan eigenwaarde en zelfvertrouwen. Hoe vaak twijfelen wij niet aan onszelf? Aan ons eigen kunnen? Aan onze eigen kracht? Door al dat getwijfel en de zorgen die we maken of we het wel goed doen, creëren we zoveel onrust en onzekere situaties in onze buitenwereld. Want zo binnen zo buiten. De staat van onze Geest creëert 1 op 1 onze buitenwereld. Wil je meer lezen over hoe blokkades zich uiten in ons dagelijkse leven? Ik schreef daarover een uitgebreid artikel wat je hier leest.

Als Sjamaan reis ik door de 5e dimensie met mijn Geest om de delen van jouw Ziel te hervinden die heling nodig hebben. Door die delen terug te halen versterkt jouw Ziel waardoor jij steeds meer in lijn komt met jouw Ware Zelf en daarmee ook jouw Zielsmissie. Jouw 3e dimensie wereld raakt steeds dichterbij de versie die van jou al bestaat in de 5e dimensie. Jij komt ‘’in alignment’’, de man en vrouw in jou raken weer één met elkaar. Onderaan in de webshop vind je het aanbod van audio reizen voor jouw Soul Retrieval.

Het ritme van de natuur

De natuur kent een eigen ritme waarop het leven zich ontplooit. De winterperiode is de periode van het opladen, van de energie naar binnen keren en in kracht versterken. Tijdens deze tijd wordt er niet gezaaid, de planten groeien niet, het is een periode waarin de natuur ‘’stil ligt’’ om zich te kunnen herstellen, helen en versterken. Het oude maakt tijdens de winter ruimte voor het nieuwe.

De lente en zomer is vervolgens de periode om de energie en opgedane kracht weer naar buiten te richten. De periode van onze wedergeboorte. In de lente van 2018 begon mijn ontwaken. Gedurende de lente en zomer heb ik mijzelf aan de hand van de standen van de Maan geheeld. Door de energie van de Maan voor mijn helingsproces aan te wenden ben ik in versnelling in alignment geraakt met mijn Ziel(smssie).

Ik leefde geheel met de natuur mee, in plaats van ertegenin. Ik leerde mijn eigen vader én moeder te zijn en onthechtte me van de 3-D buitenwereld, van relaties, van materie en van mijn oude zelf. Hoe ik dácht dat mijn leven eruit zou moeten zien. Ik liet los en flink. Ik gaf me over zodat mijn Hart mij kon gaan leiden. Het leven wat ik nu leid had ik onder geen beding met mijn rationeel vermogen kunnen bedenken. Ik moest leren voelen en op mijn intuïtie te vertrouwen. Ik moest leren aarden. Door af te gaan op of iets goed voelt begon ik keuzes te maken. Steeds krachtiger en liefdevoller. Ik deed geen concessies meer, ook als dat betekende dat ik alleen over zou blijven.

Ik moest door de eenzaamheid heen om mijn Geest te kunnen versterken, om Spirit te kunnen vinden. Want alleen wanneer we geheel op onszelf aangewezen raken, keren we ons naar binnen om de antwoorden daar te zoeken. En daar vond ik de Liefde terug.

Leven met de Maan

Eenzelfde cyclus wat wij in de natuur zien doorlopen wij maandelijks aan de hand van de standen van de Maan. Grootmoeder Maan regeert onze vrouwelijke energie, onze emoties. Zoals zij het water van eb naar vloed kan veranderen, verandert ze het water in ons ook van tekortkoming (eb) naar overvloed.

De Maan kent elke maand 4 standen. Tijdens de Nieuwe Maan spreken we nieuwe intenties uit en vragen we Grootmoeder om onze projecten te zegenen en volbrengen met haar kracht. De periode daarna van Wassende Maan is de tijd voor onze vrouwelijke energie (ook bij mannen), om het nieuwe meer vorm te gaan geven. Onze creatie(ve) kracht is deze tijd sterk. Dit wordt ook wel het stadium van de ‘’maagd’’ genoemd, of ‘’de geboorte’’. De fase daarop is de fase van ‘’de moeder’’, dromen en ideeën nemen vorm aan en worden door de moeder gewiegd, gevoed en beschermd. Dit is de periode van de Volle Maan. De Volle Maan-energie is het meest krachtig waardoor we de laatste zet kunnen krijgen om nu écht stappen te gaan ondernemen door te gaan doen. De fase van ‘’afronding’’ in energieshift. Tot slot kennen we de Afnemende Maan. De Afnemende Maan is de periode van creatieve transformatie. De Maan van de dood van oude delen in ons die ons weghouden van onze Ware Zelf. Het is een Maan van loslaten en de energie naar buiten richten. Deze fase wordt ook wel geassocieerd met ‘’de oude wijze vrouw’’, het is het moment dat wij verder reiken dan enkel het leven in het moment en het geheel gaan overzien. Daar hebben we wijsheid voor nodig.

Al deze inzichten en invloeden worden ons gegeven door Grootmoeder Maan in háár ritme. Het heeft dus geen enkele zin om tegen de stroom in te zwemmen, wat wij wel continue doen in onze huidige maatschappij door zoveel van onszelf te moeten en daardoor continue in ''actiestand'' te staan (mannelijke energie). Wanneer wij niet voldoende bewustzijn hebben van de cyclus van Grootmoeder Maan mislukken er veel dingen in onze 3-D wereld. Simpelweg omdat dit door de Spirit wereld niet wordt ondersteund.

Sjamanistische Online Reizen & Inca-inwijdingen

In de webshop vind je het aanbod van Sjamanistische audio reizen (healings) en Inca-inwijdingen, waarmee ik jouw chakra systeem open zodat de Liefde (helende energie) weer door jou heen kan stromen, waar jij zelf mogelijk moeite hebt met jouw hart te openen, open ik dat dus voor jou. Wanneer er weer stroming plaatsvindt versterkt jouw chakra systeem en daarmee jouw vertrouwen (aarding), acceptatie, flow, eigenwaarde, eigen kracht en zelfs jouw fysieke gezondheid nu dit in directe verbinding staat met jouw geestelijke gezondheid.

Het gehele aanbod voor tweelingzielen vind je op: www.vindjouwspiritacademie.nl, dé academie voor de hereniging van tweelingzielen.