Leven met Grootmoeder Maan &
Maangebeden


Grootmoeder Maan

Het ritme van de natuur

De natuur kent een eigen ritme waarop het leven zich ontplooit. De winterperiode is de periode van het opladen, van de energie naar binnen keren en in kracht versterken. De periode waarin de vrouwelijke energie zich mag helen en de man(nelijke energie) zich mag leren overgeven. Tijdens deze tijd wordt er niet gezaaid, de planten groeien niet, het is een periode waarin de natuur ‘’stil ligt’’ om zich te kunnen herstellen, helen en versterken. De mannelijke energie is namelijk de energie van de Zonnekracht en van het ''doen''. Het oude maakt tijdens de winter ruimte voor het nieuwe.

De lente is de tijd waarop Yin en Yang bij elkaar komen, waarop de vrouwelijke en mannelijke energie zich weer verenigen. Waarop de eenheid versterkt weer naar buiten treedt en er intuïtief gecreërd kan worden. De zomer is vervolgens de periode om de kracht weer naar buiten te richten. De zomer is de periode waarop de man weer actie gaat ondernemen. De periode van wedergeboorte en uitvoering van onze plannen.

In de lente van 2018 begon mijn ontwaken, nadat ik in de winter van 2018 mijn tweelingziel had ontmoet die dat deel van mijn energie aanwakkerde wat al die tijd in slaap is geweest. Gedurende de lente en zomer heb ik mijzelf aan de hand van de standen en energie van Grootmoeder Maan geheeld, geheel onder leiding van Spirit. Door de energie van de Maan voor mijn helingsproces in te zetten ben ik in versnelling teruggekomen bij het pad en de missie van mijn Ziel.

De avonturen en pittige lessen die ik meemaakte lees je op de blogpagina, waar je met regelmaat nieuwe blogs kunt lezen over mijn eigen reis.

De herfst is de periode van het oogsten. Van het in ruststand keren van de man en vrouw gezamenlijk, om alle veranderingen van de zomerperiode te kunnen oogsten. De energie begint zich dan weer langzaam naar binnen te keren, waar het de lente weer langzaam naar buiten begint te keren en in de zomer volop in bloei staat.

Leven met de Maan(energie)

Eenzelfde cyclus wat wij in de natuur zien met de 4 seizoenen, doorlopen wij maandelijks aan de hand van de standen van de Maan. Grootmoeder Maan regeert onze vrouwelijke energie, onze emoties. Zoals zij het water van eb naar vloed kan veranderen, verandert ze het water in ons ook van tekortkoming (eb) naar een mindset van overvloed. Grootmoeder Maan is leidend bij het vinden van onze Spirit en de heling van onze Ziel.

Grootmoeder Maan wisselt elke week van stand en eenmaal in de 2 / 3 dagen van sterrenbeeld.

Tijdens de Nieuwe Maan spreken we nieuwe intenties uit en vragen we ons Grootmoeder om onze projecten te zegenen en volbrengen met haar kracht. De periode daarna van Wassende Maan is de tijd voor onze vrouwelijke energie (ook bij mannen), om het nieuwe meer vorm te gaan geven. Onze creatie(ve) kracht is deze tijd sterk. Dit wordt ook wel het stadium van de ‘’maagd’’ genoemd, of ‘’de geboorte’’. De fase daarop is de fase van ‘’de moeder’’, dromen en ideeën nemen vorm aan en worden door de moeder gewiegd, gevoed en beschermd. Dit is de periode van de Volle Maan. De Volle Maan-energie is het meest krachtig waardoor we de laatste zet kunnen krijgen om nu écht stappen te gaan ondernemen door te gaan doen. De fase van ‘’afronding’’ in energieshift. Tot slot kennen we de Afnemende Maan. De Afnemende Maan is de periode van creatieve transformatie. De Maan van de dood van oude delen in ons die ons weghouden van onze Ware Zelf. Het is een Maan van loslaten en de energie naar buiten richten. Deze fase wordt ook wel geassocieerd met ‘’de oude wijze vrouw’’, het is het moment dat wij verder reiken dan enkel het leven in het moment en het geheel gaan overzien. Daar hebben we wijsheid voor nodig, kennis, voldoende inzicht en ervaring. Wat ons niet meer dient laten wij achter ons en sterft af om ruimte te maken voor het nieuwe.

Al deze inzichten en invloeden worden ons gegeven door Grootmoeder Maan in háár ritme. Het heeft dus geen enkele zin om tegen de stroom in te zwemmen, wat wij wel continue doen in onze huidige maatschappij door zoveel van onszelf te moeten (mannelijke energie). In de winter werken we nog steeds keihard, want onze baan gaat gewoon door. Onze energie en ons helingsproces heeft daaronder te lijden. In onze maatschappij kennen we maar weinig rustmomenten. Wanneer wij niet voldoende bewustzijn hebben van de cyclus van Grootmoeder Maan mislukken er zelfs veel dingen in onze materiële 3-D wereld. Simpelweg omdat dit door de energie vanuit de Spirit wereld, de 5e dimensie, niet wordt ondersteund. De 5e dimensie is de wereld waar alles al bestaat. De 5e dimensie zou onze leidraad moeten zijn in plaats van dat wij ons hechten aan de 3-D wereld. Dit proces leert Grootmoeder Maan ons. Grootmoeder Maan leert ons loslaten.


Ben jij al lid van de Leven met Grootmoeder Maan

FaceBook groep?

Om jou te helpen jouw leefritme meer gelijk te laten lopen met de energie van Grootmoeder Maan, maakte ik de FaceBook groep ''Leven met de Maan'' aan. Je vindt daarin updaes over de maanstanden, wat dat voor jouw energie betekent, het wekelijkse maangebed voor jouw energieheling, leuke weggevers, groepshealings en nog heel veel meer!

1 op 1 Online Soul retrieval-sessies

In de 1 op 1 sessies maak ik ook gebruik van de energie van Grootmoeder Maan voor jouw Soul Retrieval, wanneer je een sessie bij mij boekt in de 3 dagen voor of na de Volle en Nieuwe Maan.


Maangebeden


Op deze pagina plaats ik voor jou gebeden voor het vinden van jouw Spirit die jij kunt oplezen voor jouzelf tijdens alle Maanstanden. Aan de gebeden is helende energie verbonden die ervoor zal zorgen dat energie die jou weghoudt van jouw Ware Zelf, losgelaten wordt.

Wil je de Maangebeden graag in jouw inbox ontvangen? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor de ''Maanbrief''.

Gebruik voor jouw helingsproces wat met jou resoneert. Jouw eigen innerlijke leiding gaat altijd voor!


Mei 2019

5 mei Nieuwe Maan in Stier
12 mei Wassende Maan
18 mei Volle GrasMaan in Schorpioen

April 2019

5 april Nieuwe Maan in Ram
12 april Wassende Maan eerste kwartier
19 april Volle Maan van het ontwaken en de wedergeboorte (in Schorpioen)
27 april Afnemende Maan laatste kwartier


Maart 2019
6 maart Nieuwe Maan in Vissen

20 maart Lente Equinox Sjamanistisch ritueel
21 maart Volle SuperMaan in Weegschaal
27 maart Afnemende Maan

Februari 2019
4 februari Nieuwe Maan in Waterman
18 februari Volle SuperMaan in Maagd
26 februari Afnemende Maan - laatste kwartier

Januari 2019

6 januari Nieuwe Maan in Steenbok
21 januari Super Volle Bloedmaan (met maansverduistering) in Leeuw

December 2018
7 december Nieuwe Maan in Boogschutter
22 december Volle Maan in Kreeft

November 2018
7 november Nieuwe Maan in Schorpioen
23 november Volle Maan in Tweelingen
30 november Afnemende Maan

Augustus 2018
11 augustus Nieuwe Maan

Juli 2018
5 juli Afnemende Maan in Vissen

Juni 2018
13 juni Nieuwe Maan

Mei 2018
21 mei Wassende Maan
29 mei Volle Maan
29 mei Volle Maan deel II

Schrijf je in voor de Vind jouw Spirit ♥ Nieuwsbrief

* indicates required