Het Dagboek van een Sjamaan: Leven in het NU

2ae35ff569jpg


Het Dagboek van een Sjamaan

Wauw, wat een gevecht was het weer de afgelopen tijd, tussen mijn Hart en mijn Geest en zo nu en dan begon mijn Lichaam ook nog even te protesteren.

Sinds mijn burn-out als advocaat (meer daarover lees je hier: https://vindjouwspirit.nl/blogs/article/26456/van-advocaat-naar-sjamaan), verblijf ik elke winter in het buitenland. Ik ben echt een buitenmens en wanneer het zo regent en stormt heb ik ontzettende moeite om naar buiten te gaan. Naar buiten gaan is gewoon een must voor onze gronding, dus gedurende de winter ben ik als lucht element maar moeilijk in verbinding met mezelf (mijn Ware Zelf).

Ik was de afgelopen tijd daarom naarstig op zoek naar een nieuw surfcamp om voor de kerst te kunnen gaan beginnen. Heerlijk op een eiland, in de zon voor mijn Eigen Kracht én aarding en water. Wat zou ik daar energetisch van helen met alle ingrediënten voor mijn onderste 3 chakra’s. Het Universum dacht daar echter anders over..

Na een aantal afwijzingen te hebben gekregen zei ik tegen mezelf: “jouw les is dat je moet volhouden, kom op bij nog meer solliciteren!”. Oké dat ik mijn doorzettingsvermogen mag gaan versterken is één ding wat zeker is nu ik als lucht element vaak lekker aan het zweven ben met mijn energie in mijn hoofd. Helaas komt er op die manier weinig actie uit!! Ik moet mij daarom gedurende de dag heel Bewust Zijn van mijn gronding (aarde) en mijn vuur (Eigen Kracht). Telkens wanneer ik merk dat ik te hoog zit met mijn energie, hop, naar beneden brengen naar de onderste 3 chakra’s om te kunnen manifesteren. Meer daadkracht en doorzettingsvermogen!!

Ik leefde in gebrek. Ik leefde in de toekomst. Dat was (en is) mijn les. Als ik in een surfcamp ben, dán ben ik gelukkig. Dáár vind ik mijn ideale leven. Terwijl ik alles wat mijn Hart begeert, ook hier in Amsterdam heb. Ik mocht dus leren om vanuit overvloed te leven in plaats van gebrek. Ik héb alles al. Wees NU maar gelukkig zei mijn Hart.

Kort na mijn besef, kwam er een advertentie van een Yoga opleiding op FaceBook voorbij, de 300hr advanced training. In 2016 heb ik de 200hr gedaan wat mij ontzettend met mijn patronen heeft geconfronteerd. Ik heb de opleiding in India gedaan en vond het echt verschrikkelijk. Want ja.. geen enkele confrontatie met onze “zwakke” plekken is LEUK. Maar het moet wel willen we kunnen helen.

Dát ging ik in de plaats van het surfcamp doen. Ik ging mezelf weer uitdagen met een nieuwe docenten opleiding. Dát ging mij meer Eigen Kracht geven en discipline! Hopppp daar ging de rem er weer op. Ik kreeg direct ingegeven dat ik wéér in de toekomst leefde. Spirit zei tegen mij: “hoezo kun jij NU niet al discipline gaan opbouwen? Er ligt een yogamatje naast je bed!”.

Dat was confronterend. Telkens weer bracht mijn onrustige Geest mij naar de toekomst. Uitstelgedrag. Zelf-sabotage. We gaan dán pas écht beginnen aan onze heling. Dán gaan we pas écht discipline opbouwen en daadkracht. En dán.. ja dán word je pas écht de beste versie van jezelf.

Spirit heeft gelijk. Ik kan NU ook beginnen met het trainen van mijn discipline door mijn eigen Yoga retreat hier te houden. Wie houdt mij tegen om 6 uur te beginnen met mijn sequence. Ikzelf ben mijn enige saboteur.

“Want wat moet er van de groei van jouw Zielsmissie, jouw bedrijf, terechtgekomen als jij je snor weer gaat drukken door jouw energie elders te gaan focussen?” Sprak Spirit tegen mij. Ook daarin heeft Spirit gelijk.

Alles wat wij water geven (en dus energie), dat groeit. Alles wat wij dus géén water geven, verdort en overleeft het niet. Wij kunnen ALLES wat wij maar willen bereiken, maar we moeten het wel voeden, we moeten het wel onze gerichte focus en energie geven. En daarmee dus onze Liefde.

De beste en meest cold turkey en logische manier om doorzettingsvermogen te leren en creëren is door mijn focus te richten op de groei van mijn bedrijf. Door telkens weer mijn focus terug te brengen wanneer ik ben afgeleid (de techniek van mediteren: Mindfulness). Door mijn energie te richten op wat ik werkelijk wil: groeien als online ondernemer, als heler. Doe ik dat door te gaan surfen? Nee. Doe ik dat door een Yoga opleiding te gaan doen? Nee. Hoe doe ik dat wel?

Door mijn energie te richten op mijn bedrijf. Door mijn vuur en mijn passie dáárin te stoppen, mijn Eigen Kracht. Door te bouwen, door water te geven, door mijn bedrijf Liefde te geven: energie. Door tegen mijzelf te zeggen: “IK BEN een succesvolle online ondernemer!”. “Ik wil dat mijn bedrijf mijn ideale leven mogelijk en waar maakt!”. Door mijn oude overtuigingen los te laten van alles wat ik NIET ben of NIET zou kunnen. Door mijn Eigen Kracht tot ongekende hoogte te vergroten. Mijn Zelfliefde. Mijn energie te helen. Meer en meer. Door terug te komen bij mijn Ware Zelf. Door mijn Spirit te vinden.

Moet ik daarvoor naar een eiland? Nee. Moet ik daarvoor naar India? Nee. Alles is al in ons. Overvloed IS er al. Eigen Kracht IS er al. Eigenwaarde IS er al. Alles zit al in mij.

Het is maar net wat ik water geef. Dat groeit.

Liefs,

Avalon