Het Dagboek van een Sjamaan 26 oktober 2020 “De energie is in beweging: inzichten ronden zich af”

Het Dagboek van een Sjamaan 26 oktober 2020

“de energie is in beweging: inzichten ronden zich af”

We bevinden ons op dit moment in het seizoen van Schorpioen. Het sterrenbeeld Schorpioen is een waterelement en het zijn hele gevoelige sterrenbeelden, die moeilijk bij de eigen emoties komen.

Wat een “geluk” dat mijn Maanteken in Schorpioen staat en dit sterrenbeeld daarmee mijn binnenwereld beheerst!!

Daarnaast bevinden we ons nu in de “wassende maan fase”, wat de fase is van het “onderzoek doen” naar de inzichten die we de afgelopen week hebben binnengekregen met de Nieuwe Maan. We zijn in opbouw naar de Volle blauwe Maan, de tweede volle maan van deze oogstmaand én de maan die samenvalt met Samhain, het Keltisch nieuwjaarsfeest en begin van de winterperiode bij de Kelten. Wat betekent dat we deze week zullen “weten”.

Wanneer jij voldoende openstaat voor de energie en communicatie met spirit, zul jij diep van binnen helder weten wat er voor jou de komende winterperiode op de agenda staat. Hierop kun jij vervolgens in blind vertrouwen gaan handelen, want je hebt het immers gevoeld én je weet het zeker. Dit is de energie van deze week: vertrouw je op je éigen gevoel en stem, of laat jij je nog van de kaart brengen door wat anderen erover te zeggen hebben? Ook: zie je de boodschappen die spirit jou geeft, al dan niet door anderen heen? Of zie jij ze niet en blijf je jouw oude cyclus herhalen van het blokkeren van je ware emoties en daarmee je ware zelf?

Schorpioen zet even flink onze wereld op z´n kop met alle emoties die nog vastzitten in ons baarmoedergebied en die gezien willen worden. Tezamen met Mars in retrograde nog tot medio november én Mercurius in retrograde tot begin november, worden we flink “terug geduwd” in ons lichaam om onze emoties te voelen en te zien.

Met mijn Maanteken in Schorpioen waren de afgelopen dagen helemaal voor mij flink intens en emotioneel en wat een beweging vond er plaats binnenin mij! Er wilde zoveel gezien worden en “uit” mijn baarmoedergebied verwijderd.

Geheel zoals de Wassende Maan dat in actie heeft gezet op 23 oktober. De Wassende Maan is gelijk aan de lente periode op het medicijnwiel, de windrichting van het Oosten en beweegt ons daarom om vernieuwing te laten plaatsvinden. We ademen nieuwe energie in en bouwen dit op tot een hoogtepunt naar de Volle Maan, om vervolgens de energie die we hebben opgebouwd, weer uit te ademen en los te laten. En helemaal met deze volle maan op Samhain met de “start” van de winterperiode in de natuur. Dé dag (31 oktober) waarop alles wat nog verborgen lag in mijn onderbewustzijn, aan het licht zal zijn gebracht.

Voordat we kunnen “loslaten”, is het eerst nodig om in actie te komen en dat gebeurt langzaamaan tijdens de wassende maan in onze binnenwereld en tijdens de volle maan in onze buitenwereld. De Volle Maan staat gelijk aan het Zuiden op het medicijnwiel en is daarmee verbonden aan het element vuur. Aan masculine-energie, aan “verbranding” van oude lagen van onszelf en daarmee het loslaten van oude huid. Het is verbonden aan “beweging” en het nemen van een sprong, “de laatste zet” om weer een laag te doorbreken. We richten onze energie naar buiten.

“When I move, U move”, zingt John Legend ons toe.

Dat ik niet in beweging was, zag ik als spiegel de afgelopen dagen terug in het leven van mijn tweelingziel. Ik werd door spirit begeleid naar zijn facebook-pagina, waar ik NIET op wilde kijken. En dit keer echt niet! Maar als het na 3 keer nog steeds blijft terugkomen, dan weet ik “oké, er is iets dat ik MOET zien”, dus dan geef ik me daaraan over.  

Ik zag niet veel bijzonders, behalve dat hij nu eindelijk echt alleen woont, in de bergen, de Franse Alpen. Wat voor hem echt een grote stap is, nu hij 5 jaar in een bus heeft gereisd en overal en nergens heeft gewoond met huisgenoten.

Deze onrust herken ik helemaal. Ik heb dat net zo gedaan namelijk, de jaren voordat ik mezelf op Fuerteventura vestigde in november 2019. Ik ben nu bijna een jaar op één plek, wat voor mij nu echt een zegen is, maar wat ik tot aan gisteren nog als frustrerend ervoer.

Ik zag op zijn pagina dat hij bezig is met allerlei “projecten”. Hij gaat daarmee dus eigenlijk in tegen wat de energie op dit moment vraagt en dat is dat tijdens de herfst door ons dient te worden losgelaten en juist GEEN nieuwe projecten dienen te worden gestart, net zoals we dit iedere afnemende maan doen tijdens iedere maan cyclus. We ronden af, waar we vanaf die nieuwe maan innerlijke aan gewerkt hebben.

Gisteren realiseerde ik me waarom hij nog steeds “bezig is” met allerlei projecten en zichzelf daarmee dus weghoudt van wat er écht toe doet: het bouwen aan zijn zielsmissie. Zijn “sjamaan-zijn”, zijn ondernemerschap. Hij wil al heel lang heel graag mannencirkels organiseren.

Ik zie aan hem dat hij nog onzeker is om echt de stap te gaan nemen. Dat betekent dat hij nog niet voldoende zelfvertrouwen heeft en zichzelf op voldoende waarde schat om echt te geloven dat hij het kan. Zijn energieveld is nog niet sterk genoeg, maar dat is nu aan het veranderen met de routine waar hij nu mee bezig is. Ik zag dat hij weer yoga heeft opgepakt. Zijn gitaar kwam in beeld en prachtige bergen. Dus hij zit daar nu helemaal op zijn plek, het is nu enkel nog een kwestie van loslaten voor hem zodat zijn energie kan shiften.

Ik voel me af en toe net een spion hahaha! Volgens mij was ik dat ook in een Frans leven!!

Ik herken zijn patroon in mijzelf. Dit is familiekarma. Jezelf “bezig houden” met van alles en nogwat in je hoofd en buitenwereld, zodat je niet groeit. Zodat je “klein blijft”. Je innerlijke kind blijft klein, waardoor we onszelf “veilig voelen”.

Deze energie is nu in beweging en het is aan ons om daar nu iets mee te gaan doen.

Gisteren had ik eigenlijk een heerlijke massage geboekt, maar ik hoorde al sinds eergisteren dat ik naar El Cotillo ging. Ik heb nog steeds wat moeite met te vertrouwen of de stemmen nu écht zijn, of dat het mijn eigen stem is die me wil saboteren. Want ja… hallo.. waarom zou je een overheerlijke massage afzeggen?

Ik had eerder “gehoord” dat ik mijn bus in El Cotillo ging vinden. Dus daar ging ik weer.. vol verwachting en vast in mijn hoofd met hoe ik dacht dat het allemaal zou gaan gebeuren. Ik had Guapa thuis gelaten en geluisterd naar mijn gidsen die me vertelden dat ze meer angst heeft voor de auto met een rit van 2 x een half uur, dan dat ze zou hebben wanneer ze alleen thuis zou zijn. Zo handig om zelfs hondenadvies van mijn gidsen te kunnen ontvangen!! Dus ik wandelde met haar voordat ik wegging en stapte in de auto.

Ik kwam tot zoveel mooie realisaties toen ik daar was, dus het was geheel nodig om mij daarnaartoe te begeleiden.

Gisteren realiseerde ik me namelijk toen ik bij de Lagoons stond, welk natuurgebied echt prachtig is en rustgevend, dat ik niet “pas” gelukkig ben wanneer ik in de bus woon in de Lagoons. Dat “geluk” geheel te maken heeft met het aanwezig zijn van onze gedachten in het hier en nu, met de focus op wat er toe doet en niet wat er nog komen gaat.

Dit is moeilijk voor mij, want als Waterman ben ik een intellectueel sterrenbeeld en als sjamaan heb ik de kracht van visioenen en creëer ik mijn eigen werkelijkheid vanuit de kracht en intentie van mijn geest. Daarnaast ben ik er sinds eergisteren ook achter dat ik hoogbegaafd ben, wat het uit mijn hoofd komen allemaal niet makkelijker maakt!

Dit is echt de kracht van schorpioen, die ons helpt om het onderste uit ons onderbewustzijn naar het licht te halen. Waar de afnemende maan én nu de herfst periode ons ook toe bewegen. Zodat we het kunnen zien, doorvoelen en kunnen loslaten. We kunnen namelijk pas iets loslaten, wanneer we het geheel hebben doorvoeld. Zolang ik mijn gevoelens van onrust blijf “wegpoetsen” met allerlei projecten, sta ik niet stil om werkelijk te voelen en te zien hoe het NU is, bij mij van binnen! En de verbinding met mijn tweelingziel maak ik vanuit mijn hart, wat eerst voldoende heling behoeft wil het zich veilig voelen om weer te openen, onvoorwaardelijk!

Wanneer ik niet mag voelen van mezelf en niet mag “zien” en geloven in mijn hogere visies, dan staat mijn tweelingziel dat zichzelf ook niet toe! En blijft beider ons hart gesloten voor onze hogere leiding en de liefde.

Ik kwam terug van El Cotillo met bovenstaand inzicht, maar toch ook enige teleurstelling dat ik niet mijn bus gevonden had! Al hoorde ik toen ik bij de Lagoons stond in de avond, dat ik er al voorbij was gekomen. Maar ik geloofde het niet. Want waar dan?

Pas vanmorgen “brak” alles door bij me aan inzichten. Dat kon nu doorbreken, omdat ik had losgelaten! Ik had gezegd: “oké spirit, het is wel prima zo. Ik ben tevreden met hoe het is en wie ik ben!”. Dat heb ik wel vaker geroepen, maar nog nooit eerder heb ik het ook zo daadwerkelijk gevoeld, tot vanochtend!

Ik stond dus op zender “ontvangen”. Mijn hoofd was niet meer “bezig” en “druk”, waardoor ik het zag!!!

Er werd een video op mijn pad gebracht van het maken van een eigen bus en toen vóelde ik het! Ik “zag” het! Ik had dit al zo vaak “gezien” en gevoeld, maar ik geloofde het maar telkens niet dat dit ook echt voor mij weggelegd kon zijn. De kaarten die ik vanochtend trok bevestigden nog maar eens dat we moeten vertrouwen op onze innerlijke visie.

Voordat ik op weg ging naar El Cotillo, kreeg ik de visie door dat de bus “groenig” zou zijn, wat ik in mijn dagboek schreef. Tijdens het kijken van de video kwam de bevestiging tot me dat de bus die ik op mijn pad zal krijgen als dé bus, een verlengde bus zal zijn die ik samen met mijn tweelingziel zal gaan ombouwen naar een Tiny house.

En toen wíst ik het. Ik vóelde het!  

Gisteren toen ik op weg naar El Cotillo reed, passeerde ik een licht “groenige” VERLENGDE Camperbus! WAT!!! Ik weet het zo zeker! Dat is mijn bus!! Want weet je wat zo mooi is? Dat ik “groenig” opschreef en het inderdaad “groenig” was, want het was een soort van mintachtige lichte groenige kleur. Dus niet helemaal groen zoals groen is.

Ditzelfde gevoel had ik namelijk vorig jaar toen ik plotsklaps ineens wíst dat ik naar Fuerteventura ging emigreren en niet ging backpacken naar Sri Lanka, zoals ik dat heel lang dacht.

WAUW. THIS IS IT.  

Dit is echt de Volle Maan in combinatie met Samhain kracht, zodat ik deze Volle Maan de sprong volledig kan wagen en alles kan loslaten. Ik weet wat er gaat gebeuren. Het hoe en het wanneer laat ik aan spirit over om me naar de juiste plek te begeleiden!

IK GA GEWOON MIJN EIGEN BUS / TINY HOUSE BOUWEN!!!! MET MIJN TWEELINGZIEL!!! Ik weet ook zeker dat hij zal gaan terugkeren voor de bouw van de bus. December is de maand van eenheid en dan zal de cyclus zich ieder jaar herhalen.

December 2018 sprak ik hem via facebook messenger heel kort. Ik had toen in de herfst net gehoord van mijn gidsen dat hij mijn tweelingziel is. Werkelijk waar was het een bericht van ik die hem stuurde: ik moest aan je denken, hoe gaat het met je? Hij die mij stuurde dat het net uit was met zijn relatie en hij erover dacht om terug te gaan naar Frankrijk en ik die hem vervolgens stuurde dat alles met een reden gebeurt en het universum brengt wat we nodig hebben, iets in die trant. Ik voelde ontzettend zijn zwaarte als: “het leven zit me alsmaar tegen”.

Ik was toen al ontwaakt en me bewust van dat wij zélf het leven creëren en dat alles met een reden gebeurt.

December 2019 woonde ik op Fuerteventura net 3 weken toen hij hierheen kwam voor een week met vakantie. We zagen elkaar en het was alsof we elkaar gisteren nog gezien hadden. We maakten een roadtrip en gingen zelfs rond de tafel met een vrouw voor het bespreken van het aankopen van een stuk grond (spirit bracht ons daar en we leken net een stel!). En dat terwijl we elkaar echt amper hebben gesproken en gezien in de aardse dimensie! In de spirit dimensie spreek ik hem dagelijks haha!

Mijn inzichten konden de ruimte krijgen omdat IK de ruimte had gemaakt door LOS TE LATEN (het thema van de Masterclass tijdens de Volle blauwe Maan in Stier op 31 oktober a.s.).

Wat me daarbij ook hielp was het volgende.

Drie dagen geleden kreeg ik een ontzettende angstaanval.  

Ik was buikspieroefeningen aan het doen en dat zette de energie in me flink in beweging. Ineens uit het niets stopte ik, pakte ik mijn telefoon en begon ik mijn pakketje op te zoeken met de track & trace code (?!). Erna liep ik naar de keuken, at ik een handvol amandelen en appte ik mijn vriendin en kwam toen tijdens het appen met haar tot het inzicht dat ik een angstaanval had gehad en dat direct probeerde “weg te poetsen”, alsof het niet gebeurde, door mijn dagelijkse gang van zaken voort te zetten en mijn vlucht te nemen in mijn telefoon en eten.

WAUW! Dit inzicht zorgde echt voor een totale openbaring voor mij. Dank Schorpioen! Want ik heb dit al heel lang! Maar ik heb nooit eerder ingezien dat het angstaanvallen waren en dat ik ontzettende faalangst heb. Welke angst ik sinds mijn bewustzijn hiervan, alle ruimte nu kan geven om er te mogen zijn.  

In plaats van dat ik het nog langer wegpoets, kies ik er dus nu voor om mezelf te accepteren en ook deze emotie.

Door dit flinke loslaten maakte ik een flinke shift in energie. Ik creëerde weer ruimte voor de stem van spirit.

De dag erna kon daarom het inzicht bij me doorkomen, via mijn moeder die me erop wees, dat ik hoogbegaafd ben. Ineens vielen alle puzzelstukken in elkaar van mijn jeugd, van mijn school problematiek (ik zakte van gymnasium ineens naar de havo en had altijd concentratie problemen), van mijn soms moeizame verbindingen met anderen, van het ALSMAAR in mijn hoofd leven. Ook doorzettingsvermogen is een kenmerk van hoogbegaafdheid én zelfs het terechtkomen in een burn-out (waar ik me nu voor een 2e keer in bevind).  

"Een hoogbegaafde is een snelle en slimme denker, die complexe zaken aankan. Een sensitief en emotioneel mens, intens levend. Autonoom, nieuwsgierig en gedreven van aard. Hij of zij schept plezier in creëren."

Zo zegt de beschrijving die ik op de website van Mensa vond. Dat is toch heel iets anders als: “je leeft teveel in je hoofd, je moet meer aarden. Je denkt teveel. Stop eens met al je ideeën”. Zoals ik vaak tegen mezelf spreek.

Waar ik mezelf eerst zag als “problematisch” en “gefaald” hebbende, ging ineens de knop om naar het zien van mijn eigenwaarde. Ik heb mijn hoogbegaafdheid nooit de ruimte gegeven en daarom altijd geprobeerd om mee te komen met de samenleving. Met wat anderen van vriendschappen verwachten, maar dat was niet wie ik was en wat ík nodig had. Ik ben vaak alleen en dat vind ik fijn. Mijn “chaotische” praten, hoe ik het zelf altijd benoem, komt voort vanuit mijn gedachten en geest die als een razende gaan. Ik zie nu WAAROM en dat is zó´n zegen voor me. Door mezelf in alle kenmerken van hoogbegaafdheid te herkennen vond ik rust. Ik vond herkenning en ik vond acceptatie.

Tezamen met al het helder weten van mijn bus en het toestaan van mijn angstaanvallen, ben ik in zó´n andere energie terechtgekomen! En dat kon alleen maar doordat ik heb losgelaten.

De ochtend erna durfde ik mijn kanaal weer te openen en kreeg ik allemaal boodschappen door van de moeder van de tweelingziel van een vriendin van mij hier. Hij had wat problemen met het uitvallen naar zijn vriendin (mijn vriendin) en zijn moeder vertelde me waarom. Ze sprak door mij heen tegen mijn vriendin over whatsapp en mijn vriendin bevestigde alles wat ze doorgaf. Het was weer zó´n gave ervaring en zó´n bevrijdende ervaring om te luisteren naar wat er van me gevraagd werd en mijn kanaal daarvoor open te stellen.

Ik merk dat daarop nog angst zit bij me, angst dat ik me niet goed genoeg bescherm tegen andere entiteiten of ineens dingen moet doen die ik echt niet wil, maar het onderscheid dan niet ken tussen wat veilig is en wat niet. Ik groei daar steeds meer in en raak steeds beter in het herkennen van de stemmen en het luisteren ernaar. Ik voel de verbinding sterker en weet vrijwel direct nu wie er bij me is. Als het niet fijn voelt blokkeer ik het en open ik mijn kanaal niet. Bij twijfel zeg ik altijd NEE. Dit werkt op dit moment goed voor mij voor het bewaken van mijn eigen grenzen.

Energiewerk is uitputtend, dus erna ben ik direct gaan rusten, al kwam mijn hoofd echt niet tot stilstand!

De energie is dus op dit moment FLINK in beweging. Ik heb nog nooit zulke grote ontdekkingen over mezelf gedaan zoals in de afgelopen paar dagen.  

We zijn in opbouw naar de Volle blauwe Maan in Stier. Wat betekent dat het nú de tijd is voor ons om ons perspectief te shiften. Hoe kijken we naar onszelf? Hoe is onze eigenwaarde? Wat laten we toe? Wat blijven we dragen dat niet van ons is? Vooral de emoties van anderen, waardoor je jezelf wegcijfert en kleiner maakt mogen we loslaten! Maar hoe doe je dat?  

Ik deel mijn ervaringen en kennis daarover met jou tijdens de Masterclass op 31 oktober. Ook over hoe je jouw tweelingziel écht kunt loslaten, al wordt daarover vaak gezegd van niet. Ik spreek vanuit mijn eigen ervaring van wel.

Door mijn angst de ruimte te geven, maar bovenal door toe te geven dat ik weer een burn-out ervaar, dat ik angstaanvallen heb, dat ik faalangst ervaar en altijd al heb gehad, heb ik een heel groot stuk van mezelf de ruimte gegeven om er te mogen zijn. Zoals ik ben en niet “perfect” te hoeven zijn, zoals ik dat altijd van mezelf heb gemoeten. De hoogbegaafdheid heeft me daar hét ontbrekende puzzelstuk nog voor gegeven.

Ik ben klaar om de sprong te wagen spirit! Ik ben klaar om in blind vertrouwen te gaan! In volledige overgave aan wat jullie van mij vragen! Ik zie het. Ik voel het. Ik weet het. En daar vaar ik op!

Wat mag jij loslaten deze herfst? Wat komt steeds terug in jouw leven wat je wilt veranderen?

Liefs,

Avalon

MASTERCLASS, Q&A en WOMB BLESSING € 25,-

Tijdens de Volle Blauwe Maan op 31 oktober vindt er weer een LIVE Masterclass via ZOOM plaats en Q&A, voor de hereniging van tweelingzielen. Jij leert daarin van mij alles over de tweelingzielenreis (ook handig voor jou als tweelingzielen reader!) en kunt mij jouw persoonlijke vragen stellen.

Na de Masterclass en Q&A maken wij gezamenlijk een Sjamanistische reis, waarin ik jouw baarmoedergebied zal zegenen zodat wat in jouw onderbewustzijn ligt, naar het licht zal komen en jou zal gaan bewegen om de stappen te gaan nemen die voor jou nodig zijn op je hogere pad. Dit is het archetype van “de goede moeder”.

Deze Maan heeft nog eens een extra krachtige uitwerking, nu deze samenvalt met Samhain, het keltisch nieuwjaar. Wat ook de dag is van Halloween, waarop we de voorouders zullen eren (tijdens de sjamanistische reis).  

Samhain is de omslag naar de wintertijd bij de Kelten. In welke tijd de Kelten in rust gingen doordat alles wat nog gezien wilde worden vanuit het onderbewustzijn, nu aan het licht was geraakt zodat het volledig kon worden losgelaten. Het is de periode van minder licht op aarde, wat betekent meer licht bij ons van binnen (feminine energie).

Het thema van deze Masterclass is “loslaten”.

Aanmelden doe je hier.