Het Dagboek van een Sjamaan

Het Dagboek van een Sjamaan

Het is tijd voor mijn wedergeboorte

Tijdens onze spirituele reis hier op Aarde gaan wij door verschillende niveaus van bewustzijn heen. Een belangrijk moment daarbij is het moment van ‘wedergeboorte’.

Wanneer we naar een hoger bewustzijn raken hoort daarbij het afscheid nemen van alles wat je ziel, je Spirit, lichaam, geest en hart niet meer dient. Je gaat terug naar je natuur, terug naar dé natuur. Relaties waarbij de ander sterk vanuit een ego-patroon leeft dienen jouw Spirit niet meer. Jij bent je bewust geworden van jouw eigen kracht en die aan het versterken om je Prana, je levensenergie te kunnen helen. Dat proces raakt verstoord wanneer een ander afbreuk doet aan jouw eigen kracht vanwege het eigen ego-patroon. Daarbij kun je denken aan vrienden die jou misgunnen, vrienden die jouw beslissingen in twijfel trekken, vrienden die jaloers zijn. Deze vrienden misgunnen het eigenlijk zichzelf en trekken hun eigen beslissingen in twijfel wat op jou wordt geprojecteerd omdat dat het gebruikelijke patroon is wat ze kennen en onbewust volgen. Je voelt daardoor helaas wel de behoefte om jezelf te verdedigen, je raakt teleurgesteld (waarom is hij/zij niet blij voor mij), je gaat twijfelen aan je eigen kunnen en beslissingen waardoor je uit balans raakt en het ten koste gaat van je gevoel van eigenwaarde. Iedereen bewandelt het eigen pad en maakt de eigen reis, alleen gaat dat soms niet samen. Jíj dient nu namelijk keuzes te maken die goed zijn voor jou, voor jouw eigen kracht, voor jóuw spirituele reis en niet die van de ander. Je bent je daar nu van bewust.

Daaronder vallen ook relaties waarbij de ander laag zit in eigen kracht en eigen levensenergie (Prana). Wanneer de ander laag in Prana zit kun je dat merken aan vermoeidheid na afloop van een gesprek, ook telefonisch of digitaal. Jouw energie wordt – onbewust – door de ander afgetapt waarmee zij hun energie aanvullen en jij leeg raakt. Zolang jij zelf nog worstelt met je balans van Prana is het daarom verstandig om afstand te nemen. Dit is geen makkelijke beslissing, dat weet ik. Het grootste gedeelte van de maatschappij vindt dit een egoïstische beslissing. ‘’Hoe kun je nou ineens allemaal vrienden laten vallen?’’ Ik ben geblokkeerd op Social Media, op WhatsApp, genegeerd en nog zoveel meer. Dat is een hele normale reactie van teleurstelling en boosheid en die reactie mag er gewoon zijn bij de ander. Het is aan ons de keuze of we ons daardoor laten beïnvloeden. Ik heb gekozen voor mijn eigen geluk en heling. Ik heb gekozen voor wat ík nodig heb. Wanneer ik dat niet zou doen doe ik afbreuk aan míjn eigen kracht, want het kost mij energie. Ík ben moe. Doet niet af aan het feit dat het natuurlijk altijd een moeilijke beslissing blijft om te nemen, sommige vriendinnen kende ik al vanaf de basisschool.

Daarnaast is door mijn spirituele reis ook mijn persoonlijkheid veranderd. Waar ik tot voor kort nog plezier beleefde door mee te doen met de meute, ervaar ik dat nu niet meer als plezier. Ik wil niet meer naar drukke festivals waar mensen zich volzuipen en volstoppen met drugs zodat ze een leuke dag hebben. Plekken waar je amper kunt lopen van de mensen zijn teveel energieën bij elkaar die ik voel en ervaar. Ik ben me (te) bewust van mijn omgeving om me nog te kunnen vermaken in een drukke kroeg. Mijn waardes in mijn leven zijn veranderd. Ik wil mezelf op een dieper niveau met mensen kunnen verbinden in plaats van mee te doen in de gezamenlijke deler van het samen drinken, samen feesten en samen vluchten. Ik ben uitgevlucht. Ik ben wakker. Ik ben bewust.

Ik heb daar ontzettend moeite mee gehad en soms nog steeds. Ik heb een hele tijd de angst ervaren dat ik nu nooit meer naar een leuk feestje wil. De angst ervaren dat ik nooit meer ga salsadansen. De angst ervaren dat ik ‘saai’ ben geworden en voortaan een ‘saai’ leven ga leiden. Mijn eigen oordeel, want wat is de definitie van saai? In die angstfase die zich tot voor kort nog heeft afgespeeld dwong ik mezelf om dingen te ondernemen om te bewijzen dat ik het nog wel in me had, terwijl mijn energie eigenlijk zei ‘’ik ben aan het helen ik wil graag rust’’. Ik verzette me tegen wie ik was geworden. Want ik kende die persoon helemaal niet. Ik accepteerde mijn Ware Spirit niet. Mijn Ware Spirit die al die tijd onderdrukt is geweest door in vluchtmodus te staan. Des te drukker ik was, des te beter, dan hoefde ik nergens bij stil te staan en me nergens bewust van te zijn. Drukke feestjes, veel uitgaan, alcohol. Totdat het mediteren mij naar een hoger niveau van bewustzijn bracht en mijn Spirit zei ‘’ik wil niet meer verstopt worden, ik wil stralen’’.

Sinds medio maart, het moment dat ik begon aan een nieuwe laag van bewustzijn, leef ik teruggetrokken om mijn innerlijk werk te kunnen verrichten. Om de focus op mezelf te leggen, om oude wonden en oud-karma te helen uit dit leven en vorige levens, zodat mijn energie mag stromen en ik mijn licht kan laten stralen. Mijn ego is veelvuldig getest in deze periode of ik het aankan om als Lichtwerker naar buiten te treden. Of ik loyaal en dienstbaar kan zijn aan het Universum en aan mijn Ware Spirit door keuzes te maken die mijn Spirit versterken en onze Wereld dienen. Dat ik mijn ego niet ten koste van anderen zal laten gaan in mijn werk als Lichtwerker. Ik heb de test doorstaan. Het is tijd voor mijn wedergeboorte.

Ik trek de laatste weken telkens dezelfde kaart uit mijn Tarot kaartendeck, namelijk de kaart ‘de dood’. ‘De dood’, hetgeen we allemaal zo ontzettend vrezen, maar juist zo nodig is om een nieuw begin te kunnen starten in ons huidige leven, om te reïncarneren vanuit een vorig leven om de Wereld naar een hoger niveau te helpen. Dood van een deel van mijn persoonlijkheid wat mijn Spirit niet meer dient. Dood van een deel van mezelf waar ik aan vast bleef houden uit angst voor het onbekende, angst voor wat er komen gaat, angst voor wie ik word, angst voor wie ik ben.

Het achter me laten van mijn oude leven voelt als het afsluiten van een hoofdstuk uit mijn levensboek. Het voelt alsof er een deel van mij afsterft. Een deel wat niet meer nodig is om onderdeel te zijn van mij, mijn ongezonde ego-deel, mijn onbewuste deel. Dit is onderdeel van onze spirituele reis en noemen ze de ‘wedergeboorte’; het teruggaan de Wereld in op een dieper en hoger level van bewustzijn. Ik ben wakker en ik leef. Eindelijk.

Sinds een tijdje krijg ik door dat ik het hoofdstuk ‘Roxanne’ ga afsluiten. Avalon is mijn tweede naam en heeft een zeer mystieke en spirituele betekenis. De keuze van het Universum om die naam te gaan dragen begrijp ik dus heel goed en vind ik prachtig, al had mijn ego er wel een eigen oordeel over ‘’dat is toch raar, ineens een andere naam aannemen. Wat zullen mensen daar wel niet van denken?’’. Totdat ik de afgelopen paar dagen al twee keer het nummer ‘Avalon’ van Brian Ferry van Roxy music (toepasselijk of niet!) op de radio heb gehoord. Ik een kaart uit mijn Tarot trok waarbij een link stond naar het mystieke ‘Avalon’: ‘het eiland van de appels’; de vrucht der wijsheid van Keltische godinnen. Mijn post op Instagram is gisteren door twee pagina’s geliked met in beide hun naam ‘Avalon’. Toeval bestaat niet. Ik heb de hint begrepen. Het is tijd voor mijn wedergeboorte. Mijn energie is geheeld en mijn eigen kracht is sterk genoeg om de Wereld weer in te gaan.

Dit keer officieel als Lichtwerker en New Age Sjamaan om tezamen met alle andere Lichtwerkers onze Wereld naar een hoger level van bewustzijn te kunnen brengen.

Alles is Liefde ♥ Alles is Energie

Liefs ♡
Avalon