soul retrieval


Soul retrieval


Soul retrieval is een veel bekende term die in het Sjamanisme wordt gebruikt, maar wat is het nu eigenlijk en wat gebeurt er tijdens een ''Soul retrieval'' en bovenal wat is het resultaat?

Soul retrieval is het terughalen van energie. Het terughalen van de delen van onze Ziel die wij gedurende onze vorige levens en dit leven verloren zijn. Wij zijn daardoor energetisch niet ''heel'' waardoor wij verzwakt zijn in Eigen Kracht, Eigenwaarde, Zelfvertrouwen en Zelfliefde. Ons energieveld is verzwakt. Onze Ziel is namelijk onderdeel van onze emotionele laag welke laag onderdeel is van ons gehele energieveld.

Trauma

Wanneer wij een trauma ervaren in ons leven, dit kan van alles zijn, groot of klein. Soms ervaren we iets niet als een trauma, maar heeft onze Ziel dat wel op die manier ervaren en is een deel van onze Ziel bij de gebeurtenis achtergebleven. Onder trauma kun je verstaan: een overlijden van een dierbare, een verkrachting, seksueel misbruik, opgegroeid in een liefdeloos gezin (met geestelijke en/of fysieke mishandeling), een alcoholist als ouder, huiselijk geweld door (ex-)partners, maar ook een gebroken hart doordat je partner bijvoorbeeld is vreemdgegaan.

Een traumatische ervaring brengt een dusdanige schok voor ons Hart (onze Ziel) teweeg dat wij daardoor een deel van onze Ziel verliezen aan de ervaring. Dit uit zich in ons gedrag. We raken moeilijk in slaap, kunnen de situatie of persoon maar niet loslaten, flarden blijven er maar van terugkomen, of situaties blijven zich herhalen (op de verkeerde mannen vallen bijvoorbeeld). We zijn ons niet altijd even bewust van dat ons gedrag voortkomt uit een traumatische ervaring, omdat wij die ervaring helemaal niet op die manier hebben ervaren.

Zo werd ik in de nacht van oud & nieuw van 2016 op 2017 door mijn toenmalige vriend zwaar lichamelijk mishandeld, maar zag ik dat voor lange tijd niet als een ''trauma''. Ik uitte mijn emoties maar een beetje en stopte ze daarna veilig weg wat zich ophoopte in een blokkade. Middels Soul retrieval haalde ik mijn energie weer terug waardoor ik mijzelf in Eigenwaarde, Eigen Kracht, Zelfvertrouwen en Zelfliefde versterkte en eindelijk mijn mishandeling achter mij kon laten. Mijn verhaal lees je hier.

Soul retrieval

Ons energieveld, ook wel onze hogere Ware Zelf, ''Spirit'', genoemd, bestaat uit drie ''hoofd'' lagen. Een geestelijke laag, een emotionele laag en een lichamelijke laag. Onze Ziel bevindt zich in onze emotionele laag.

Wanneer het met één van de lagen niet goed gaat, werkt dat door naar alle andere lagen en uit dat zich naar buiten in onze lichamelijke laag, de energetische laag die zich het dichtst bij de Aarde bevindt. Wij krijgen fysieke klachten, worden soms ernstig ziek en raken geblokkeerd in ons leven. De energie stroomt niet meer en kent leegtes.

Gedurende alle levens die wij leven, alsook in dit leven, versplintert onze Ziel, onze energie. Wij raken delen van onszelf kwijt aan bijvoorbeeld een traumatische gebeurtenis, of een persoon die wij maar niet kunnen loslaten. Onze energie bevindt zich daardoor niet op de plekken waar het zou moeten zijn binnen ons energieveld, wat ervoor zorgt dat wij verzwakt raken. Wij zijn niet heel en vol van lichte energie en daarom niet krachtig, we zien onze Eigenwaarde niet, hebben geen vertrouwen in de wereld om ons heen én niet in onszelf en kunnen onszelf geen Liefde geven. Omdat we onze Eigenwaarde niet zien maken we (bar) slechte keuzes voor onszelf en onze gezondheid. We vallen op de verkeerde partner(s), eten slecht, drinken alcohol en gaan met regelmaat uit tot laat. We slapen niet altijd even goed en nemen al helemaal weinig tot geen tijd voor onszelf om naar binnen te keren en de rust op te zoeken. Omdat wij onze Geest geen rust geven, lukt het ons niet om helderheid te verkrijgen, wat zich zal uiten in onze buitenwereld. Wij trekken allerlei situaties aan conform de energie die wij uitstralen, conform onze geestelijke, emotionele en lichamelijke gezondheid. En die is niet krachtig, niet Liefdevol en vol van Eigenwaarde en vertrouwen.

1 op 1 sessies / Pakketten

De techniek van Soul retrieval gebruik ik tijdens alle 1 op 1 online Skype reading & healing sessies. Meer informatie over de inhoud en kosten van deze sessies vind jij via onderstaande knop.

Houd er rekening mee dat jij voor trauma verwerking mogelijk meer dan 1 sessie nodig hebt. Dit hangt volledig af van waar in jouw helings- en verwerkingsproces jij jou bevindt en hoeveel jij al hebt losgelaten en nog mag loslaten.

Wil jij aan de slag met het verwerken van jouw trauma? Kijk dan eens voor het ''Soul retrieval-pakket'' waarbij ik jou voor een periode van 4 weken (of langer) heel en begeleid middels Soul retrieval en het duiden van jouw dromen.

Schrijf je in voor de Vind jouw Spirit ♥ Nieuwsbrief

* indicates required