HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN HERFST EQUINOX: “de tijd van de vallende bladeren”


HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

22 september 2021, Herfst Equinox: "de tijd van de vallende bladeren".


Gisteravond hielp ik Roy (fictieve naam) over naar het licht.

Het was de eerste keer voor mij, dat een overleden dierbare en mijn Native gidsen mij vroegen om hem te helpen overgaan naar het licht.

Roy is de vader van een hele oude klasgenoot van mij, toen ik op de basisschool zat in Lelystad.

Ik stond in de douche mijn tanden te poetsen, toen ik ineens de naam hoorde van deze oude klasgenoot.

“Huhhh?!”, dacht ik. Die ken ik! Ik zocht hem op Google en Facebook op en vond mijn oude klasgenoot.

Ik hoorde: “ik ben zijn vader”. Zijn vader was dus kennelijk overleden.

Sinds mijn aura versterkt is en verhoogd is in lichtfrequentie, kunnen overledenen mij gemakkelijker vinden. Ze krijgen een naam door en worden vervolgens naar mijn lichtveld aangetrokken, zodat ze mij om hulp kunnen vragen bij het overgaan of om als kanaal te dienen voor het doorgeven van boodschappen aan hun dierbaren.

Roy beschreef het als een gouden licht wat hij zag toen hij mij zocht, nadat hij mijn naam had doorgekregen.

Om even dubbel te checken, appte ik mijn moeder die me zei dat ze dit gezin nog kon herinneren.

De vader van mijn oude klasgenoot, Roy, was inderdaad overleden. Slechts een aantal dagen voordat hij bij mij kwam. Hij was dus zoekende naar het licht.

Ik schreef zijn zoon aan op Facebook, maar die kijkt daar nooit op, dus dat bericht zou niet gelezen worden zei Roy tegen me.

Ik wist niet goed wat Roy dan van mij wilde, totdat hij me de volgende dag vroeg om hem naar het licht te kunnen begeleiden.

Ik deelde mijn vreugde over dit bijzondere moment in de besloten Facebook-groep van de Vind jouw Spirit-Academie (alleen voor het Vind jouw Spirit-programma en het medicijnwiel-jaarprogramma), waarop Leonie (deelneemsters van het VJS-programma) me vertelde hoe je iemand naar het licht kunt begeleiden.

“Middels een trap en onder begeleiding van de overleden dierbaren van die persoon”.

White Eagle vroeg me vervolgens om op de avond van de Volle OogstMaan, een ceremonie te willen uitvoeren om Roy naar het licht over te laten gaan.

Ik stopte een groot bot voor Guapa in mijn tas en liep toen met mijn fluit, ratel, praatstok en mesa (Q’ero medicijnbundel) naar het medicijnwiel toe op een open veld vlakbij mijn huis.


45a47c1baejpg

Een open veld is voor spirits gemakkelijker om je te kunnen bereiken als Death Walker. Het medicijnwiel-jaarprogramma opent deze kracht bij jou als Sjamaan. Door alle baarmoeder-inwijdingen, baarmoeder-zegeningen, sjamanistische reizen met alle totemdieren van het medicijnwiel en maandelijkse rituelen, versterkt jouw verbinding met de Spirit wereld enorm en activeren jouw krachten als Sjamaan. Je leert hoe je met de Spirits kunt samenwerken voor het creëren en manifesteren van jouw leven. Want er is immers al een hoger plan voor jou!

De 13e rite van de Munay-Ki (Q’ero baarmoeder-inwijding), opent jouw hart voor jouw tweelingziel en daarmee jouw ware zelf en jullie spirituele verbinding. Het medicijnwiel brengt je in harmonie met je Hogere Zelf, met je wáre Zelf, met je tweelingziel, met je Spirit.

We doorlopen daarvoor in 13 nieuwe manen tijd, jouw Sjamanistische dood en wedergeboorte.

Een Death Walker bewandelt de dimensie van de doden, om de dode zielen te begeleiden, onder begeleiding van Anubis, de God van de onderwereld.

Ik begon met de Samin Chakuy, een schoonmaakritueel van de Q’ero, zodat mijn kanaal goed helder was om hogere begeleiding te ontvangen.

Ik voerde erna het Q’ero beschermingsritueel uit (leer je met het Vind jouw Spirit-programma), zodat ik goed beschermd was tegen andere spirits die niet bij mij thuis horen, maar wel mijn licht kunnen zien en vinden.

Roy was al de gehele dag bij me en ook tijdens de wandeling. Hij wachtte geduldig tot ik plaatsnam aan het medicijnwiel.

Ik vroeg aan hem: “ben je er klaar voor Roy?”. Ik wist niet zo goed of ik dat zelf wel was, maar ik liet me meevoeren door mijn gidsen.

Ik opende mijn heilige ruimte met de woorden: "Illa Teqsi Wiracocha Pacha Kamariq" en riep met mijn praatstok in de hand, de winden van het medicijnwiel aan en mijn totemdieren om me te begeleiden en beschermen en bracht mezelf in trance met drummuziek.

9162715a69jpg


Ik draag voor mijn bescherming tijdens een ceremonie altijd het Chakana. Het heilige kruis van de Andes, waar ik doorheen stap om de andere werelden te betreden.

Ik reisde naar de bovenwereld, want dat is de dimensie waar de overleden dierbaren naartoe gaan wanneer ze overgaan naar het licht.

Ik werd begeleid door White Eagle, van de witte broederschap, waar Jezus ook onderdeel van is. Anubis was ook bij mij.

Totemdier Adelaar is op het INCA en Noord-Amerikaanse medicijnwiel, verbonden aan de bovenwereld: ons hogere bewustzijn. De windrichting van het Oosten op het medicijnwiel. Adelaar helpt ons het grotere geheel te overzien en in te zien dat alles gebeurt met een reden.

Er opende zich een lange verlichte trap voor mij, met bovenaan die trap een deur die open was, waar fel wit licht doorheen scheen.

Er waren 2 engelen bij aanwezig, waaronder Damabiah, mijn beschermengel. De andere Engel was Aartsengel Gabriel. Jezus stond in het midden om Roy te ontvangen en stak zijn hand naar hem uit.

Damabiah is de 65e Engel van het Engelenkoor der Engelen onder leiding van Aartsengel Gabriel en werkt met de krachten van de Maan en Uranus.

Wanneer je bent geboren tussen 10 en 14 februari is Damabiah je beschermengel (het koor van de 72 engelen van de Kabbalah, waar Damabiah onderdeel van is, kun je opzoeken op internet).

Damabiah leert ons om ons bewust te worden, dat we onze buitenwereld creëren met onze eigen gevoelens en dat balans nodig is voor een gebalanceerd leven, waarin we ons niet enkel laten leiden door onze emoties.

Wanneer we onszelf veel in zware gevoelens bevinden, toont onze buitenwereld ook zwaarte, chaos en destructie. We zien het dan voornamelijk “donker”.

Wanneer Damabiah jouw beschermengel is, is jouw les hier op aarde om samen met haar te werken om jouw hucha (zwaarte) om te zetten in sami (licht). Dit doe je door verschillende lessen te doorlopen, waar Damabiah je mee helpt.

Een les kan bijvoorbeeld zijn, om voor jezelf te kiezen in moeilijke situaties. Zodat je kiest om het licht toe te laten en niet om jezelf langer in het donker te houden in situaties die je schaden, of met personen die je schaden, om de ander maar te blijven pleasen om geliefd te zijn.

Je leert onder leiding van Damabiah ook hoe je kunt omgaan met chaos en plotselinge veranderingen in je leven, zoals Uranus dat als planeet van de revolutie, veroorzaakt.

Deze lessen kun je vervolgens weer delen met anderen, zodat zij van jouw lessen kunnen leren. Dit is jouw missie als tweelingziel hier op aarde. Het is niet het "doen" om geliefd te zijn, maar het jezelf "zijn", waarmee je anderen helpt.

Dit is de leiderschapsrol van de tweelingzielen, van de lichtwerkers en Sjamanen: laat jezelf zien zoals je bent, zodat er verbinding kan plaatsvinden op hartsniveau.

De ouders van Roy en zijn oma van zijn moeders kant, stonden hem ook op te wachten. Ik vroeg aan Roy of hij het zo kon vinden.

Roy liep naar boven en bedankte me voor de begeleiding. Hij gaf aan dat het zo goed was, keek nog een laatste keer achterom om me te bedanken en verdween toen door de deuropening heen met zijn dierbaren.

Het thema van de baarmoeder-zegening tijdens de volle maan gisteren was: “ik ben goed genoeg”.

Nadat ik Roy had geholpen, overkwam me een intens verdriet.

Sinds de middag was ik weer aan het twijfelen geraakt of ik mijn Tweelingziel wel van mijn social media had moeten verwijderen.

Ik kreeg allerlei boodschappen door van “felicitaties voor je verjaardag”. Hij is 4 oktober jarig en ik twijfelde of ik moest wachten met het bericht wat ik hem gestuurd had, tot aan zijn verjaardag.

Ik schoot verschrikkelijk in zelfverwijt en veroordeling: “zie je nu wel, nu heb je het weer niet goed gedaan!”. “Nu gaat hij je vast niet meer bellen!”.

Aan het medicijnwiel overspoelde me een heftig verdriet en een verschrikkelijke angst. Ik huilde intens en voelde dat ik helemaal niet wíl dat hij me op korte termijn gaat bellen. Zolang ik zo’n angst heb om de verbinding aan te gaan met een man, weet ik dat mijn zware mishandeling en de destructieve relatie met mijn vader me nog parten speelt. Waarvoor ik nu een EMDR en schematherapie traject aanga met een psychologe.

Ik zie nu ook in dat het verwijderen van mijn tweelingziel op social media, voor mij een “afweer mechanisme” is geweest, waarmee ik in energie tegen hem zeg: “ik wil je graag op afstand houden”. Ik probeer mezelf daarmee te beschermen.

Ik voel me dus niet veilig bij hem om mezelf te zijn. Dan ben ik er dus gewoon nog niet klaar voor en dat is helemaal oké!

Dat betekent juist dat ik rustig aan alle ruimte voor mezelf mag nemen om eerst op eigen benen weer te leren staan, maar dit keer onafhankelijk van de externe liefde en goedkeuring van een man, zodat een relatie een aanvulling kan worden en geen invulling.

Ik wil onafhankelijk van zijn goedkeuring raken! Onafhankelijk van zijn bevestiging dat ik wel geliefd ben! Ik wil me ook goed voelen wanneer ik alleen ben! En daarmee mijn angst voor verbinding loslaten! Met deze intentie ga ik mijn nieuwe (Keltische) jaar beginnen na mijn sjamanistische dood deze herfst!

Hij moest eens weten wat hij allemaal voor me betekent als spiegel in mijn helingsproces ;-)!

De HERFST EQUINOX is vandaag een officieel moment van de wisseling van de seizoenen. Dat betekent dat het medicijnwiel verder draait, naar een rustiger vaarwater voor ons om in terecht te komen.

Helemaal wanneer je de afgelopen maanden veel heling hebt verricht en veel door het donker heen bent gegaan, brengt de herfst verlichting, doordat we dit heftige stuk nu mogen loslaten.

We zijn ons meer bewust geraakt van dat we lichtwezens en tweelingzielen zijn. We hebben andere doelen voor ogen gekregen als die we oorspronkelijk voor onszelf hadden bedacht. We hebben ons meer en meer over durven geven aan de stroom van ons leven.

En nu is het tijd om los te laten. Dat oude deel van onszelf. Bepaalde angsten die ons nog altijd dwarsbomen, maar ook dat oude deel van jouw identiteit waaraan jij je bleef vasthouden vanuit je angst voor verandering.

“Is dit wel wat ik wil?”, heb jij je misschien de afgelopen maanden vaak afgevraagd.

En misschien weet je het nog steeds niet helemaal.

Dat is oké. De herfst is er juist voor om onze verwachtingen te kunnen loslaten. Want dát brengt verlichting.

We mogen uitrusten nu en vertrouwen en vóelen dat we goed genoeg zijn. Dat we goed zijn zoals we zijn en wáár we zijn, in ons leven.

Alles gebeurt met een reden, welke reden nog voor de winter meer duidelijk voor jou zal worden. We pellen in de herfst namelijk nog de laagjes van ons stink uitje af, zodat we in de winter “schoon” en met nieuwe ruimte voor vernieuwende energie voor onze wedergeboorte in de lente onszelf kunnen terugtrekken in ons berenholletje voor reflectie en introspectie. Het is een tijd van de Divine Feminine-energie van verzachting en compassie. De wintertijd is waarin we "de Sjamaan in ons" ontwaken. Het archetype van de oude wijze vrouw. We gaan dan varen op onze éigen wijsheid en kracht.

We starten nu het seizoen van transformatie en introspectie. We mogen de antwoorden binnenin onszelf vinden.

Luister maar naar je gevoel. Het kent de weg al.


8f7c3b50b7jpg

(Standing Bear - Ponca stam uit Noord-Amerika).

Totemdier Beer is het dier van het Westen op het medicijnwiel. Standing Bear, een groot leider van de Ponca Stam (goede vriend van White Eagle van de Ponca), geeft ons als advies mee om vanaf deze herfst equinox een stapje terug te doen, door meer met onszelf in de natuur te zijn en wat minder op drukke plekken en onder de mensen met allerlei activiteiten.

Op die manier “openen” we onszelf meer om te ontvangen, zodat onze buitenwereld kan meeveranderen met onze vernieuwde binnenwereld. Met onze Sjamanistische dood!

Welk deel van jezelf wil jij graag achter je laten?

Voor mij is dat met stip: “het duwen van mezelf in situaties waarin ik me niet veilig voel”. Nog al te vaak zeg ik tegen mezelf: “kom op ga!”.

Terwijl ik me daar niet fijn bij voel op dat moment. “Je moet zwemmen”, “je moet nu naar de supermarkt”, “ik moet helemaal niks!”, behalve een stapje terugdoen van al het moeten, naar lekker GOED GENOEG zijn. Met dank aan de Volle OogstMaan is dit nu prioriteit nummer 1 op mijn agenda. Ook wanneer dat betekent dat ik de gehele dag wil liggen ruften in mijn nest! (Ik at gisteren uien sinds tijden........ daarmee is alles gezegd.....).

Gelijktijdig met de Herfst Equinox, vangt ook het KRAAISEIZOEN aan op het Noord-Amerikaanse medicijnwiel.


f21d1cf25djpg

Het seizoen van totemdier Kraai (22 september-22 oktober) is “de tijd van de vallende bladeren” in de natuur. Wanneer jij in die periode bent geboren (weegschaal), is kraai jouw totemdier.

De totemplant van kraai is de Klimop. De Klimop herinnert ons eraan, dat we ook in moeilijke tijden de kracht kunnen vinden om omhoog te blijven klimmen en kijken. Klimop vertelt ons om "taai te zijn", vooral in tijden van grote tegenspoed, verdriet en grote verandering, waar we doorheen gaan.

Met Klimop maakten de Natives een symbolische boog, die de sjamanistische dood en wedergeboorte vertegenwoordigt. Het laat ons zien dat het leven in een cyclus gaat, van telkens opnieuw sterven en opnieuw geboren worden. Een einde, is daarom altijd ook een nieuw begin.

Meer over het Kraaiseizoen voor tweelingzielen, welke boodschappen onze Divine Masculine voor ons heeft en welke veranderingen er daardoor kunnen gaan ontstaan, leer je van mij tijdens het medicijnwiel-jaarprogramma.

Met het Vind jouw Spirit-programma maken we voor de Herfst Equinox weer een nieuwe “Despacho”. Dit is een offer aan Pachamama en Mama Kilja (Grootmoeder Maan), om de wijsheid van de grootmoeders aan te roepen voor onze transformatie en de Feminine-energie uit te nodigen in ons leven.

Op mijn social media kun je er binnenkort foto’s van terugvinden!

Laat maar los, lieve tweelingziel, je bent GOED GENOEG!

Liefs,

Avalon Sjamaan


INSTAGRAM

Volg je mij al op instagram en YouTube?

TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve tweelingzielen-energie.

Lid worden van de groep kan hier.


MAANBRIEF

Iedere Volle & Nieuwe Maan verstuur ik een maanbrief met het tweelingzielen nieuws.

Lid worden van de maanbrief kan hier.

45a47c1baejpg9162715a69jpg8f7c3b50b7jpgf21d1cf25djpg