Het Dagboek van een Sjamaan

Het Dagboek van een Sjamaan

Amsterdam, 13 juni 2018

De dag van de Nieuwe Maan en over het belang van naar buiten gaan

Het was vechten bij de meerkoetjes vandaag. Waar ik normaal 1x per dag naar buiten ging, heeft mijn Spirit me vandaag 3x mee naar buiten genomen. Soms kwam ik zelfs helemaal niet buiten, maar dat ging dan volledig tegen mijn intuïtie, tegen de stem van mijn Spirit, in. Dan raakte ik verdwaald in mijn negatieve gedachten en kon ik me nog tot weinig zetten. Vandaag was ook zo'n dag, maar sinds ik 'awake' ben, ga ik gelukkig met meer gemak naar buiten waarmee ik de negatieve gedachtencirkel Bewust weet te doorbreken.

Toen ik nog in Almere woonde kwam ik soms zelfs dagen achter elkaar niet buiten. Niet wetende dat het volledig met mijn eigen energie te maken had waardoor ik telkens zo moe was en me wilde afsluiten van de buitenwereld. Ik dacht altijd dat externe prikkels me zo moe maakten. Zo werkt dat bij hoog sensitieve personen (HSP), dacht ik. Sinds ik ‘wakker’ ben, met een verhoogd bewustzijn leef, ben ik mij ervan Bewust dat het interne prikkels zijn die mijn energie en stemming verzwakken. Vandaag was het dus zo'n dag.

Ik ben bezig met het schrijven van een gedichtenbundel die ik graag wil inzenden naar een uitgeverij. Dat is voor mij een ontzettend grote stap. Daar waar ik mezelf eerder nooit liet zien, ga ik nu uitgeverijen aanschrijven met 'hoi, hier ben ik en dit is mijn talent'. Een superspannend moment voor mij, waarbij ik nog regelmatig in mijn oude angstpatroon schiet. Zo ontdekte ik vanochtend dat ik onbewust (dat is het altijd natuurlijk) allerlei uitstelgedrag aan het verzinnen was waarom ik nog niet kon beginnen met schrijven. Ik ging eerst even kleuren, want dat is goed om mijn brein te activeren voor mijn creativiteit. Daarna ging ik even breien, want dat is goed om mijn brein en zenuwstelsel tot rust te laten komen. Toen nog even thee drinken, mediteren, eten, wat lezen. Halve ochtend alweer voorbij, wat ik mezelf kwalijk begon te nemen door een oordeel over mijn gedrag te vellen: "kijk, dit is wat je altijd doet. Zo gaat die gedichtenbundel natuurlijk nooit de deur uit". Door dit oordelende gedrag, veroordeelde ik mijn ego. Mijn donkere kant. Daarmee accepteerde ik mezelf niet zoals ik ben, waardoor mijn frequentie van trilling naar beneden ging en daarmee ook mijn geestelijke en lichamelijke energie.

Die trillingsfrequentie zal ik kort even toelichten. Gedachten die liefdevol zijn, uit compassie bestaan en positiviteit, hebben een hoge trilling en daarmee goede - hoge - energie. Het gevolg is dat jij daarmee goede energie hebt en je goed in je vel voelt; je trekt daarmee positieve dingen aan in je leven. Alle gedachten (en gepraat) die niet liefdevol zijn, zoals oordelen over jezelf of anderen, klagen, roddelen, nare opmerkingen maken of kwetsend gedrag vertonen, geeft een lage trilling af in ons lichaam en daarmee verlaagt het onze energie. Eigenlijk is de gedachte erachter heel simpel als we als uitgangspunt nemen dat alles energie is. ‘Hoge’ gedachten is hoog in energie, ‘lage’ gedachten is laag in energie. Als een plantje al dood kan gaan wanneer er niet liefdevol tegen wordt gesproken en het geen positieve aandacht en liefde krijgt, wat denk je dan dat er met ons mensen gebeurt wanneer wij zo negatief en oordelend tegen onszelf spreken? Wij bestaan net zoals een plant uit een Spirit die enkel het Licht kan laten stralen wanneer er Liefde wordt getoond.

Gelukkig nam mijn Spirit me tot 3x toe mee naar buiten. Moeder Natuur heeft zeer positieve energie en helende kracht. Hoe meer je dus buiten doorbrengt hoe positiever je kunt denken, hoe liefdevoller je naar de wereld kijkt, hoe beter je energie is, wat vervolgens weer aantrekt wat je uitstraalt: liefde en positiviteit. Volg je het nog?

Naar buiten gaan en tijd in de natuur doorbrengen is dus heel belangrijk voor het helen van onze energie, en daarbij tevens de zorg voor Moeder Aarde. Want wanneer ons Moeder vergaat, is er helemaal geen Liefde meer.

Vanavond is het Nieuwe Maan. Een perfect moment om nieuwe plannen te starten en intenties uit te spreken wat je wilt bereiken met je plannen. Wanneer je jouw positieve intentie in de vorm van een gedachte of brief de wereld inzendt hangt daar dus ook energie aan welke door het Universum zal worden opgepikt en gemanifesteerd. Hierbij geldt dus ook: hoe groter en mooier jouw plannen hoe groter en geweldiger de energie die jij uitzendt. Daarmee trek jij weer aan wat je uitzendt en manifesteer je geluk, voorspoed en liefde in je leven. Veel plezier vanavond met het uitspreken van jouw wensen. Zorg je ervoor dat ze krachtig zijn? ♡

”Prachtige Nieuwe Maan,

laat al mijn nieuwe plannen positief verlopen gaan,

en ik de tijd nemen om bij mijn behoeften en wensen stil te staan.

Zodat ik mijn energie aanwendt om positieve resultaten te kunnen bereiken,

waarmee ik mijn leven spoedig met liefde, geluk en voorspoed zal verrijken”.


Liefs,

Aναℓση