HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN 2 augustus 2021 “het toelaten van mijn tweelingziel in mijn leven”

HET DAGBOEK VAN EEN SJAMAAN

Fuerteventura, 2 augustus 2021

“Het toelaten van mijn tweelingziel in mijn leven”

Voor lange tijd “blokkeerde” ik mijn tweelingziel in mijn leven. Mijn hoofd zat vol met angsten of ik het wel weer aankon, een relatie met een man. Op 31 december 2016 werd ik namelijk zwaar mishandeld door mijn toenmalige vriend en pas afgelopen jaar heeft dit trauma de ruimte kunnen krijgen van mij, zodat ik het kon gaan helen en loslaten.

Ik maak met mijn eigen gedachten mijn eigen leven, een leven met of zonder tweelingziel. Zolang ik door blijf gaan met angst scenario’s in mijn hoofd te creëren van wat er (niet) kan gebeuren tussen ons, is dat wat ik blijf creëren in de wereld om me heen. Het is tijd voor mij om de stappen te nemen om deze gedachten los te laten en te transformeren naar het licht.

Doen jullie met me mee, zodat ook jullie tweelingziel weer kan worden toegelaten in jullie leven?

Afgelopen woensdag maakte ik een fijne rustige wandeling met guapa naar het veld hierachter. Ik had weer ontzettende spanning in mijn nek en schouders, dus dan weet ik dat de resonantie van de aarde flink in beweging is en het voor mij het meest fijn is, om alleen te gaan wandelen en niet in de prikkels te zijn van allemaal mensen en honden.

Dit is een groot stuk afhankelijkheid wat ik loslaat, want ik ben zo gewend mijn hele leven om ervoor anderen te zijn. Maar ook om anderen steeds tegemoet te komen. Ik koos eigenlijk nooit echt voor mezelf, omdat ik altijd de emoties van anderen zo sterk voel, word ik daarin meegezogen en ga ik “dragen”.

Zo stond ik na mijn zware mishandeling met oudjaar 2016, de man die mij mishandeld had te troosten en gerust te stellen! Ik was volledig de verbinding met mijn eigen (mishandelde) lichaam kwijt (wat de westerse doktoren dissociatie noemen).

“Dragen” staat voor mij gelijk aan de 10 of wands energie in de Tarot. Het is de energie die ons vertelt, dat we niet de hele wereld op onze schouders hoeven te dragen en dat ook helemaal niet kunnen! Omdat ik dat maar bleef doen, stond ik mezelf niet toe om te genieten van het leven. Ik had gewoonweg geen ruimte.

Juist daarom zijn Jezus en Maria daar met de Christus-energie en hun begeleiding als tweelingzielen, om ons van antwoorden te voorzien en om oplossingen voor ons te organiseren. We hoeven het aarde-leven niet allemaal zelf uit te vogelen en te regelen!

Ik blies op advies van mijn gidsen de Q´ero, 3 dingen die ik los wil laten in een Khuya (medicijnsteen). We bevinden ons nu in de afnemende maan-fase en dat is de maan van het loslaten. We verliezen iedere maancyclus zo weer een oud deel van onszelf, wanneer we daar bewust mee bezig gaan, zodat er met de nieuwe maan weer een nieuw deel van onszelf geboren kan worden, van onze wáre zelf.

Zo ben ik nu meer bezig met muziek. Mijn handpan ligt hier al sinds een paar maanden te verstoffen. Nu éindelijk voel ik er ruimte voor om er lekker op te spelen! Nu éindelijk gún ik het mezelf om gewoon te kluizenaren, door te tekenen, te schrijven en muziek te spelen!

Verscheen er gewoon tussen mijn tekeningen op mijn iPad, een tekening van een Cherubijntje om in te kleuren! We waren afgelopen week bezig met de 7e inwijding van de Munay-Ki - Kuraq Akuyek / hoeder van de aarde - die ons verbindt met de Aartsengelen en ook de Cherubijnen en de Serafijnen. De Serafijnen zijn de hoogste engelenorde, eronder de Cherubijnen en daaronder de Aartsengelen, die optreden als de hoeders van de aarde.

De Cherubijnen worden vaak afgebeeld als "cupido kinder engeltjes".


6e7d0c047djpg

Tijdens het bespelen van de handpan hoorde ik: “Turtle island, daar heb je gewoond”. Na wat zoekwerk op internet, vond ik dat de Native Amerikanen, de aarde zo noemden, maar ook “Noord Amerika”, hun continent.

Turtle island, in het Nederlands Schildpadeiland, verwijst ook naar het creatieverhaal van de aarde. Hier lees je meer erover.

Mijn Lakota gids Crazy Horse vertelde me dat ik in Noord-Amerika heb gewoond, ook als Sjamaan! Ondanks dat ik er nooit ben geweest, heb ik wel altijd een klik met het continent gevoeld. Het trok me om ernaartoe te gaan reizen, maar uiteindelijk is dat Azië geworden, twee keer.

Wanneer iets je trekt, liggen je wortels daar!

Ik ben een Alto Mesayoq (Q´ero Sjamaan die kennis deelt) en heb de missie om anderen te ontwaken, wat door mij heen gebeurt. Wanneer ík me goed voel, profiteert een ander daarvan, omdat ik dan veel meer weg kan geven! Dus allereerst mijn eigen gezondheid voorop!!

Ik blies daarom de volgende 3 dingen in de Khuya, wat ik wil loslaten:

Afhankelijkheid, getwijfel aan mezelf en mijn lage zelfbeeld.

Ik wil graag mijn afhankelijkheid loslaten! Dit karmische stuk speelt een grote rol in mijn leven en houdt mij weg bij mijn tweelingziel en om harmonie te kunnen ervaren binnenin mijzelf.

Ik ben altijd al een verschrikkelijke twijfelaar geweest. De laatste jaren wat minder, maar nog steeds bevraag ik vaak niet mezelf - mijn Hogere Zelf - wat ík nodig heb, maar leg ik het bijvoorbeeld voor aan mijn moeder, of ga ik af op wat een vriendin tegen me zegt.

Mijn gidsen weten wat er nodig is en helpen mij bij het plannen van afspraken, omdat zij weten wie zich waar bevindt en wanneer! Zo kruist mijn pad als Alto Mesayoq met regelmaat de paden van anderen die heling nodig hebben of informatie voor hun ontwaken. Ik fungeer dan als “Death Walker”, wat ook een taak is van de Sjamaan, en ben dan het kanaal voor hun gidsen.

Ook hun ziel spreekt tegen me via hun energieveld. Dit is een kracht als Sjamaan, die je kunt ontwikkelen door veel met de Tarot kaarten te werken en zodoende de energie te leren lezen. Je maakt daarmee je pijnappelklier meer actief (van waar je de hogere visie kunt zien) en de sluier tussen de spirit wereld wordt dunner. Je intuïtie raakt meer getraind.

Vooral wanneer je als tweelingzielen reader aan de slag wilt is het oefenen met de tarot echt een must voor het openen van je eigen kanaal en verbinding.

Conclusie: ik ga nog te vaak te gemakkelijk af op het advies van een ander, zonder bij mezelf te toetsen of ik dit wel wil en of dit voor mij ook werkt. Zo ook met vele adviezen over Guapa, waar ik me uiteindelijk van terug heb getrokken door te stoppen met iedereen te vragen erover. Ik raakte de verbinding met mezelf steeds kwijt en wat ík voelde dat ze nodig had.

Vervolgens kon ik de antwoorden uit mezelf gaan halen en ontstond er ineens een impuls om iets op YouTube op te zoeken bijvoorbeeld, waardoor ik superhandige tips kreeg. Dan weet je dat het voor jou bedoeld is en in samenwerking met je gidsen die je willen helpen, tot stand is gekomen.

Hoe “toevallig” dat we afgelopen week bezig waren met de Munay-Ki inwijding van de “Kuraq Akuyek”, wat de inwijding is die ons verbindt met de sterrenenergie en de Aartsengelen en ons leert dat we de antwoorden aan de sterren kunnen vragen en dus uit onszelf kunnen halen! De ceremonie die ik daarvoor uitvoerde kun je hier bekijken.

“Onszelf” is namelijk niets anders dan de stroom van Spirit waar we allemaal aan verbonden zijn! De flow van de liefde! Want liefde is energie! Liefde is spirit!

Eigenlijk hangen alle 3 de dingen met elkaar samen. Mijn afhankelijkheid naar anderen, ook naar mijn tweelingziel, “vindt hij me wel leuk?”, komt af van mijn lage zelfbeeld en mijn gebrek aan vertrouwen in mezelf en eigenwaarde.

Sinds mijn burn-out en zware mishandeling heeft mijn zelfbeeld alleen maar meer deuken gekregen, maar ik heb eigenlijk altijd al een laag zelfbeeld gehad. Dit is ook vaak kenmerkend voor mensen die hoogsensitief zijn en daarmee extra gevoelig en empathisch zijn voor andermans mening.

Ik cijfer(de) mezelf daardoor altijd weg, alsof ik minder of niet belangrijk ben en bleef maar geven om geliefd te worden. Ik heb ook altijd moeite gehad met voor mezelf op te komen (assertiviteit). Al zou je dat mogelijk niet zeggen wanneer je me ziet of hoort spreken. Maar ook als strafrecht advocaat had ik hier soms moeite mee. Bijvoorbeeld tegen mijn werkgever zeggen dat ik écht geen ruimte en tijd meer had voor nog een dossier, met de al aanwezige stapel op mijn bureau.

Assertiviteit is ook het kunnen (en durven) aangeven van je grenzen. Nog steeds ben ik vaak bang om een ander voor het hoofd te stoten, al gaat het uitspreken van mijn gevoelens al vele malen beter dan jaren geleden!

Mijn lage zelfbeeld zorgt ervoor dat ik te gemakkelijk met van alles akkoord ga, terwijl ik veel meer verdien! Al heb ik bij mijn tweelingziel toch wel voldoende mijn eigenwaarde getoond. Juist bij hem ging me dat gemakkelijker af.

Toen hij met de nieuwe maan in juni 2019 van mij had gehoord dat we tweelingzielen zijn, “verschoof” zijn aandacht ineens richting mij en werd ik door hem uitgenodigd voor een Acro yoga festival, in België in de zomer.

Waar ik voorheen zou hebben staan springen van geluk, was ik nu inmiddels al ontwaakt sinds april 2018 en voelde ik dat dit een minderwaardig aanbod was naar mij. Het was te vrijblijvend, maar ook had hij me verteld dat hij nog verwikkeld was in een stuk met zijn ex-vriendin.

Hij had ook nog andere vrouwen in zijn post getagd en stelde het voor zo van: “we kunnen elkaar daar dan wel ontmoeten”. Dit was een voorstel met een slag om de arm, zo van: “als ik het niks vind, ben ik op een festival en zit ik nergens aan vast”.

Hij stelde ook voor om naar Amsterdam te komen, waar ik toen woonde. Dat had hij al een tijdje op zijn agenda staan om in Amsterdam een yoga stel te gaan bezoeken en interviewen, zei hij. Oké dat was al wat meer in de goede richting, al is dat er uiteindelijk nooit van gekomen.

Wanneer je tweelingziel steeds afspraken afzegt, is er een kink in de communicatiekabel tussen jullie. Deze “kortsluiting” als het ware, komt af van het gebrek aan communicatie bij jouw tweelingziel zelf met zijn Hogere Zelf.

De spiegel is dit: IK (Avalon) communiceer niet met mijn tweelingziel (met mijn ziel IN mijzelf): gebrek aan communicatie met mijn tweelingziel (de persoon) in de buitenwereld.

Het eerste is energie en de tweede is een persoon. Het eerste is de spirituele verbinding en de tweede de aardse verbinding en realiteit, die spiegelt namelijk de binnenwereld. Dit is het uitgangspunt van moeder aarde-astrologie: “zo binnen, zo buiten”. Moeder aarde-astrologie is de astrologie van de Indianen. Het is het medicijnwiel: het medicijn voor ons is dat het leven een grote cyclus is. Hoe dit werkt in jouw eigen tweelingzielenreis leer je van mij met het medicijnwiel-jaarprogramma.

Wanneer we afzeggen, handelen we vanuit het hoofd. Of we hebben te snel een afspraak gemaakt, wat ook vanuit het hoofd komt. Wanneer het vanuit het hart komt, dan weet je wat je wilt. Dan ga je daarvoor en laat je niks in de weg staan aan het bereiken van je doel. Dan ben je geaard en neem je weloverwogen een beslissing of handeling.

Wanneer hij oprecht interesse in mij had gehad, dan doe je moeite voor mij. Zoals zijn voorstel om naar Amsterdam te komen vanuit Frankrijk. Hij zou dan specifiek voor mij komen.

Maar niet: “hey, kom je naar België naar een random festival?”. Tenzij ik natuurlijk had gevoeld dat het een serieus voorstel zou zijn om naar België te komen, maar dat was het niet. Hij ging daarheen en dan zou het handig zijn als ik daar ook naartoe kwam. Hij deed dit voorstel overigens ná zijn voorstel om naar Amsterdam te komen.

En dan alsnog kon ik niet, want ik organiseerde toen sinds de lente de Sjamanistische reizen iedere nieuwe en volle maan. En mijn zielsmissie als Sjamaan heb ik altijd heel serieus genomen.

Maar goed, wanneer je me eerst een lekkere sappige worst voorhoudt en erna verander je dat in een grassprietje, dan wijs ik toch echt je aanbod af!! #doemijdieworstmaar

Dus lieverds, tweelingziel of niet.. probeer altijd aan je eigenwaarde te toetsen of het voorstel van de ander ook is wat jij wilt en verdient. Ik weet dat het moeilijk is om niet te vervallen in oude patronen, want de ander doet immers überhaupt al een voorstel, “dus moeten we daar toch blij en dankbaar voor zijn?”, maar zo werkt het niet.

De ander dient jóuw eigenwaarde te gaan matchen en dat kan alleen wanneer de ander de eigen - waarde gaat inzien. Dit is het proces van jouw tweelingziel zelf.

Geef je grenzen aan, bij wie dan ook!

Ik sta nu echt op een kruispunt om mijn afhankelijkheid aan mijn buitenwereld en aan wat ik daar (niet) zie, volledig los te laten en te vertrouwen op mezelf en geloven in mezelf. Ik heb er keihard voor gewerkt en voor gebeden en ben nu zo blij om op dit kruispunt terecht te zijn gekomen!

Daar heeft de Mosoq Karpay voor mij een grote rol bij gespeeld. Ik heb de INCA-inwijding van de nieuwe tijd, zelf op 11 juni ontvangen van Aramu Muru (Hoge INCA Priester en Sjamaan), dit jaar voor het eerst. Waarna het vertrouwen en geloof in mezelf ontzettend is toegenomen. Ik ontwaakte veel meer in de verbinding met mijn tweelingziel en voel nu zoveel sterker hoe het wérkelijk tussen ons zit. Wat hij voelt en denkt en wat ík wil met mijn eigen leven!

Ik begon daardoor de stappen te zetten om écht voor mezelf te kiezen en ben sindsdien in een hele andere energie terechtgekomen. Met meer tijd, rust, ruimte en meditatie voor mezelf, ontstaan er ineens hele andere dingen in mijn leven. Dingen die ík leuk vind en wil!

Ik hervind gemakkelijker de verbinding met mijn kern in verschillende situaties van drukte, waar de energie-en overweldigend zijn. Als hoogsensitieve heb je daar meer last van dan anderen. Alles “beweegt” om je heen, dus beweegt het ook steeds in je hoofd wat je heel onrustig kan maken en zelfs paniekaanvallen kan bezorgen.

Ik ga telkens met frisse moed een uitdaging tegemoet met allerlei drukte, maar kom altijd meer moe en kapot ervan thuis, met een hoofd vol met allemaal zorgen en gedachten (van anderen!). Ik blijf nu dus zoveel mogelijk weg van drukke bedoelingen!

Al was ik laatst zoooo nieuwsgierig naar de nieuwe Lidl die hier geopend is, want wie wil er nu niet van die gave Lidl gympen!!! Mijn gidsen waarschuwden me om niet naar binnen te gaan, maar tóch wilde ik de uitdaging met mezelf aangaan om te kijken of het me lukte om in verbinding te blijven met mezelf. Deze challenge onderga ik al een tijdje. En het lukte me! Ik trok mijn aandacht volledig terug naar mijn eigen kern en richtte mijn aandacht niet op anderen, maar op waar ik voor kwam: de boodschappen.


5e0ab4f2ddjpg

So far so good!! Wat een OVERWINNING! Al was ik erna weer doodmoe eenmaal thuis, alsof ik een MEGA avontuur had beleefd met een bergbeklimming.. dus ik geloof dat ik nu wel klaar ben met al mijn "challenges"! Ik heb mezelf bewezen dat ik het kan en als het moet, dan ga ik. Maar als het niet hoeft... dan ga ik toch lekker niet!! Lief zijn voor jezelf Avalon!

Het is nu de tijd voor je om écht voor jezelf te kiezen lieve tweelingziel. Niet langer mee te gaan in de wereld om je heen, maar om dichter naar jezelf te komen en te kiezen voor wat jíj wilt.

Ondanks dat je omstandigheden er mogelijk (nog) niet naar zijn, kun je wel de energie al in beweging zetten voor wat je wilt manifesteren. Door je al te gedragen alsof je het leven leeft, zoals je dat wilt leven.

Met of zonder de aanwezigheid van jouw tweelingziel in je buitenwereld. Keer naar binnen en communiceer daar met de ander. Gebruik woorden van liefde. Nodig de ander uit en vertel de ander dat hij/zij oké is, zoals diegene is. Je vergeeft hem/haar. Je hebt geen wrok. En het spijt jou ook.

Wanneer je deze liefde naar jezelf uit, omarm je jouw Divine Masculine. Zo van binnen, zo van buiten!

AARTSENGEL GABRIEL

“Wat jij hebt meegemaakt op jouw pad was nodig. Het was nodig om de lagen af te pellen die jij helemaal niet bent. Waar jij je helemaal niet goed bij voelt. Je moest eerst terug naar dat gevoel raken, voordat je pas weer stappen vooruit kon gaan nemen. Je moest eerst weten wat jíj wilde, zodat je díe koers kon gaan varen en niet die van je omgeving. Het zijn zware tijden geweest, met alles wat je hebt meegemaakt, maar je bent er sterker en meer “eensgezind” met jezelf uit gekomen. Je weet nu je pad en daar ga je voor.

Je hebt geleerd hoe je de kracht bij jezelf moest zoeken, maar vooral hoe je jouw energie moet terugtrekken om je Hoge Priesteressen kracht te beschermen! Je hebt geleerd dat niet iedereen in de samenleving eensgezind is en spiritueel ontwaakt en dat jij je daartegen moet beschermen, door bepaalde situaties en mensen uit de weg te gaan die je schaden.

Je hebt geleerd, om je Hogere Zelf te raadplegen, vóórdat je een beslissing neemt over je toekomst en vooruitgang. Door alleen te gaan wandelen. Door je met de natuur te verbinden. Door thuis te komen bij de stem van je tweelingziel.

Je hebt geleerd dat geluk, vreugde en plezier, uit jouzelf komt en van jouw eigen gedachten afkomstig zijn. Je moest daarom leren om met andere ogen naar de wereld te kijken, zodat je andere dingen kon gaan beleven en aantrekken in je wereld.

Je moest eerst leren om alleen gelukkig te zijn en jezelf te kunnen beschermen. Je kunt nu je hart meer openen naar anderen en hebt ervaren en gezien hoeveel geluk dat met zich mee kan brengen wanneer je anderen meer toelaat in je leven.

Je bent nog zoekende naar je balans daarin, maar dat is oké. Wanneer je hooggevoelig bent, zal dit altijd een heikel punt blijven om niet teveel te gaan geven, omdat je de emoties van anderen zo sterk aanvoelt. Laat dit je gave worden.

Je bent gegroeid, lieve tweelingziel, en daarmee klaar voor een nieuw hoofdstuk van leiderschap in jouw leven. Buiten de gebaande paden doen wat bij jóuw unieke ik past, in het hogere belang van de samenleving. Afgaan op jouw éigen stem.

Dit kan niet iedereen, want het vraagt om opoffering. Opoffering van jouw lagere zelf. Opoffering en loslaten van degene die je denkt te zijn. Kijk eens naar hoe je veranderd bent, ten opzichte van een aantal jaren terug. Geef jezelf de pluimen die je verdient!”

Liefs,

Avalon Sjamaan


MUNAY-KI

De Munay-Ki activeert het pad van jouw hart: de heler in jou.

Wil je meer over de helende werking van de Munay-Ki lezen voor de hereniging met jouw tweelingziel? Dat kan hier.

MOSOQ KARPAY

Tijdens de Leeuwenpoort op 8 augustus geef ik ieder jaar een belangrijke INCA inwijding voor het ontwaken in de verbinding met jouw tweelingziel. Aanmelden voor de Mosoq Karpay van dit jaar kan hier.

TWEELINGZIELEN TAROT FACEBOOK-GROEP

Ben je al lid van de Tweelingzielen Tarot Facebook-groep? Vol met prachtige Divine Feminines (ladies only), die daar hun verhaal met elkaar delen?

Alsook vind je er dagelijks een Tarot reading voor de collectieve tweelingzielen-energie.

Lid worden van de groep kan hier.

MAANBRIEF

Iedere Volle & Nieuwe Maan verstuur ik een maanbrief met het tweelingzielen nieuws en Maangebed voor het versterken van de verbinding tussen jou en jouw tweelingziel in spirit.

Lid worden van de maanbrief kan hier.