Het Dagboek van een Sjamaan 15 januari 2021: “de tweede helft van januari brengt verlichting”

Het Dagboek van een Sjamaan 15 januari 2021 “de 2e helft van januari biedt verlichting”

Uranus is gisteren weer direct gaan lopen in het sterrenbeeld Stier. Wat betekent dat we na 5 maanden van flinke lessen (lees ook mijn dagboekverhaal hier), weer vooruit kunnen gaan met onze plannen.

En dit keer écht! Want Uranus is dé planeet van revolutie, verbonden aan het sterrenbeeld van de Waterman. Watermannen zijn visionaries en werken nauw samen (soms onbewust) met de spirit wereld om hun visies waarheid te maken hier op aarde.

Uranus in Stier betekent dat we nu vooruit gaan met onze hogere visie! YES!

En dat geldt dus ook voor onze Masculines. Ook zij hebben, net als jij, veel ideeën in hun hoofd van wat ze allemaal graag willen bereiken en manifesteren hier op aarde. Zolang we deze ideeën enkel in ons hoofd houden, gebeurt er alleen niks. Er verschuift niks op aarde.

2020 waren we er nog niet gereed voor om onze ideeën naar de aarde te brengen. Het was alsof de spirit wereld op de rem trapte en zei: “eerst je pijn loslaten en dan pas ruimte voor het nieuwe”: WEES WELKOM 2021!

Corona kwam natuurlijk ook naar de aarde begin 2020, waardoor velen van ons hun routine en zekerheid kwijtraakten en niet te vergeten de heftige energie die daarmee ontstond. We moesten eerst een weg vinden in deze energie, voordat we weer vooruit konden bewegen.

Zo dacht ik geruime tijd dat ik weer ging reizen. Dat lijkt me zo gaaf! Naar Avalon gaan als Hoge Priesteres, langs de Spaanse kust om te surfen!! De Santiago de Compostela lopen! Wauw!

Mijn Zon (sterrenbeeld) stond in Waterman toen ik geboren werd, in het 9e huis. Het 9e huis is het huis van transformatie. Het is het huis van “de reis”. De spirituele reis naar binnen, maar ook het leren kennen van andere culturen om daarmee de geest uit te breiden en versterken.

Deze combinatie, met het sterrenbeeld waterman, is nog eens extra extra spiritueel, want Waterman is van zichzelf al een ontzettend spiritueel sterrenbeeld met een sterk intellect en een sterke verbinding met de spirit wereld.

Ik moet me er dus heel erg bewust van zijn dat ik niet ga zweven en mijn connectie met de aarde kwijtraak. Ik weet nu wat ik daarvoor moet doen gelukkig.

Uranus in stier helpt mij daar nu bij, want dit is hét moment voor de tweelingzielen om STRUCTUUR aan te brengen in ons leven, die we misschien door de crisis zijn kwijtgeraakt.

Willen we onze plannen waarheid maken, zoals ons eigen bedrijf starten of laten groeien, dan zullen we daarvoor IN ACTIE dienen te komen (de keizer energie). En vooral structuur en logica in moeten zetten om onze plannen te kunnen aarden.

Zo schuif ik al heel lang de tandarts voor me uit.. maar is het nu toch echt de tijd om daarin de actie te ondernemen. Mijn gaten worden niet gevuld wanneer IK niks onderneem.

Ondernemen is de masculine energie. Ook bij onze Masculines zat deze energie VAST. Geblokkeerd. De zwaarte van Corona voelen zij namelijk ook.

Daarnaast hebben sommige van ons nog een hoop hucha (zwaarte) wat wordt meegedragen van bijvoorbeeld een karmische relatie / contract welke nog wordt uitgewerkt, waardoor we de ruimte niet kunnen vinden om in actie te komen.

Toen mijn tweelingziel dus nog zo bezig was met allemaal andere dingen buiten zichzelf, had hij de ruimte niet om zijn EIGEN ding waar te maken. Hij wil al zolang Sjamanistische mannencirkels organiseren, maar moest eerst zijn karmische contracten beëindigen.

Dank Uranus direct! Let´s do this!

Kiezen voor onszelf. Voor ons éigen plan. Ook jouw Masculine voor zijn of haar éigen plan, is van het grootste belang om onszelf GOED te voelen over onszelf. Het versterkt onze eigenwaarde. Wat is er nu fijner dan succes te hebben in je zelfstandige beroep? (9 van aarde / pentacles).

Om je fijn te voelen over jezelf?

Ik heb zolang in depressieve gevoelens rondgezwommen na mijn burn-out, dat ik niets liever wilde dan mijn eigen ding weer opzetten. Van advocaat-zijn viel ik in een gat van niks doen. Geheel nodig natuurlijk om mijn lessen te leren en geconfronteerd te raken met mezelf zodat ik mijn hogere pad zou vinden, maar leuk was het niet.

Het was vooral erg zwaar. Ik was echt mega depressief voor een periode en tot voor kort zelfs nog hier op Fuerteventura.

Maar ik ben de enige die mezelf daar weer uit kan krijgen. Ik mocht eerst leren wie ik ben, waar ik uit besta en hoe ik balans kan vinden tussen de binnen- en buitenwereld, zonder de verbinding met mezelf weer te verliezen.

Ik mocht leren om rustig alleen te zijn met mezelf. Want ook dat is onderdeel van het ondernemerschap. Júist dat is onderdeel van het samenwerken van de masculine en feminine-energie in ons (the lovers).

In de rust momenten laden we namelijk op! Zodat onze masculine-energie weer in actie kan komen en stappen gaat nemen!

Mijn tweelingziel heeft tot in de treuren karmische relaties gehad, de ene na de andere. En wat ik van onze gezamenlijke vriendin begreep waren dit allemaal ellendige relaties.

Wat een herkenning in mezelf... wat een spiegel... ik ging maar door en door met relaties die toxic voor me waren. Ik vond mezelf niet meer waard dan dat. Totdat ik op een dag in maart 2018 stopte met mannen, met relaties, met one night stands, met SEKS. Ik had er genoeg van om mijn energie weg te geven!

Op dat punt is mijn tweelingziel nu aangekomen en vele Masculines in het collectief.

We gaan voor onszelf kiezen!

De energie van de tweede week van januari brengt ons verlichting! (De ster).

Geef jouw Masculine de ruimte om voor zichzelf te kiezen. Ook wanneer het betekent dat de ander een karmische relatie herhaalt, betekent het dat jij zelf nog niet diep genoeg bent gegaan in jouw onderbewustzijn, om je eigen pijn en verdriet aan te kijken en los te laten.

Zo was ik me er lange tijd niet bewust van dat ik überhaupt depressief was! Ik isoleerde mezelf en voelde me zwaar, ellendig, verdrietig.. maar “depressief” had ik nooit bedacht zelf, totdat ik daar een aantal dagen terug ineens het bewustzijn van kreeg. “Wacht eens even.. ik was gewoon depressief!”. Wauw..

Wanneer we onszelf leren kennen, waar het medicijnwiel me bij geholpen heeft, kunnen we onszelf de ruimte geven en ook de ander om het eigen pad te bewandelen. Met de eigen pijn. De eigen lessen. De eigen mensen die daarbij horen (en karmische relaties).

De tweelingzielenreis gaat erom dat wij zelf de man en vrouw binnenin ons herenigen met elkaar. Want dan opent ons hart zich voor de onvoorwaardelijke liefde.

We hoeven dus niet met alle mankracht het hart van de ander met een beitel proberen open te breken ;-) We mogen laten ontstaan. Zoals het wil!

De energie van creativiteit, compassie, zachtheid, rust, vertrouwen en stabiliteit (waar Uranus in stier ons mee helpt!) en de energie van vuur, actie, beweging, ondernemen, passie en stappen maken in de juiste richting mogen samenwerken met elkaar in dit 2021-jaar.

De lente-periode op het medicijnwiel is de periode waarop het licht weer terugkeert (de ster). Het is de periode van “verlichting”, gelijk aan de wassende maan iedere maan cyclus.

De periode waarin de adelaar (masculine: ratio) en de condor (feminine: intuïtie), met elkaar gaan samenvliegen zodat er meer liefde en licht naar de aarde kan komen.

Het betekent dat spirit jou deze winterperiode nog graag “on hold” wil hebben, zodat je beter kunt aarden en in je lichaam kunt raken. Op die manier bouwt de energie voor jou rustig aan op, zodat alles zich in één keer voor jou kan manifesteren.

Wanneer we te snel willen bewegen, is de energie nog niet klaar voor het plukken van alle rijpe sappige vruchten.

De lente is daarom de periode waarop het zaadje van deze winter zal gaan groeien in de buitenwereld (dit leer je allemaal uitgebreid met het medicijnwiel-jaarprogramma. Wij doorlopen jouw sjamanistische dood en wedergeboorte in 13 nieuwe manen, vanaf iedere lente-periode). Dat betekent ook het zaadje tussen jou en jouw tweelingziel.

Dit zaadje gaat jouw Masculine zélf aanboren door naar binnen te keren. Wanneer de ander meer geaard raakt, waar de ander zelf de moeite voor moet doen, betekent het dat de ander openstaat om de eigen inzichten vanuit het hogere plan te ontvangen.

Je wilt toch geen relatie met je tweelingziel die gebaseerd is op dat jíj alle informatie verschaft vanuit de spirit wereld? En dat jij overal de leiding in moet nemen? En dat jij “de intuïtie” als het ware voor de ander bent?

Je wilt dat jouw tweelingziel dit zelf leert, zodat jullie relatie gelijkwaardig zal zijn. Laat de ander dus met de eigen lessen, totdat de lente aanbreekt en de man en vrouw in ons zich weer zullen herenigen en daarmee ook de tweelingzielen in de buitenwereld weer met elkaar in contact zullen raken.

Een boodschap van jouw Masculine:

“Mijn Liefste,

Mijn buitenwereld komt niet overeen met wat ik voel van binnen.
Ik voel al een tijd dat ik met mijn zielsmissie wil beginnen.
Ik voel al een tijd dat ik de sprong wil wagen.
Om de hulp van mijn gidsen voor uitvoering van mijn hogere plan te vragen.
Ik ben mezelf aan het klaarmaken,
om mijn hart weer voor de liefde open te maken.
Maar Mijn Liefste, heb geduld, ik ben aan het nadenken voordat ik tot actie overga.
Ik wil dit keer écht écht écht de juiste keuze maken, voordat ik straks weer met lege handen sta.
Ik ben nu eerst aan mijn eigen geld flow aan het werken.
Mijn Liefste, richt jij je op jouw eigen pad en jouw éigen kracht om te versterken?
Ik weet het, dat vraagt vertrouwen, in jou en mij.
Het is oké Mijn Liefste, maak je geest maar vrij.
Geef Spirit maar het JA-woord om door jou heen te mogen manifesteren.
Laat maar los, zodat ik op het juiste moment weer in jouw leven kan terugkeren.

Jouw Liefste”

Vandaag een dag om het nog rustig aan te doen. De energie is in opbouw naar de wassende maan. Met Uranus die nu nog aan het bewegen is naar direct-gaan, kan de energie nog pittig aanvoelen.

Roep de hulp aan van je totemdieren, je engelen en de elementen van het medicijnwiel, om jouw energieveld sterk te houden voor de verschuiving.

Mercurius bevindt zich op dit moment ook officieel in de “pre-schaduw fase” van 2 weken voordat de retrograde begint eind januari, wat betekent dat we weer lessen en tekens en signalen op ons pad zullen krijgen die ons vertellen waar we deze retrograde fase aan mogen werken!

Neem voldoende tijd vandaag om ook te reflecteren en mediteren, zodat je beter in je lichaam raakt en verbonden met jouw eigen kern.

En beweeg, beweeg, beweeg! Shake ya booty!

Zet ´m op kanjers!

Liefs,
Avalon Sjamaan

GEDICHTENBUNDEL “MIJN LIEFSTE“

Wil je meer liefdesbrieven van jouw Tweelingziel lezen?

In de webshop bestel je de gedichtenbundel “Mijn Liefste“, waarin je 28 liefdesbrieven van jouw Tweelingziel aan jou terugvindt.

Voor iedere dag van de week een nieuwe liefdesbrief om jou van steun en heling te voorzien op jullie gezamenlijke pad.

Je kunt ook op moeilijke dagen een titel uitkiezen uit de inhoudsopgave dat met jou resoneert, zodat de boodschap van de Spirit van jouw Tweelingziel jou op dat moment het juiste kan vertellen wat je nodig hebt om te horen