Het Dagboek van een Sjamaan “februari voor tweelingzielen”

Het Dagboek van een Sjamaan

De maand februari voor Tweelingzielen

Een nieuwe maand brengt op het Medicijnwiel altijd een nieuw begin met nieuwe energie.

1 februari starten we de nieuwe maand direct met “Imbolc”.

IMBOLC is het Keltische nieuwjaarsfeest wat de vruchtbaarheid van de aarde aankondigt en dus de opening voor groei van onze zaden!

We bevinden ons op dit moment in de winterperiode met de seizoenen. Dat is het Noorden op het medicijnwiel.

Wat is het medicijnwiel eigenlijk?

Het medicijnwiel is de astrologie van de Indianen en brengt ons weer op één lijn met onze ware natuur: de natuur.  

Het wiel bestaat onder andere uit seizoenen, maan cycli en windrichtingen waar we ons mee kunnen verbinden door het wiel te bewandelen, zodat we in harmonie raken met onze Hogere Zelf en daarmee met alles en iedereen om ons heen (ayni).

Dit in harmonie raken, is het stoppen van onze projecties en de illusie waar wij onszelf in vast houden met onze gedachten. Wanneer wij namelijk vanuit bepaalde ogen kijken, is dát hoe onze wereld eruitziet!

Makes sense, niet?

Een voorbeeld:

Iemand zei laatst tegen me: “pff het eiland is echt saai en te klein. Ik wil hier weg. Het biedt me geen mogelijkheden en kansen”.

Ik keek vanuit geheel andere ogen. Ik maakte verbinding met zijn moeder als zijn gids en ontving prachtige inzichten van allerlei mogelijkheden voor hem hier op het eiland. Met kinderen werken, zich verdiepen in DMT en dat hij iedereen kent hier, wat voor hem een nadeel was, zag ik juist als een groot voordeel! Want op die manier kan hij zijn netwerk gebruiken om zijn business te laten groeien!

Zie je dus wat een verschil het maakt, vanuit welke ogen je ergens tegenaan kijkt?

Hoe jij de wereld ziet, heeft te maken met de staat van jouw brein, maar ook met de energie waar jij uit bestaat. Zo zijn sommige sterrenbeelden meer sceptisch en cynisch dan anderen (steenbok bijvoorbeeld) en zijn andere sterrenbeelden meer in beweging dan anderen. Meer positief en humoristisch.

Het Noorden is de plek voor introspectie en reflectie op onze patronen: de wintertijd. Het is het seizoen van de Feminine-energie, in ons allemaal, dus ook bij jouw tweelingziel zal zijn of haar “feminine-kant” meer de ruimte nu gaan krijgen.

Het is de ruimte die we onszelf geven om onze kijk op de wereld te veranderen, onze gedachten, zodat we daarmee andere zaden tot groei kunnen brengen in onze buitenwereld.

Het is de periode voor het veranderen van de staat van ons “reptielenbrein”, die kijkt naar hoe de buitenwereld eruit ziet (de illusie), naar de “Inca-staat” van ons brein, die ziet hoe de wereld er ál uitziet, ook wanneer dit nog geen waarheid is geworden om ons heen.

Ons perspectief leren we veranderen door middel van introspectie (the high priestess: Bereginya): naar binnen keren. Daar waar we contact kunnen leggen met de stroom van Spirit door ons heen.

Naar binnen keren, rust, stilte en compassie, heling, sjamanistisch reizen, meditatie, is allemaal de kracht en opmars van de Feminine, waar het volk van de Q´ero (Peruviaanse sjamanen uit de Andes), al lange tijd geleden een profetie over heeft uitgesproken:

“Wanneer de adelaar en de condor weer samenvliegen, komt er liefde en licht naar de aarde”.

De masculine-wereld, onze westerse wereld en de feminine-wereld, het pad van ons hart, verenigen zich dan met elkaar. Wat betekent ook de tweelingzielen, meer en meer. En dat proces begint binnenin onszelf!

In het Noorden op het wiel, reist de Sjamaan door de oneindigheid heen. Hier ontdekken we dat alles onlosmakelijk met elkaar verbonden is en er niet zoiets bestaat als “lineaire tijd” (de tijd van het westen).

Álles gebeurt op het juiste moment, om de juiste reden.

In het Noorden vindt de Sjamaan de stilte binnenin zichzelf terug. En ziet daar hoe de wereld er écht uitziet en niet langer de illusie zoals de wereld om ons heen eruit ziet.

In het Noorden gaan we diep om het archetype van de “wijze vrouw” in onszelf te versterken. We krijgen lessen op ons pad die ons testen op vertrouwen, geduld en alleen-zijn (Covid lockdown). We leren om te gaan met de situatie zoals het is en daar alsnog onze voldoening uit te halen en rust in te vinden.

Dít is de wáre kracht van de Sjamaan. Het verblijven in de stilte.

De zaden die je deze winter plant en water geeft, zullen in de lente meer hun groei boven de aarde gaan vinden. Weet dus goed wat je aandacht geeft! Maar weer even een reminder voor ons allen ;-)

Kostroma (5 of cups) en Kupalo (page of cups), vertegenwoordigen in de legging van de maand februari de masculine(energie) en de feminine(energie). We zien hen in het begin van februari nog gescheiden van elkaar. Zij een andere kant opkijkend dan richting hem, wat ons vertelt dat de hoofden nog niet dezelfde richting op staan.

Dit komt later in februari goed! Waar we hen beide samen zien, dezelfde kant op kijkend! Wat fantastisch! We zien veel blauw op “the lovers” kaart, wat betekent dat er weer gecommuniceerd wordt tussen beide. Ook wanneer jij al voor lange tijd niks hebt gehoord van jouw tweelingziel of geen contact hebt gehad. Al hangt dit wel af, van hoe goed jij in verbinding met jezelf staat en met jezelf communiceert. De communicatie met onze tweelingziel is daar de spiegel van.

Mercurius in retrograde in waterman, zorgt voor een verbetering in “spirituele communicatie” tussen jou en jouw tweelingziel! Tot en met 21 februari loopt Mercurius retrograde. Gebruik deze tijd voor jouzelf om de communicatie tussen jouzelf en jouw spirit te verbeteren, maar ook met jouw gidsen, waaronder de engelen.

Indien jij weinig met hen communiceert, of weinig openstaat om de begeleiding van je gidsen te ontvangen, betekent het dat de strijd tussen jouw masculine en feminine, binnenin jou, nog te groot is om jouw tweelingziel weer aan te trekken in jouw buitenwereld. “Op goede voet”.

De ander kan namelijk met een Mercurius retrograde weer verschijnen in jouw leven, weer terugkeren, maar dat betekent niet dat de strijd tussen jullie voorbij is en er volwassen wordt gecommuniceerd.

Volwassen communiceren zal gebeuren wanneer jíj de wijze vrouw binnenin jezelf laat communiceren naar jouw buitenwereld en zelf (ook) niet langer spreekt vanuit jouw eigen innerlijke kind-wonden. We denken soms dat we “geheeld” zijn, maar dan blijkt er nog heel wat vast te zitten binnenin ons, wat we niet kunnen loslaten wanneer we daar niet bij stilstaan bewust! Neem dus je tijd hiervoor deze winter.

De maand februari kondigt het waterman-seizoen aan. Dit is het seizoen van Totemdier Otter op het medicijnwiel.

“Waterman-energie” is geheel anders dan “steenbok-energie”, waar we in januari nog inzaten.

De start van het waterman-seizoen op het wiel, betekent dat we op de helft zijn van de winterperiode: de incubatieperiode.

Vanaf de andere helft van het winterseizoen, zal het zaadje meer naar de oppervlakte raken en beginnen met ontkiemen.

Wacht tot na de Mercurius in retrograde met het definitief doorvoeren van jouw plannen! Deze boodschap kwam ook voor mijzelf door natuurlijk, dus dat betekent dat de website die ik online wilde hebben op 1 februari, nog even moet wachten!

Indien je er al zeker van bent dat je wilt meedoen aan het Vind jouw Spirit-programma, noteer dan alvast de datum van 22 maart om 20:00 uur in je agenda. Dat is de eerste live-uitzending voor de start!

Je ziet dat Kupalo er zelfverzekerd bijstaat op de kaart. Met dieren om hem heen. Een kolibrie! Wauw! Sewar Kinté (kolibrie) is hét totemdier van het Noorden op het Medicijnwiel in het Inca-sjamanisme.

Laat dat nou ook hét totemdier zijn, waarvan mijn tweelingziel een kaart trok uit mijn spirit animal deck toen hij de herfst van 2019 op het eiland was. Erna brak Corona uit en hebben we elkaar niet meer gezien. Tóen riep hummingbird (kolibrie) hem dus al om naar de stilte te keren binnenin zichzelf!

Sewar Kinté vertelt mij dat mijn tweelingziel zijn terugkeer aan het maken is mijn leven in, maar dat hij dit voorzichtig wil aanpakken omdat hij nog niet geheel zeker is van zijn zaak. Hij weet dat wanneer hij nu het contact gaat aanhalen tussen ons, dat het dit keer menens is, niet alleen voor mij, maar bovenal voor zichzelf.

Lange tijd heeft hij dit geprobeerd, dat geprobeerd, die gedate, dan weer die, totdat hij de beslissing voor zichzelf is gaan nemen en zijn hart, waardoor hij weer bij mij uitkomt. De 2021-energie van grote verandering tussen de tweelingzielen!

Het lukt ons eindelijk goed om beter te luisteren naar onze innerlijke leiding. We moesten gezamenlijk eerst 2020 door om ruimte te kunnen creëren voor hoger geïnspireerde actie!

De eerste helft van februari, tezamen met het begin van Mercurius retrograde, worstelen we nog best met onze duivelse stem.

De reden dat we nog geen actie ondernemen is omdat de zwaarte nog overweegt. Dit zet Mercurius juist in beweging, tezamen met het lucht-element van waterman, welk seizoen we ons nu in bevinden.

We komen dus weer langzaam in beweging.

Wanneer jij in een koude omgeving woont, kun je nog meer moeite hebben met bewegen. Wakker je vlam dan op andere manieren aan, zoals met sporten.

Na Mercurius retrograde hebben we Kostroma en Kupalo met de gezichten dezelfde kant op. Beide bevinden zich in de natuur.

Februari is de maand van samenkomst tussen de masculine en feminine-energie binnenin ons! Het is de maand van het integreren van ons hogere plan.

STINKDIER verscheen in mijn geestesoog met een aanvullende boodschap van het in overeenstemming brengen van wat we zeggen met ons doen.

Ook wel: wat we voelen, met wat we doen.

Wanneer dit niet in overeenstemming is, trekken we iets anders aan dan wat we willen. Stinkdier kan als geen ander een lucht verspreiden die verschrikkelijk afstotend werkt. Weet dat jij dat ook in je hebt en je daarom je gedachtengolven die je uitzendt goed moet gebruiken!

Stinkdier brengt ons ook zelfvertrouwen om vooruit te gaan in geloof en vertrouwen. Stinkdieren zijn zwart met wit. Belbog (Justice kaart in de cult of wisdom tarot), laat ons zien dat er (meer) “balans en harmonie” aankomt voor de tweelingzielen.

Maar ook “rechtvaardigheid”, wat betekent dat jouw harde werken de vruchten zal gaan afwerpen in de maand februari en maart, wanneer de lente de optocht maakt.

We zien Belbog het licht aanbieden op één knie en het zwaard neerleggen. Haal daar zelf je boodschap maar uit ;-)

De verbinding met de spirit wereld wordt hechter, de energie van 2021 integreert al meer. Dit is de energie van de waterman met de open geest!

De energie van communicatie,harmonieuze verbinding, vernieuwing en verlichting! Februari kom maar op!

Liefs,
Avalon Sjamaan

& Chief White Eagle


SOCIAL MEDIA

Volg mijn dagboekverhalen ook op social media: www.instagram.com/avalon.sjamaan en de Vind jouw Spirit-academie, dé academie voor de hereniging van tweelingzielen, via www.instagram.com/vindjouwspirit_academie

FaceBook: www.facebook.com/vindjouwspirit.nl waar ik meer over het Inca-sjamanisme, de Q´ero (P´aqos) en Chief White Eagle schrijf: mijn leraren.

YouTube voor tweelingzielen updates en mijn dagboekverhalen in vlogs: https://youtube.com/channel/UCrZ3SgbEBJZAhp5h7Z3xY-A

TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve tweelingzielen-energie en kun je er gratis je dromen laten duiden.

Lid worden van de groep kan hier:

Https://www.facebook.com/groups/877090919342912/?ref=share

MAANBRIEF

Iedere Volle & Nieuwe Maan verstuur ik een maanbrief met het tweelingzielen nieuws en Maangebed voor het versterken van de verbinding tussen jou en jouw tweelingziel in spirit.

Lid worden van de maanbrief kan hier:

Https://vindjouwspirit.us19.list-manage.com/subscribe?u=850d939ffb2b8e51c3233e6ff&id=fe50a21fae