Mercurius direct 3 november 2020 “we kunnen weer vooruit met de plannen!”

PLANEET MERCURIUS DIRECT 3 november 2020

Vanaf 13 oktober liep de planeet van de communicatie “Mercurius” genaamd, in retrograde. Wanneer een planeet in retrograde gaat, betekent het dat de planeet vertraagd beweegt. Het is dus niet zo dat een planeet achteruit gaat lopen, maar omdat de planeet de pas vertraagt, lijkt dat wel zo.  

Het vertragen van de planeet zorgt ervoor dat de kenmerken en energie van de planeet een “vertraagde” uitwerking hebben binnenin onszelf en daarmee ook in ons leven. De planeet sommeert ons op zo´n moment dus tot stilstaan en onder de loep nemen van ons leven en onze gewoontes en gebruiken. Voor Mercurius is dat specifiek de communicatie met onze Hogere Zelf.

Daaronder valt het toelaten van ons gevoel, de mate waarin wij liefde toelaten in ons energieveld, daarmee bedoeld een hogere frequentie van energie waardoor wij hoog vibreren en onszelf goed mogen voelen van onszelf. Het contact maken met onze spirit, onze ziel en ons hart wordt door Mercurius beheerst, maar ook het gebruik van onze ratio, onze masculine energie. Tijdens de retrograde krijgen we altijd vele lessen die ons doen inzien dat er sprake is van miscommunicatie tussen de man en vrouw in onszelf, tussen gezond verstand (ratio) en intuïtie. Tussen denken en gevoel. Wat de directe spiegel is van enige miscommunicatie, of geen communicatie, met onze tweelingziel in de buitenwereld.

Met Mars ook nog steeds in retrograde, de planeet van de strijd (met onze Hogere Zelf), zorgde deze retrograde voor vele inzichten in waar wij onszelf nog saboteren en de strijd tussen ons denken en gevoel gaande houden.

Mercurius retrograde is altijd een moment van introspectie. Wanneer je niet voldoende je momenten van naar binnen keren hebt genomen en hebt gewacht met vooruit bewegen en belangrijke beslissingen te nemen, ben je dus “in strijd” met je Hogere Zelf.

De natuur, de planeten, verlangen namelijk van ons dat we stoppen, stilstaan en UITSTELLEN. Mercurius retrograde brengt namelijk ook veel verwarring. Het blokkeert onze keel chakra, dus we kunnen niet geheel helder horen deze periode en daarom niet goed in verbinding met de spirit wereld de juiste beslissingen nemen voor ons regenboogpad.

Wanneer jij niet luistert naar wat jij nodig hebt, roept Mercurius, maar ook jouw gidsen en Mars op dit moment, jou een HALT toe. Dat kan zijn doordat er dingen compleet misgaan in jouw buitenwereld. Doordat belangrijke afspraken niet doorgaan, waar je zo op had gehoopt of naar had uitgekeken. Mercurius in retrograde is daar simpelweg geen goed moment voor en dus wordt “geëlimineerd” wat niet bedoeld is om (al) plaats te vinden. Inclusief telefonisch contact en afspraken met jouw tweelingziel.

Het is een periode waarin de scheiding tussen tweelingzielen belangrijk is, ook nog in de post-schaduw fase van Mercurius die tot ongeveer 16 november duurt. In deze post-fase, ronden we de integratie af van wat Mercurius ons gebracht en geleerd heeft tijdens de retrograde periode. Het betekent dus dat jij alle energie en kracht nodig hebt om je discipline te beoefenen en je veranderingen voor jezelf door te voeren die Mercurius omhoog heeft gebracht voor jou.  

Wanneer jij je aandacht al direct weer volledig naar buiten gaat richten en op de ander, verlies je de verbinding met Mercurius en de helende werking die Mercurius jou kan bieden in de post-fase. Neem dus je tijd om je lessen rustig aan te integreren tot medio november.

Mars gaat op 13 november ook weer direct en op 15 november hebben we een SUPER nieuwe maan in Schorpioen, de laatste in een reeks van 3. Dus verwacht deze SUPER nieuwe maan echt een knallend nieuw begin op het gebied van het toelaten van je emoties en het mogen uitspreken en zien van jezelf en hoe jij je werkelijk voelt.

Mercurius liep eerst retrograde in schorpioen, wat een hoop emotioneel oud zeer omhoog heeft kunnen halen bij je. Diepe emoties zoals pijn en verdriet, kwamen ineens omhoog. Tot 27 oktober was schorpioen aan het roer en leerde ons in te zien waar wij onszelf nog “verstoppen”. Waarom spreken we onszelf niet uit? Wat we voelen? Waarom maken we onszelf kleiner voor anderen? Om anderen geen pijn te doen?

Dit klein maken, betekent het blokkeren van onze emoties. Wanneer we ons gevoel niet uitspreken, vormt dit een blok aan hucha (zware energie) met een lage energetische frequentie, welke hucha vast komt te zitten bij onze sacrale chakra (baarmoeder gebied, 2echakra). Door deze blokkade stroomt de energie vanuit de aarde niet goed door naar onze Solar Plexus, ons buikgebied (zonnevlecht chakra) en blijven we “slapende”. Ons buikgebied is namelijk ons krachtcentrum van ACTIE. De masculine energie van “doen en ondernemen”.

Door de blokkade die we zelf vormen, komen we dus niet meer in actie op het toelaten van hoge frequentie energie. We blokkeren daarmee onze Hogere Zelf.

De Volle blauwe Maan en Samhain op 31 oktober jl. hebben daar weer een groot stuk van weg mogen nemen. Emotionele doorbraken hebben plaatsgevonden in het collectief. En als dat voor jou niet bewust was, door stil te staan en ruimte aan jezelf te geven op deze dag, dan zorgde spirit er wel voor dat je een tower moment op je pad kreeg en geduwd werd om los te laten.  

Mercurius stond vanaf 27 oktober in weegschaal. Het sterrenbeeld van de gelijkheid en rechtvaardigheid. Een lucht element, waar schorpioen een water element is. Dit is een geheel andere energie.

Zo kon je aan jezelf mogelijk merken dat je ineens veel meer in je hoofd zat en nadacht over van alles en nog wat in jouw toekomst, maar ook over je verleden! Want weegschalen kunnen als geen ander oordelend naar zichzelf zijn en zichzelf daardoor weghouden van het ondernemen van actie op wat wél goed voor ze is. Want dat zijn de kleinerende gedachten van weegschaal natuurlijk niet.

Weegschalen zijn hele sociale sterrenbeelden, wat binnenin ons de behoefte om samen te zijn kan activeren. Alsook om onze liefde te uiten door een knuffel te geven, of een lief woord aan de buren. Een geschenkje. Weegschalen zijn ontzettend vredelievend en houden zich juist daardoor vaak in met hun woorden, omdat ze bang zijn de ander te kwetsen en kwijt te raken. Zo proberen ze iedereen om hen heen te vriend te houden.

Mercurius in Weegschaal gaf ons daarin onze les om nu écht in te gaan zien dat dit simpelweg niet mogelijk is. Je uitspreken is ontzettend belangrijk om jezelf liefde te gunnen. Jouw gevoel mag er zijn en jouw hoofd hoeft dat niet langer te overheersen met je oordelen dat je niet bang mag zijn of “je doet het niet goed genoeg!”.

Nu Mercurius weer direct is gaan lopen, mogen we de oordelen naar onszelf loslaten en onze zorgen aan de Engelen geven die deze energie om zullen zetten in hoge frequentie.  

NEEM JE RUST

Mercurius doet er ongeveer 24 tot 36 uur over om weer direct te gaan lopen en gaat vanavond om 17:50 uur ongeveer weer direct. Geef jezelf dus eerst nog de tijd en ruimte om deze grote shift binnenin jezelf te kunnen integreren en pas je dag daarop aan.

Rust meer dan gebruikelijk. Beweeg je lichaam (wandel / fiets). Drink voldoende water en eet voornamelijk plant based (vegetarisch of beter nog veganistisch), zodat je daarmee jouw energieveld krachtig houdt om de energie shift emotioneel stabiel te kunnen doorstaan.  

LESSEN VAN MERCURIUS

Lessen die Mercurius ons heeft meegegeven (adhv de Tarot) zijn:

The Alchemist. Alles zit al IN ons: wij zijn onze eigen magiër en mogen de ruimte geven aan onze talenten door onszelf te laten zien en uit te spreken zoals wij dat voelen en nodig hebben. Door de ingrediënten (de elementen) samen te brengen in ons, versterken we ons energieveld en vibreren we daardoor krachtig genoeg om ons eigen center niet kwijt te raken door mee te gaan in anders emoties en behoefte.

Met het zwaard (op de kaart) kunnen we onszelf beschermen van negatieve energie en energetische aanvallen door te visualiseren dat we dit zwaard trekken. We hoeven ons dan niet langer terug te trekken uit de buitenwereld, omdat we onszelf nu kunnen beschermen (ridderorde!);

Prince of cups. Wanneer we leren om ruimte te geven aan onze eigen emoties, hoeven we niet langer te dragen voor anderen. We kiezen er dan voor om stroming toe te laten. We kiezen ervoor om LOS TE LATEN wat ons niet dient. We hoeven niet langer “vast te houden” aan een lage vibratie energie (hucha), maar geven de ruimte aan een helende hoge en verlichtende frequentie energie (sami). We hoeven dan niet langer bevestiging of liefde bij een ander te zoeken, maar vinden dit binnenin onszelf;

The Sun. Wanneer we ruimte geven aan deze emoties, geven we daarmee ruimte aan onze ziel om plaats te nemen (te aarden) in ons lichaam. Het mag weer stromen en worden losgelaten, zodat onze (twin flame) in ons buikgebied weer aan mag raken. We komen dan weer in beweging. We voelen ons energierijker en gaan over tot actie;

Ace of pentacles. De actie die we nemen doordat we daar meer (weer) ruimte voor voelen, zorgt voor het bewegen van de energie en daarmee een nieuw begin in onze buitenwereld. Sta jezelf toe om dit klein te laten beginnen. Stap voor stap. Het zorgt ook voor een nieuwe geld flow. Stroming ontstaat weer, waardoor jouw manifestaties in jouw buitenwereld zichtbaar zullen raken. Ook tussen jou en jouw tweelingziel;

Judgement, 5 of cups, 8 of cups en the Fool. Oordelen en gedachten van gemis en tekortkoming mogen we achter ons laten. Wanneer we aanwezig zijn in het nu, voelen we ons goed. Wanneer we gedachten loslaten en focus aanbrengen, blijft onze energetische frequentie hoog. Wanneer we onze verbinding met deze hoge lichte energie verliezen, weten we hoe we onszelf weer IN verbinding kunnen krijgen en doen we daar de moeite voor (de belangrijkste les van Mercurius én de tweelingzielen reis is het maken van COMMITMENT!).

Mercurius helpt ons om meer in overgave te gaan aan onze Hogere Zelf. Ondanks dat de apparaten er ook mee op kunnen houden, is Mercurius in retrograde vooral een zegen om te mogen stilstaan zodat we de energie kunnen gebruiken voor VERANDERING en GROEI!

Daag jezelf hierin uit en doe er moeite voor.

Je bent het waard.

Liefs,
Avalon


INSTAGRAM

Op de Instagram pagina van de Vind jouw Spirit-academie vind je de updates van de blogs en de planeetstanden.

De academie volgen op Instagram kan hier.

TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve energie en kun je er gratis je dromen laten duiden.

Lid worden van de groep kan hier.


MAANBRIEF

Iedere Volle & Nieuwe Maan verstuur ik een maanbrief met het tweelingzielen nieuws en Maangebed. Lid worden van de maanbrief kan hier.