Het Dagboek van een Sjamaan 24 mei 2021 “Saturnus retrograde, the lord of Karma”

Mijn ochtend gisteren begon zo bijzonder! Ik wil zo graag een native fluit en had er 1 bij bol.com gezien via de fluitwinkel.nl en die in mijn winkelmandje gedaan. Dus ik deed er nog wat bij vanochtend en zag toen dat de fluit eruit was!! Waaaaat!!

Dus ik helemaal in paniek! Neeeee nu krijg ik de fluit nooit meer voor zo goedkoop!! Dus mijn gidsen zeiden: “ga eens naar de fluitwinkel(.nl)”. Dus ik blader en zie daar die fluiten gewoon staan! Pfieuwww gelukkig! Maar dat ging ´m niet worden! Dus ik blader verder en kom bij een cederhout fluit uit, waarbij ik “JA DIE” hoor. Ik had eerder al gehoord dat het een langere moest worden. Maar ik dacht.. “kan ik daar wel op spelen?!”.

Ik hoorde ook “toon A”, dat had ik eerder ook al doorgekregen. Toon A is verbonden aan het 3e oog en helpt daarom anderen en mijzelf natuurlijk, om me beter te kunnen verbinden met het hogere plan en de hogere visie. Het wekt visioenen op.

Dus ik bestel een A en direct erna begin ik te twijfelen. Want ik zou zweren dat die middelste fluit me aantrekt! Die roept me! En dat was geen toon A! Dus ik weer lichtelijk in paniek of ik nu wel de juiste besteld heb...

Mijn gidsen zeiden me: “we zeiden al eerder een A”. Toch keek ik voor die middelste en bleef ik twijfelen. Dat was een G, welke toon verbonden is aan onze keelchakra. Die fluit was langer, dus ik dacht: “maar jullie zeiden dat ik een langere moest nemen”.

Ik hoorde Chief Red Hawk van de Lakota (Oglala Sioux) toen zeggen tegen me: “je weet helemaal niet hoe lang die fluit is die je besteld hebt”!

“IK HEB HET NIET GOED GEDAAN!” Ging er alleen maar door me heen.

De eeuwige worsteling van de tweelingzielen...!

Ik bedacht me dat ik een toon A ging beluisteren. Wat ik daarmee probeer te doen, is mezelf te bevestigen dat ik wel een juiste keuze heb gemaakt. Waarmee ik dus zeg: “ik vertrouw niet op mijn gidsen”. Een worsteling die ik heb overgehouden aan mijn zware mishandeling, waarbij ze mij niet konden beschermen omdat ik geen gehoor gaf.

Red Hawk zei me om weer op de website van de fluitwinkel te gaan kijken. Daar onderaan vond ik een filmpje van alle 3 de fluiten! Prachtig was die A-toon! En die fluit bleek best lang te zijn! Én er stond ook nog eens bij, dat de A beter geschikt was voor beginners, omdat deze wat korter was en geschikt voor kleinere vingers, nu de gaatjes dichterbij elkaar zitten.

.......

SORRY CHIEF!!!

Dit is een overduidelijk gebrek aan vertrouwen, waarbij ik telkens probeer te “toetsen” of het wel klopt. Ik probeer het telkens te rationaliseren, maar dat is niet wat vertrouwen is! Dit is een gebrek aan aarding bij me, wat is verergerd door mijn zware mishandeling waardoor ik nog meer ben gaan dissociëren dan ik al deed (mijn spirit is niet goed in verbinding met mijn lichaam).

Gisteren had ik vervolgens weer allemaal paniek- en stressmomenten, omdat ik van alles zelf probeerde te regelen. “Sjamanistische reis voor de volle maan opnemen in de ochtend”, werd gedwarsboomd omdat de buren muziek begonnen te luisteren. Ik in paniek, want dan loop ik niet op schema!!

Red Hawk die zei me dat ik de reis in de middag zou kunnen opnemen. Ik hoorde dat de buren er niet zouden zijn dan. Toch had ik stress, want wat als ze er wél zouden zijn! Met muziek weer!

De spirit wereld WEET al wat er gaat gebeuren. De grote vraag is dus, of we als mensen wel écht een vrije wil hebben? Want hoe kunnen mijn gidsen me anders vertellen dat de buren weg zullen gaan in de middag? Als zij een vrije wil hebben, zou het dan niet kunnen zijn dat ze beslissen om toch niet weg te gaan? Stof om over na te denken ;-)

Ik nam in de middag uiteindelijk de reis op voor de volle supermaan en dat ging super vlotjes. Erna kwam ik in een hele andere energie terecht! Het was absurd..

SATURNUS RETROGRADE

Gisteren is Saturnus ook retrograde gegaan, wat direct al merkbaar was bij me.

Saturnus is de planeet van de restricties, van de gezonde grenzen, van karma en behelst de “vader-energie” in ons. Saturnus kan ons helpen om onszelf beter te leren beschermen, door onze grenzen beter te leren kennen én hanteren!

Wanneer Saturnus retrograde staat, worden we bewogen om stil te staan bij hoe wij onszelf beschermen en of we onze grenzen aangeven, op een gezonde manier.

Saturnus is ook wel de planeet van “meesterschap” en van discipline. Waar Saturnus staat in jouw geboortehoroscoop (kun je op internet gratis berekenen), zegt iets over de lessen die jij te leren hebt, of de gebieden waar jij aan werkt, tijdens de retrograde.

Een retrograde is altijd een vertraging, zodat we ons werk kunnen verdiepen en integreren, wanneer de planeet weer direct gaat lopen. Saturnus loopt 5 maanden retrograde.

Toen ik geboren werd stond Saturnus in Schorpioen in het 6e huis. Het sterrenbeeld schorpioen is vooral erg emotioneel, wat ik meer onder controle mag leren krijgen: het ruimte geven aan mijn emoties. Het 6e huis is het huis van de dagelijkse routine én het zorgen voor je lichaam.

Dat is direct mijn grootste punt om aan te werken: de verbinding met mijn lichaam. Doordat ik door mijn zware mishandeling ben gaan dissociëren, is mijn spirit vaak niet in mijn lichaam. Hierdoor is mijn energieveld verzwakt, waardoor ik teveel “open” sta voor negatieve invloeden.

Zo dwalen mijn gedachten snel af naar negatieve dingen. Ben ik geneigd om anderen te gaan helpen en voor hen te gaan “dragen”, terwijl dat helemaal niet hoeft!

Ik zie nu in dat ik teveel van mezelf weggaf en bleef weggeven, waardoor ik steeds maar doorging in dezelfde neerwaartse spiraal van leeg zijn, vermoeid zijn, geen motivatie hebben, gebrek aan plezier ervaren.

Ik verbond me teveel met het negatieve.

Ik liep gisteren in de Duinen en Guapa raakte weer verstrikt in een soort van “spel-gevecht” tussen haar beste vriendinnetje en een buurhond. Guapa is altijd de sjaak, want die is vaak de kleinste. Liefje!

De gemoederen liepen hoog op tussen de 3 honden en op een gegeven moment hoor ik mijn gidsen zeggen: “je moet haar hier tussen uit halen”. Ik reageerde er niet direct op en vlak erna viel Guapa vervolgens uit naar de buurhond, want die ging maar door en door.

Dus ik heb Guapa ertussen uit getrokken en zei dat ik dit niet wilde. Dan komen vervolgens de oordelen en “afzwakkingen” en dan is het noodzaak om je mannetje te kunnen staan (Divine Masculine-energie). Wat me voorheen nooit goed lukte.

Ik kon mezelf nooit goed beschermen tegen dit soort energetische aanvallen. Want ze vuurde lagere energie op me af. In plaats van te accepteren dat ik dit niet prettig vind voor MIJN hond, die ik zelf het beste ken, zei de hondentrainster dat dit gewoon normaal is onder honden. Ik gaf aan dat ik het alsnog niet prettig vond omdat Guapa hier als hoog-sensitief hondje last van heeft thuis en vervolgens met andere honden ook zo agressief gaat spelen.

Ik zou me niet moeten hoeven verdedigen en al helemaal geen twee keer, want nadat ik dit aangaf zei ze weer dat het gewoon normaal is. De energie die ze uitstraalde naar mij was de boodschap dat ik dit gewoon moest toelaten en me niet druk hoefde te maken erom, want dit was normaal voor honden.

Maar wat nu als IK dit niet fijn vind voor MIJN hond? Wie is mijn buurvrouw dan, om dat in twijfel te trekken?

En dat gebeurt zoveel in onze samenleving. De “stel je niet zo aan” of “maak je nu maar geen zorgen” mentaliteit. Maar daarmee worden onze ware gevoelens ontkend. Want ik voelde me er niet fijn bij, en niet alleen dat, maar mijn gidsen gaven me ook aan dat het geen gezonde situatie was.

Guapa is niet hetzelfde als de buurhond en haar vriendinnetje en ik ben niet hetzelfde als de buurvrouw.

Dit is echt kenmerkend voor Saturnus in retrograde: het opkomen voor jezelf! Jóuw grenzen!

Ga dus af op wat JIJ nodig hebt en kom op voor jezelf! Ik heb ons erna uit de situatie onttrokken en kreeg blikken toegeworpen door de eigenaar van de buurhond, maar voor eens in mijn leven, kon het me niks schelen! Want ik had het juiste gedaan voor mij en Guapa!

Voor eens in mijn leven, ging ik eens NIET mee in de emoties en gevoelens van de ander en probeerde ik eens niet er van alles aan te doen om het weer “goed” te maken of de ander een beter gevoel te geven, door mezelf weg te cijferen! Story of my life!!

Vanochtend zag ik de man weer met de buurhond, maar dit keer wachtte ik niet eens meer om te groeten.

Wauw, echt het effect van Saturnus en de Sjamanistische volle maan reis die ik opnam! Dit is ook nog eens de Eclips-energie, waarvan de eerste totale maansverduistering is op 26 mei. De eclipsen zetten ons aan om in ons leiderschap te stappen. Niet langer alleen maar dat kleine gekwetste meisje dat lief gevonden wil worden, maar de Sjamaan in mij, de Tovenares in mij, de Goede Moeder in mij, mogen allen gezamenlijk de leiding nemen en mij beschermen!

Ik voelde me zo pittig! Zo krachtig! Zo sterk! Natuurlijk had ik er wel even last van erna. Ik heb het dan even nodig om tegen mezelf te praten en te zien waarom ik me zo voel, wat ik dan hardop doe, dat helpt me gemakkelijker te verwerken en mijn emoties ruimte te kunnen geven!

Wat een overwinning voor me!!

Mijn Saturnus in retrograde les en ook nog eens Mercurius die retrograde gaat lopen eind mei (!), is dat ik nu EINDELIJK mijn ruimte in GA NEMEN.

SATURNUS VOOR TWEELINGZIELEN

De Ace of Stones van het prachtige Chrysalis Tarot deck begint met ons de boodschap te geven van “het veranderen van jouw routines in jouw buitenwereld”.

Misschien heb jij de gewoonte om dingen op een bepaalde manier voor jezelf te doen (wie niet), of de gewoonte om naar bepaalde plekken te gaan waar je vertrouwd en bekend mee bent. De gewoonte om met bepaalde vriendinnen af te spreken.

Saturnus in retrograde vraagt jou nu om eens stil te staan bij of dit nog voor je werkt?

We kunnen energie niet zien, dus is het moeilijk om te kunnen weten of aan te kunnen voelen of er misschien schadelijke energie tussenzit voor ons, die ons vermoeid maakt en negatief.

Dit is bijvoorbeeld energie van computers om ons heen, maar ook van andere negatieve mensen. Mensen die altijd cynisch zijn. Drukke winkels.

Saturnus in Waterman helpt jou om je meer met het spirituele te gaan verbinden dan met de aardse dimensie, om jezelf te kunnen beschermen. Dat betekent dat je meer in de energie mag gaan werken en daardoor jezelf beter kunt zuiveren en omcirkelen met licht.

Onderschat het niet hoe schadelijk het voor je kan zijn, wanneer je de hele dag achter een laptop zit en erna thuiskomt, zonder dat je de moeite neemt om jezelf GRONDIG te zuiveren van deze zware energie. Om ervoor te zorgen dat je weer hoog kunt gaan vibreren, waardoor jij je weer goed gaat voelen!

Dat betekent ook voor jou het loslaten van bepaalde vriendschappen die jou naar beneden halen. Ga er niet mee door!

Je hoeft niet bevriend te zijn met iemand die hoofdzakelijk jaloers op je is, ook al wordt dat niet met zoveel woorden uitgesproken!

Verbind je met mensen die je positiviteit geven. Natuurlijk hoeft echt niet altijd alles rooskleurig te zijn, want zo is het leven ook weer niet. Maar er is zeker wel zoiets als “negatieve personen” of “negatieve situaties”, waarvan de energie laag is en schadelijk voor ons energieveld.

KEN JE GRENZEN!

Ga de natuur in na je werk! Douche je! Zet je telefoon uit en stop met GEVEN, zodat je kunt ontvangen! Helemaal na een dag in de drukte en onder de mensen. Op die manier sta je jouw Divine Feminine toe om er ook te mogen zijn, waardoor jouw Divine Masculine kan groeien in kracht en ontwaken!

De 4 of scrolls sluit daar PERFECT op aan. Deze kaart vertelt ons namelijk dat het belangrijk is om te RUSTEN. Zie hoe heerlijk opgekruld zij ligt, omgeven door paarse / lila bladeren. Wanneer je jouw innerlijke kind de rust geeft die het nodig heeft (kinderen moeten ruim voldoende slapen om goed te kunnen groeien!), ben je veel beter in staat om jezelf te weren tegen negatieve aanvallen van buitenaf.

Maar dan alsnog hoef je er natuurlijk nooit voor te kiezen, om jezelf bewust in situaties te brengen die je schaden!

In de ruststand van jouw geest, kunnen je gidsen je goed bereiken en begeleiden! Alsook kan de spirit van jouw tweelingziel dan tot je komen en zich verbinden met jouw spirit.

Ook dit is Feminine-energie.

De 3 of Stones vertelt ons ten slotte, dat het nu tijd is voor de tweelingzielen om hun eigen innerlijke wijsheid aan te gaan boren (totemdier Uil). En dat doe je door verbinding te maken met je kern, waarvoor je stilte nodig hebt!

Geen muziek, geen beweging, maar STILTE. Met jezelf zijn, alleen! Niet geven, maar ontvangen. Dat is niet egoïstisch, dat is NODIG!

Alleen dan kun je het vuur in jou laten ontwaken, zodat je weer gezond kunt raken en sterk. We zien 3 uilen op de Chrysalis kaart, wat ons vertelt, dat Uil zich ophoudt met gelijkgestemden. Uil verbindt zich met andere uilen, omdat ze Uil in de eigenwaarde laten. Omdat deze Uil helpen om zichzelf te kunnen zijn. Ze oordelen niet, want zij zijn ook Uilen.

Zoek zachte energie op lieve tweelingziel. Liefdevolle energie.

Geen energie die jou duwt om anders te zijn dan hoe jij wilt zijn. Geen energie die jou aanzet om beslissingen te nemen die je helemaal niet wilt nemen. Geen energie die jou in de war brengt. Geen energie die jou misgunt, vanwege de eigen jaloezie.

Wanneer je met pure energie te maken hebt en liefdevolle energie, is dat energie die jou jezelf laat zijn. Energie die jou (onder)steunt. Energie die jou motiveert. Energie die jou de ruimte geeft om je te mogen uiten, gewoon zoals je bent. Energie waarbij jij je veilig voelt.

Al het andere hoef jij je niet mee te verbinden!

Voor de tweelingzielen gezamenlijk betekent het dat wanneer ieder op zich deze eigen grenzen gaat hanteren, zij meer ruimte creëren binnenin zichzelf voor hun eigen Divine Feminine-energie. Door zich te verwijderen uit situaties die schaden, zeggen zij tegen zichzelf: "Munay-Ki", wat betekent "ik hou van jou".

Hoe meer zij de Feminine in zichzelf omhelzen met zachtheid, zonder oordeel, hoe meer zij hun hart openen richting elkaar! De energie binnenin raakt daardoor meer in harmonie, meer in balans, waardoor dit zich uit in de buitenwereld tussen jullie beide.

Het Hert-seizoen waar we ons nu in bevinden in de natuur, is daarvoor de bloeiperiode van de lente. Het hoogtepunt van het actie ondernemen op het zaadje dat zo graag wil groeien! Maar tot voor kort steeds niet voldoende ruimte van ons kreeg daarvoor.

Laten we het anders doen lieve tweelingzielen, prachtige Divine Feminines! Laten we dit keer wél echt voor onszelf kiezen. Ook als dat betekent dat ons leven er GEHEEL anders uit komt te zien en we niet zo goed weten waar het heen zal gaan wanneer we loslaten.

Alles is al oké.

Vlak na het opnemen van de volle maan-reis kreeg ik ook nog het inzicht door dat ik nóg een Karpay mag gaan aanbieden (een INCA-inwijding) en dat is de “Mosoq Karpay”. Ik kreeg de opdracht om deze inwijding in groepsverband te laten plaatsvinden voor het tweelingzielen collectief, tijdens de Leeuwenpoort, ieder jaar.

De Mosoq Karpay is de inwijding voor “de nieuwe tijd”. Het activeert de Zon in ons en daarmee ons innerlijk leiderschap, onze Divine Masculine-energie, zodat we als tweelingzielen onze leiderschapsrol op ons kunnen nemen.

Na het ontvangen van dit inzicht, begon ik te bedenken hoe ik dit zou kunnen gaan vormgeven. Ik bedacht me dat ik het Live zou kunnen geven, of via audio bestand. Mijn gevoel zei eigenlijk direct "audio", omdat ik tijdens een Live-uitzending snel afgeleid raak en de geluidskwaliteit minder is. Maar toch legde ik mezelf een bepaalde druk weer op, door om me heen te kijken naar andere helers die wél Live gaan!

Social media influencers die aan de lopende band allemaal live-uitzendingen geven. Maar ook tarot readers die dagelijks video´s maken en allemaal gratis live-uitzendingen weggeven.

Onbewust legde ik mezelf de druk op, dat ik dit ook moest doen! Ik moest geven! Ik moest mijn gezellige leuke zelf zijn tijdens een live-uitzending! Ik moet 100 vrouwen begeleiden, Live!

Vanochtend in meditatie voelde ik zo sterk dat ik het in audio vorm wil opnemen. Vervolgens zei mijn gids Chief White Eagle tegen me om mijn "de adelaar en de condor" boek te pakken en dit open te slaan bij waar ik was gebleven.

Ik lees daar een passage over de man van Jonette (de schrijfster), die beiden naar Peru zijn gegaan om de INCA-trail te bewandelen en daar te worden ingewijd. Ze werden door haar tweelingziel (die de gids was van hun groepje) uitgedaagd om op een smalle richel te staan boven een afgrond, om spiritueel te kunnen groeien. Haar man heeft verschrikkelijke hoogtevrees. Zij sprak de woorden naar haar man uit: "je hoeft dit niet te doen".

Deze woorden kwamen zó bij mij binnen. Chief White Eagle sprak tegen mij via deze woorden. "Ik hoef dit niet te doen!". Ik hoef geen Live-sessies te geven, als dat niet bij mij past! Ik mag mezelf beschermen!

Wat is hetgeen - iets groots in jouw leven - dat jij mag loslaten om te kunnen transformeren in de wérkelijke persoon die je bent?

Liefs,

Avalon Sjamaan

BAARMOEDER ZEGENING Volle SuperMaan in Boogschutter & Eclips

Wil je meedoen met de baarmoeder zegening van de Q´Ero, om jouw baarmoedergebied gereed te maken voor het ontvangen van jouw tweelingziel in je leven?

Meer informatie en bestellen kan hier.

Na je bestelling ontvang je 2 audios in je email. De introductie luister je eerst af op de avond zelf en om 20:00 uur zet je vervolgens de reis aan. Lukt het niet precies op deze tijden, geen punt! Lukt het niet op deze dag, ook geen punt, de volle maan-energie met deze eclips werkt nog zeker 3 dagen door ervoor en na de volle supermaan.