Grootmoeder Maan

Het ritme van de natuur

De natuur kent een eigen ritme waarop het leven zich ontplooit. De winterperiode is de periode van het opladen, van de energie naar binnen keren en in kracht versterken. De periode waarin de vrouwelijke energie zich mag helen en de man(nelijke energie) zich mag leren overgeven. Tijdens deze tijd wordt er niet gezaaid, de planten groeien niet, het is een periode waarin de natuur ‘’stil ligt’’ om zich te kunnen herstellen, helen en versterken. De mannelijke energie is namelijk de energie van de Zonnekracht en van het ''doen''. Het oude maakt tijdens de winter ruimte voor het nieuwe.

De lente is de tijd waarop Yin en Yang bij elkaar komen, waarop de vrouwelijke en mannelijke energie zich weer verenigen. Waarop de eenheid versterkt weer naar buiten treedt en er intuïtief gecreërd kan worden. De zomer is vervolgens de periode om de kracht weer naar buiten te richten. De zomer is de periode waarop de man weer actie gaat ondernemen. De periode van wedergeboorte en uitvoering van onze plannen.

In de lente van 2018 begon mijn ontwaken, nadat ik in de winter van 2018 mijn tweelingziel had ontmoet die dat deel van mijn energie aanwakkerde wat al die tijd in slaap is geweest. Gedurende de lente en zomer heb ik mijzelf aan de hand van de standen en energie van Grootmoeder Maan geheeld, geheel onder leiding van Spirit. Door de energie van de Maan voor mijn helingsproces in te zetten ben ik in versnelling teruggekomen bij het pad en de missie van mijn Ziel.

De avonturen en pittige lessen die ik meemaakte lees je op de blogpagina, waar je met regelmaat nieuwe blogs kunt lezen over mijn eigen reis.

De herfst is de periode van het oogsten. Van het in ruststand keren van de man en vrouw gezamenlijk, om alle veranderingen van de zomerperiode te kunnen oogsten. De energie begint zich dan weer langzaam naar binnen te keren, waar het de lente weer langzaam naar buiten begint te keren en in de zomer volop in bloei staat.

Leven met de Maan(energie)

Eenzelfde cyclus wat wij in de natuur zien met de 4 seizoenen, doorlopen wij maandelijks aan de hand van de standen van de Maan. Grootmoeder Maan regeert onze vrouwelijke energie, onze emoties. Zoals zij het water van eb naar vloed kan veranderen, verandert ze het water in ons ook van tekortkoming (eb) naar een mindset van overvloed. Grootmoeder Maan is leidend bij het vinden van onze Spirit en de heling van onze Ziel.

Grootmoeder Maan wisselt elke week van stand en eenmaal in de 2 / 3 dagen van sterrenbeeld.

Tijdens de Nieuwe Maan spreken we nieuwe intenties uit en vragen we ons Grootmoeder om onze projecten te zegenen en volbrengen met haar kracht. De periode daarna van Wassende Maan is de tijd voor onze vrouwelijke energie (ook bij mannen), om het nieuwe meer vorm te gaan geven. Onze creatie(ve) kracht is deze tijd sterk. Dit wordt ook wel het stadium van de ‘’maagd’’ genoemd, of ‘’de geboorte’’. De fase daarop is de fase van ‘’de moeder’’, dromen en ideeën nemen vorm aan en worden door de moeder gewiegd, gevoed en beschermd. Dit is de periode van de Volle Maan. De Volle Maan-energie is het meest krachtig waardoor we de laatste zet kunnen krijgen om nu écht stappen te gaan ondernemen door te gaan doen. De fase van ‘’afronding’’ in energieshift. Tot slot kennen we de Afnemende Maan. De Afnemende Maan is de periode van creatieve transformatie. De Maan van de dood van oude delen in ons die ons weghouden van onze Ware Zelf. Het is een Maan van loslaten en de energie naar buiten richten. Deze fase wordt ook wel geassocieerd met ‘’de oude wijze vrouw’’, het is het moment dat wij verder reiken dan enkel het leven in het moment en het geheel gaan overzien. Daar hebben we wijsheid voor nodig, kennis, voldoende inzicht en ervaring. Wat ons niet meer dient laten wij achter ons en sterft af om ruimte te maken voor het nieuwe.

Al deze inzichten en invloeden worden ons gegeven door Grootmoeder Maan in háár ritme. Het heeft dus geen enkele zin om tegen de stroom in te zwemmen, wat wij wel continue doen in onze huidige maatschappij door zoveel van onszelf te moeten (mannelijke energie). In de winter werken we nog steeds keihard, want onze baan gaat gewoon door. Onze energie en ons helingsproces heeft daaronder te lijden. In onze maatschappij kennen we maar weinig rustmomenten. Wanneer wij niet voldoende bewustzijn hebben van de cyclus van Grootmoeder Maan mislukken er zelfs veel dingen in onze materiële 3-D wereld. Simpelweg omdat dit door de energie vanuit de Spirit wereld, de 5e dimensie, niet wordt ondersteund. De 5e dimensie is de wereld waar alles al bestaat. De 5e dimensie zou onze leidraad moeten zijn in plaats van dat wij ons hechten aan de 3-D wereld. Dit proces leert Grootmoeder Maan ons. Grootmoeder Maan leert ons loslaten.


Ben jij al lid van de Leven met Grootmoeder Maan

FaceBook groep?

Om jou te helpen jouw leefritme meer gelijk te laten lopen met de energie van Grootmoeder Maan, welke energie van invloed is op onze emoties en daarmee op ons gevoelsleven, maakte ik de FaceBook groep ''Leven met Grootmoeder Maan'' aan. Je vindt daarin updaes over de maanstanden, wat dat voor jouw energie betekent, het wekelijkse maangebed voor jouw energieheling, leuke weggevers, gratis healings en nog heel veel meer!


Gratis Maangebeden

Gratis Maangebeden tref jij aan op de blog-pagina, in de Leven met Grootmoeder Maan Facebook-groep en ontvang jij van mij via de Maanbrief. Je daarvoor inschrijven kan hieronder.

Schrijf je in voor de Vind jouw Spirit ♥ Nieuwsbrief

* indicates required