Het Dagboek van een Sjamaan

Het Dagboek van een Sjamaan

Amsterdam, 26 maart 2018

Mijn krachten worden sterker

Gisteren was ik op een Salsa feest in Almere. Heerlijk gedanst op de verjaardag van een kennis. Ik voelde me heerlijk, vol energie. Dat krijg ik altijd van dansen. Ik kwam er laatst achter dat creativiteit, zoals een instrument leren spelen, zang en dans (onder andere) je spirituele ontwikkeling bevordert. Daar kan ik over mee praten! Sinds ik erbij ben gaan zingen, naast het dansen, en wat pingel op de gitaar zo nu en dan, ben ik in een spirituele sneltrein terechtgekomen.

Mijn krachten worden sterker. Naast dat ik altijd al de kracht had om mensen aan te voelen, zijn ze bijvoorbeeld oprecht, wordt er gelogen, zeggen ze niet wat ze voelen, weten ze mogelijk hun eigen behoefte (nog) niet. Merk ik dat ik nu ook de kracht aan het ontwikkelen ben om te kunnen ‘zien’. Op Fuerteventura begon dat al toen ik een beeld zag, welk beeld zich precies zo voordeed 2 weken later.

Even een zijstap naar Fuerteventura. Sinds dat ik in een burn-out terecht ben gekomen waardoor ik uit de advocatuur ben gestapt, ben ik aan het vluchten geweest. Van alles ondernemen, zodat ik maar niet hoefde te voelen. Want dan voelde ik pijn, teleurstelling, falen, angst en mijn ego-overtuiging: ‘’ik ben niet goed genoeg’’. Deze overtuiging heeft me 3 jaar lang reizende en in overlevingsmodus gehouden totdat in Fuerteventura – toen ik heel cool alleen maar aan het surfen was en verder niks uitvoerde met mijn leven – het Universum, mijn engelen en gidsen, er klaar mee waren. Ik ging door mijn rug en werd gedwongen om bedrust te nemen. Zat ik dan.. op een eiland, waar iedereen elke dag surfte, liggend in bed in mijn donkere kleine garagekamertje. Dat was confronterend. Wat exact was wat ik nodig had. Wat mijn engelen natuurlijk wisten, want die brengen alles op je pad met een reden wanneer jij dat nodig hebt. Ik besloot toen om terug te vliegen naar Amsterdam en mijn bedrijf weer nieuw leven in te blazen. Mijn hogere doel in dit leven is om mensen te helpen, dus dat ga ik doen! Mijn awakening had toen nog niet plaatsgevonden dus ging ik verder met het geven van Mindfulness trainingen en coaching.

Terug naar mijn verhaal. Ik begon steeds meer te ‘zien’. Het is geen ‘zien’ in de zin van ik zie een hele film afspelen. Het zijn beelden her en der, soms heel duidelijk, soms alleen maar flarden. Ik begon ook steeds meer te 'weten'. Zoals weten dat ik een Spaanse Waterhond uit het asiel ga halen. Weten dat ik ging stoppen met mijn werk als tourguide in Amsterdam. Beide wist ik al toen ik nog op Fuerteventura was. Uiteindelijk was het angst wat me een hele tijd nog in dezelfde cirkel liet draaien. Want ging ik dan nu wéér alles omgooien? Baan opzeggen, geen inkomen, geen zekerheid. Ik wist ook dat ik mij niet meer bezig ging houden met Mindfulness trainingen. Maar wat ik dan wel exact zou gaan doen wist ik juist weer niet. Dat is eng, dat is loslaten, dat is de ultieme manier om over mijn angsten heen te komen.

De ego in mij sprak mij voorheen nog vaak tegen. ‘’Hoe weet je dat nou? Het zal allemaal wel hoor’’ of ik zei tegen mezelf: ‘’Oké, je trekt de hele tijd toe naar die Spaanse Waterhonden, daar moet je iets mee, maar wat dan?’’. Voor wat betreft mijn werk zei die stem steeds ''Maar wat ga je dan doen? Hoe ga je dan je geld verdienen? WAT gaat er gebeuren!''. Totdat ik alles losliet en eindelijk goed begon te luisteren naar mijn intuïtie. Toen begon alles pas te stromen. Toen begon angst het onderspit te delven.

In korte tijd hebben mijn krachten zich zo sterk ontwikkeld. Onderschat nooit wat je allemaal kunt bereiken in slechts een maand tijd en hoe je leven kan veranderen. Kijk eens terug op vorig jaar. Je hebt vast een hoop ontwikkelingen doorgemaakt en stappen gemaakt (al zijn het babystapjes) om trots op te mogen zijn! Waardeer jezelf en wees dankbaar voor waar je nu bent. Alles op jouw levenspad gebeurt met een reden ♡

Alles is Liefde ♥ Alles is Energie