Plant Medicijn: Guarana

Plant Medicijn: Guarana

3b649c1bf8png

Plant Medicijn

GUARANA

Nu tijdens de Volle Maan gebruik ik voor verhoging van mijn (eigen) kracht de plant Guarana in pilvorm. Ik combineer dit elke ochtend met een kop Mate thee, beide werken als zachtaardige stimulans voor verhoging van de energie.

In een nieuw artikel zal ik meer over Mate thee schrijven en de helende werking daarvan op onze energie. In dit artikel lees je meer over Guarana.

HOE IS HET ONTSTAAN

Guarana is een bes groeiend aan een bessenstruik en komt af van het woord ‘’Guaraní’’. Door de Guarani-stam in Brazilië in het Amazonegebied (en in Venezuela) wordt deze plant gekweekt. Je vindt de plant in de natuur ten zuiden van Brazilië. Je kunt de plant in pilvorm of poeder verkrijgen en zelfs in thee variant.

Het woord Guarana betekent letterlijk: ‘’fruit als de ogen van de mensheid’’. De mythe is dat de plant is voortgekomen uit de ogen van een Goddelijk kind, dat werd gedood door een demonisch wezen (de één schrijft een slang, de ander spreekt over een Godheid). De ogen van het kind werden begraven en daaruit kwam de plant voort. Goed kijkend naar de plant lijkt de pit ervan ook sprekend op een oogbal.

HELENDE STOFFEN

Guarana bevat vele helende stoffen, doch de belangrijkste stof is Guaranine, wat gelijk staat aan cafeïne. Nu kun je denken ‘’huh’’? Maar is cafeïne dan niet slecht voor je gezondheid?

Guarana bevat ‘’cafeïne’’ wat geleidelijk aan wordt afgegeven aan het lichaam en dus geleidelijk aan wordt verwerkt en opgenomen. Er vindt dus geen ‘’kick’’ plaats, maar een toename in algehele energiepeil gedurende de dag. Ondanks dat het een hogere dosis van cafeïne bevat dan koffie heeft het een totaal ander effect nu de cafeïne uit koffie wél een energiepiek veroorzaakt in plaats van geleidelijke afgifte.

Zo krijg ik van de cafeïne in koffie een ontzettende zenuwtik en begin ik met mijn ogen te knijpen, alsook had ik soms een tik met spanning in mijn nek. Met hoog sensitieve zenuwen worden mijn zenuwen door koffie te sterk geprikkeld.

Guarana slik ik in pilvorm, zo’n 3 tot 4 pillen per dag. In combinatie met groene thee of Mate thee zelfs dan raak ik er nog niet door overprikkeld.

(UIT)WERKING

Guarana werkt vanwege de cafeïne als natuurlijk energie supplement. Je krijgt er dus meer energie van. Of eigenlijk spreek ik liever in de term van versterking van de eigen kracht (chakra #3 zonnevlecht). Mentaal word je er namelijk sterker van en als gevolg daarvan ook fysiek. Guarana helpt jou om weer op krachten te komen.

Guarana heeft ook werking als anti-oxidant en dus een ontgiftende werking voor het lichaam. Wat weer een effect heeft op onder meer de zuiverheid van onze huid (gifstoffen uiten zich onder andere door onze huid naar buiten).

Daarnaast stimuleert Guarana ook het hart en het centrale zenuwstelsel, beide op een zachtaardige manier, vandaar dat er dus geen sprake is van overprikkeling bij ‘’normaal’’ gebruik.

De helende werking van Guarana op een rij:

 • Vermindert vermoeidheid (meer energie verspreid over de dag);
 • Werkt goed bij Astma (luchtwegen);
 • Verbrandt vet;
 • Drijft vocht af;
 • Genezing bij darmproblemen;
 • Verhoogt alertheid en de concentratie (daarmee focus en het kunnen horen van Spirit!);
 • Werkt goed bij spanningshoofdpijn (o.a. menstruatie hoofdpijn);
 • Is een krachtige anti-oxidant (helpt het lichaam ontgiften);
 • Stimuleert en hydrateert huid en revitaliseert;
 • Remt het verouderingsproces (heeft positieve effecten op Parkinson & Alzheimer);
 • Stimuleert het Hart en centrale zenuwstelsel;
 • Zuivert bloed;
 • Reguleert het immuunsysteem (dus goed voor algehele gezondheid = eigen kracht).


Meer informatie over de Guarana plant is op internet te vinden. Je kunt de plant kopen bij vrijwel iedere ‘’bio’’ winkel, Eco Plaza, in pilvorm van ArkoPharma of kijk even voor een thee variant (zelfs in de supermarkt!).

Dat Guarana jou tijdens jouw helingsproces mag helpen versterken ♥

Wil jij op de hoogte worden gehouden van meer plant medicijnen, edelstenen therapie, krachtdieren, Universeel energie nieuws en Maan journalen (uitwerking energie van de Maan op ons dagelijkse leven). Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via www.vindjouwspirit.nl (onderaan) en ontvang twee keer per maand tijdens Volle en Nieuwe Maan een update met het laatste energie nieuws, ‘’Sjamanen’’ wijsheid en een Maan spreuk.

Liefs,
Avalon ♥